Mrt 262015
 

Begin maart werd er een begin gemaakt met het project “Say Yes 2 Chess”. Op dit moment hebben al 3.000 kinderen zich aangemeld. Lees onderstaande publikaties! Er blijkt ook in Nederland toch grote belangstelling te zijn onder scholen, ouders, kinderen voor het schaken op school. Jeroen van den Berg, Anne Haast en Nick Schilder steunen het project! Een gunstige ontwikkeling! Een teken, dat schoolschaak in de lift zit.

Schoolschaaksite.nl : Alles over het schaken op de basisschool

Vanaf 1 maart kunnen scholen zich inschrijven voor het project Zeg Ja tegen Schaken! Nu , nog geen vier weken later, zijn er al meer dan drieduizend schoolkinderen aangemeld om op school online te kunnen schaken. Naast de aanmeldingen ook veel enthousiaste reacties en veel vragen uit heel het land. En dit is nog maar het begin. Uit onze informatie blijkt dat er nog veel meer interesse is voor dit project en voor het schaken en schaken leren op onze basisscholen.

Een extra reden voor ons om nog meer energie te steken in het schoolschaken en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Say Yes 2 Chess! : Ruim drieduizend aanmeldingen!

Auteur: Jeroen van den Berg   Print


 

In 2015 deed het Tata Steel Chess Tournament Rotterdam aan. De 5e ronde werd gespeeld aan de Maas, in het imposante gebouw ‘De Rotterdam’ van Rem Koolhaas. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers uit de regio Rotterdam werd het die dag een onvergetelijk schaakfeest, waarin ook de jeugd centraal stond.
Tata Steel Chess gelooft in de jeugd. Ieder jaar nodigen wij talentvolle spelers uit voor onze professionele groepen, terwijl er daarnaast diverse jonge schakers uitkomen in onze amateurtoernooien. Schaken is goed voor jong en oud, dat dragen wij met het toernooi graag uit. Schaken is goed voor het (fitte) brein.
Daarom ben ik zo blij met de activiteiten die de stichting Het SchaaKKasteeL (Teun Koorevaar) ontplooit met ‘Say Yes 2 Chess’. De afgelopen weken zijn ruim drieduizend kinderen aangemeld om online met elkaar te schaken op school. Kinderen uit alle delen van ons land, van Ureterp tot Maastricht en van Winterswijk tot Bergen op Zoom.

Twee teams uit Rotterdam speelden een online schoolschaaktoernooi tegen teams uit Lissabon en Madrid.
(Rotterdam, mei 2014)

Hoe meer (jonge) mensen gaan schaken, hoe beter dit uiteindelijk voor de sport zelf zal zijn. Daarvan profiteren wij als Tata Steel Chess Tournament. Met de hulp van schaakboegbeelden als Jan Timman en Hans Böhm, alsmede de enthousiaste benadering voor de sport door KNSB-schaakambassadeur Nick Schilder, hopen wij allemaal dat zoveel mogelijk Nederlanders gaan schaken. Op elk niveau.
Daarom zeg ook ik, net als kinderen uit Engeland, Duitsland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden en Denemarken dat eerder deden: Say Yes 2 Chess!

Jeroen van den Berg, toernooidirecteur Tata Steel Chess Tournament

Sorry, the comment form is closed at this time.