Mei 292016
 

IMG_4496[1]Op zaterdag 28 mei begon in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap Schoolschaak. De Stelberg en Passe-Partout hadden zich via het RSB-kampioenschap geplaatst voor dit NK. Deze beide schoolteams bestaan uit louter Klim-Oppers. Op deze eerste speeldag werden 6 ronden Zwitsers gespeeld. De Stelberg bestaat uit Lucas, Hein, Kimmily, Ruben en Philip. Zij wonnen vier ronden, verloren er één en speelden de zesde ronde met 2-2 gelijk tegen….Passe-Partout. Na 5 ronden hadden beide schoolteams 8 matchpunten bij elkaar gesprokkeld. In de onderlinge confrontatie werd het dus gelijk. Passe-Partout bestaat uit Daniel, Marek, Nathan, Collin en Roy. Lucas won aan bord 1 van Daniel, Marek won op bord 2 van Hein, Kimmily versloeg Nathan en Roy was de sterkste tegen Philip. Na 6 ronden staan beide scholen op 9 matchpunten en staan daarmee op een gedeelde tweede plaats. Op zaterdag 4 juni worden nog 5 ronden gespeeld en dan weten we welke schoolteams in de prijzen zijn gevallen. Er is nog van alles mogelijk voor De Stelberg en Passe-Partout. Voorlopig leidden de Lorentzschool uit Leiden en De Sterrenzanger uit Noord-Holland, maar het verschil is maar één matchpunt. De Stelberg speelt a.s. zaterdag 4 juni eerst tegen De Akker uit Meppel en Passe-Partout neemt het op tegen De Schakel uit Leiden. De scores van de denkhoofden van De Stelberg: Lucas – 6 uit 6!; Hein – 4 uit 6; Kimmily – 5 uit 6; Ruben – 0,5 uit 3 en Philip – 0 uit 3. De denkhoofden van Passe-Partout scoorden als volgt: Daniel – 3 uit 6; Marek – 5 uit 6; Nathan – 3 uit 4; Collin – 1,5 uit 4 en Roy – 2 uit 4. Ouders weer erg bedankt voor het vervoer en de begeleiding! Veel succes a.s. zaterdag, denkhoofden! IMG_4488[1]IMG_4489[1]IMG_4494[1]IMG_4495[1]IMG_4497[1]IMG_4498[1]

Sorry, the comment form is closed at this time.