Mei 092016
 

IMG_4418[1]Op donderdag 4 mei werd als nevenactiviteit van het Pathena NK ABC het Jeugddoorgeefschaakkampioenschap van de RSB gehouden. De Goldroom zat aardig vol met denkhoofden. Van te voren mochten ze voor hun team een leuke naam verzinnen en zo hoorde je namen als “Duo Fantastico”, “Wij gaan winnen”, “De Tokkies”, “De legendarische schakers” en “Padam”. Er waren aardig wat Klim-Oppers aanwezig. De heer Theo Heukels leidde alles in goede banen. Er werden 7 ronden gespeeld met 7 min. p.p.p.p. Voor sommigen was het nodig om de spelregels nog eens goed door te nemen. Zo mag je bijvoorbeeld een stuk niet met schaak inzetten en een pion, die de overkant haalt, blijft een pion, maar je moet wel zeggen, welk stuk het voorstelt.Verder wordt er doorgespeeld tot beide partijen klaar zijn.
Om half 2 begon het kampioenschap. In eerste instantie waren er 14 tweetallen aangemeld, maar uiteindelijk waren er 20 duo’s aanwezig. Een mooi aantal deelnemers dus. Het was leuk om te zien hoe de twee spelers met elkaar communiceerden. Je moet namelijk wel met elkaar overleggen om tot een goed resultaat te komen.
Om 4 uur werden de prijzen uitgereikt. Er waren 4 groepen op leeftijd gemaakt. In de eindstand waren “MarioLuigi” (met Tommy) en “Padam” (Clovis uit Parijs en Liqin uit Rotterdam) gelijk geëindigd met 13 bordpunten. “MarioLuigi” won de oudste groep en “Padam” groep 2. “FC Kip” won groep 3 met 9 bordpunten en “Wij gaan winnen” (met Jasper) won groep 4 met 7 bordpunten.
Het was een geslaagde middag, waar de kinderen veel plezier aan beleefden! Theo Heukels en Lars Boom en namens de RSB, Eduard Hartog en Leonardo Ayala, bedankt voor de organisatie! IMG_4413[1]IMG_4415[1]IMG_4419[1]IMG_4421[1]IMG_4422[1]IMG_4424[1]IMG_4426[1]IMG_4427[1]

Sorry, the comment form is closed at this time.