Apr 272014
 

Op zondag 27 april werden de Franse jeugdschaakkampioenschappen besloten. Op vrijdag 25 april moest Clovis eerst weer tegen een sterke FIDE-speler en ook nu verloor hij. De tweede partij op deze dag won hij echter weer. In zijn 6 partijen tot dan toe heeft Clovis geen enkel stuk weggegeven en dat is ook wat waard. Lancelot had deze vrijdag een volledige offday en verloor beide partijen. Op vrijdagavond volgde een peptalk. Clovis heeft wel meer bewezen, dat hij als een diesel eerst warm moet draaien. De prijzen worden in de laatste ronden verdeeld. De zaterdag begon overigens prima. Karpov kwam en vader Jurriaan wist hem bij de ingang van het evenementengebouw voor te blijven en kon hij als een volleerde paparazzi tegen Karpov zeggen: “Une photo de champions?” Karpov was goed geluimd en stopte precies 3 seconden voor een prachtfoto met Clovis en Lancelot. Geen enkele andere deelnemer lukte dat. In de 7e ronde liep Clovis weer tegen een goede FIDE-speler op. Maar nu liep Clovis hem omver! Na drie goede partijen tegen FIDE-spelers, die net verloren gingen, nu een verdiende overwinning. In de 8e ronde moest Clovis aantreden tegen de nummer 5 van Frankrijk U8 (Clovis was 9e). Clovis wist een remise te forceren. Dat was een verstandige beslissing, want ook al had hij de hele partij het initiatief, hij vond het gaatje niet. Lancelot was deze zaterdag een ander mens. Hij scoorde namelijk 2 uit 2. Voetballen 2 uit 2 bij elkaar schaken maakte volgens Lancelot dit “de mooiste schaakdag van mijn leven”. Beide doelen, die vooraf gesteld waren, waren bereikt. Clovis had met 4,5 uit 8 zijn doel (de helft van de te behalen punten) al behaald en ook Lancelot had zijn beoogde 4 punten gehaald. In de 9e en laatste ronde op zondag wint Lancelot ook en wint zo zijn laatste drie partijen. Hij eindigde zo op 5 uit 9 en dat is prima. Zijn vreugdesprong (zie foto) is dan ook terecht. Clovis verloor zijn laatste partij. Hij was meer geïnteresseerd in de partijen van zijn buurtafels. Daardoor speelde hij zijn slechtste partij van dit NK. Hij blunderde een toren weg, maar het deed hem niet veel. Hij heeft nu een FIDE-rating, 4,5 uit 9 en een nieuwe club in Parijs. Clovis is namelijk gevraagd door Lutece Echechs, het Feijenoord van het Patijse jeugdschaak, om op het eerste bord in de E te komen spelen. Dat is een hele eer voor Clovis. Ook Lancelot gaat mee over, dus kunnen ze daar samen verder.Theo Ciccolli, de eerste tegenstander van Clovis, op dit Franse NK, werd trouwens Frans E-kampioen. Die gaat het nog ver schoppen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Sorry, the comment form is closed at this time.