Jun 272015
 

IMG_3355[1]Zaterdag 27 juni werd in Schoonhoven het Schoolschaakkampioenschap van de Krimpenerwaard gehouden. Andre Ouwerkerk, vader van Matijn en Bram, organiseerde dit toernooi. Het werd net als vorig jaar weer een mooi schaakfeest! De familie Ouwerkerk, echt de hele familie, liet alles weer prima op rolletjes lopen. Ook Andre wil het schaken, net als ik, laagdrempelig houden en vraagt geen inschrijfgeld. De consumpties waren door de lokale middenstand ter beschikking gesteld. Er werden 7 ronden afgewerkt. De wethouder van sport van Schoonhoven deed de eerste zet en opende daarmee het toernooi. Als hoofdscheidsrechter had ik weinig te doen; er werd heel sportief geschaakt en zo hoort het ook! Sportiviteit hoort bij het schaken. Het werd een mooie, gezellige en spannende schaakdag. Alle deelnemers en deelneemsters werden in één groep geplaatst, maar bij de prijsuitreiking werden de denkhoofden in de verschillende basisschoolgroepen verdeeld. De Klim-Op had een aantal denkhoofden van Stap 1 en 2 bij de deelnemers zitten. Niet hoger, want anders zou het niveauverschil te groot zijn. Verder gaf onze nationaal kampioene Ting Ting een simultaan tegen een aantal ouders en opa’s. Andre zelf gaf een schaakclinic, waarbij ouders in anderhalf uur de eerste beginselen van het schaakspel aangeboden kregen. Van onze moeders volgden de moeders van Alyssa en Collin de clinic. Zo was er voor ieder wat wils! Van onze club deden Alyssa (haar eerste toernooi!), Soroush, Collin, Alaya en Bram mee. Alyssa wist 2,5 punt bij elkaar te sprokkelen en dat is ontzettend knap! Ze werd in haar groep 2 eerste en won dus gelijk maar een beker! Ook Soroush, Collin, Alaya en Bram wonnen een beker. Collin deed zelfs in de top mee, want hij scoorde 5 uit 7 en dat is een mooi resultaat. Ting Ting speelde dus simultaan tegen 8 spelers, waaronder twee opa’s met een rating van zo’n 1700. Ting Ting was bijzonder goed op dreef! Een ouder fluisterde mij toe, dat ik het haar te goed geleerd had. Ze won 7 partijen (inclusief van de twee opa’s met een redelijk hoge rating) en speelde er één remise. Er stond een potje bij de simultaan voor een vrijwillige bijdrage voor de reis van Ting Ting naar het EK in Kroatië in september. Dat leverde het mooie bedrag van 52 euro op. De prijswinnaars gingen na afloop met Ting Ting op de foto. Langs deze weg wil ik Andre, zijn vrouw Barbera en hun kinderen ontzettend bedanken voor dit mooie schaakfeest! Hopelijk komt er volgend jaar weer een vervolg. Alle uitslagen staan op: www.schakenmetplezier.nl/ IMG_3351[1]IMG_3352[1]IMG_3353[1]IMG_3354[1]IMG_3357[1]IMG_3358[1]IMG_3359[1]IMG_3360[1]IMG_3344[1]IMG_3346[1]IMG_3347[1]IMG_3350[1]

Sorry, the comment form is closed at this time.