Jan 032015
 

Op zaterdag 3 januari 2015 werd in Kijkduin in het NH-hotel een meisjestoernooi gehouden. Zo’n 60 meisjes deden mee en dat zijn er heel wat. Ze waren in groepen van 8 verdeeld. Van de Klim-Op waren 6 meisjes aanwezig. Ting Ting speelde in de hoogste groep met de landelijke toppers IMG_2443[1]en had het zwaar. Vooral de klok was haar vijand, want telkens ging ze door de vlag. Maar ze stond vaak niet eens slecht en hoeft van deze meisjes niet altijd bang te zijn. Anna Maja Kazarian was voor iedereen te sterk, want zij werd eerste met 7 uit 7. Meri speelde in groep 2 en had uitzicht op een prijs, maar op het laatst kwam ze wat te kort. Kimmily speelde in groep 3 een sterk toernooi en won deze groep met 5 uit 7 en dan te bedenken, dat ze in de verloren partijen in goede positie door de vlag ging.  Circe deed mee in groep 3 en Fenna in groep 4. Fenna en Circe eindigden op 4 uit 7, waarbij Fenna de derde prijs won en Circe een troostprijs. Kirsten viel in groep 5 niet in de prijzen. Het belangrijkst is de ervaring, de gezelligheid onder elkaar en de sportieve sfeer, die in het toernooi heerste. Nationaal dameskampioene Anne Haast speelde tussendoor snelschaakpartijen en reikte de prijzen uit. Zo’n toernooi is erg belangrijk voor het meisjesschaak en te hopen valt, dat het volgend jaar een vervolg krijgt!                                                                                                                                                                                                                                     IMG_2436[1]IMG_2437[1]IMG_2438[1]IMG_2439[1]IMG_2440[1]IMG_2441[1]IMG_2455[1]IMG_2456[1]IMG_2459[1]IMG_2444[1]

Sorry, the comment form is closed at this time.