Mei 222016
 

imageOp zaterdag 21 mei trokken twee Klim-Op-teams naar het NK voor E-teams in Zuid Scharwoude. Zij hadden zich via regionale kampioenschappen geplaatst voor dit NK. Ons eerste team bestaat uit Saad, Dylan, Kimmily en Olivier. Klim-Op E2 bestaat uit Alan, Collin, Mika, Raymond en Tonny. Er werden 7 ronden afgewerkt met een bedenktijd van 10 min. p.p.p.p. met 10 sec. per zet. Ons eerste team streed mooi bovenin mee en het tweede team speelde mee in de middenmoot. Tot en met de laatste ronde deed Klim-Op 1 mee in de strijd om de titel. Jammer was, dat de laatste ronde verloren werd van VAS 1 uit Amsterdam. Die laatste ronde was erg spannend en het ging om kleine details in die wedstrijd. We trokken helaas aan het kortste eind en eindigden op de vierde plaats. Natuurlijk ook heel mooi, want in zo’n sterk veld met 40 teams is dat een goede prestatie! Ook ons tweede team deed het naar behoren, want het eindigde in de middenmoot en op dit moment kunnen we nog niet meer van dit team verwachten. Volgend jaar zijn Alan, Collin en Mika nog steeds gerechtigd om in de E mee te doen, dus voor de toekomst zit het wel goed. Klim-Op E1 scoorde 10 matchpunten en 20 bordpunten, Klim-Op E2 kwam tot 7 matchpunten en 15 bordpunten.
De organisatie was in goede handen van het Winterkoning samenwerkingsverband in Noord Holland. Er waren 5 prijzen, zodat ons eerste team na afloop op het podium werd geroepen samen met de andere winnende teams. Het was weer een lange spannende dag. De denkhoofden hebben tot het uiterste gestreden. Denkhoofden, gefeliciteerd met de mooie resultaten! De scores van onze teams: Klim-Op E1 – bord 1: Saad 5 uit 7; bord 2: Dylan 4 uit 7; bord 3: Kimmily 5 uit 7; bord 4: Olivier 6 uit 7, Klim-Op E2 – bord 1: Alan 4 uit 7; bord 2: Collin 3 uit 7; bord 3:Mika 4 uit 6; bord 4: Raymond 2 uit 4 en Tonny 2 uit 4. Olivier verloor helaas de laatste ronde, anders was hij topscorer van het toernooi geweest. Schaakclub Almere werd kampioen.
We danken de ouders voor het vervoer en de begeleiding, want ook zij hadden een lange, maar geslaagde dag! In het bijzonder Sem, de vader van Alan, die het vervoer en het teamleiderschap van Klim-Op E2 op zich nam. imageimageimage imageimageimageimageimageimage image

Sorry, the comment form is closed at this time.