Mrt 222014
 

Op zaterdag 22 maart trok een grote Klim-Op-afvaardiging naar Sliedrecht voor het kampioenschap van de Alblasserwaard. Er werd gespeeld in groepen van 8 en die waren op speelsterkte ingedeeld. Sommige denkhoofden waren wat te hoog ingedeeld en anderen weer wat te laag. Daardoor viel de score van sommigen wat tegen, maar die zaten dan ook in een sterke groep. Er gingen toch aardig wat Klim-Oppers met een beker naar huis (zie foto). In groep 1 werd Cedric met 4,5 uit 7 derde en Ting Ting vierde met 4 uit 7. Liqin en Marek hadden het moeilijk in deze zware groep met respectievelijk 2,5 uit 7 en 2 uit 7. In groep 2 heerste Sybe met 7 uit 7. Tobias kwam netjes tot 5 uit 7 en Tommy scoorde hier 4 uit 7.  Matijn had, volgens zijn eigen zeggen, zijn dag niet en eindigde op 1 uit 7. Meri was wel goed op dreef , want met 7 uit 7 won ze haar groep heel mooi.  Daniel kwam in die groep tot 4,5 uit 7 en Jarno tot 3,5 uit 7.  Ook Adam won zijn groep met 6 uit 7, net voor Kimmily ( 5,5 uit 7)  en Hein (5 uit 7). Voor Dominggus was deze groep wat te zwaar, gezien zijn score van 1 uit 7.  Jeroen haalde zijn eerste schaakbeker met 4 uit 7 en zo’n eerste schaakprijs blijft je altijd bij! Ook Nathan en Olivier vielen in de prijzen, want zij scoorden beiden 7 uit 9 en dat is heel goed. Bram sleepte met 3,5 uit 7 ook nog een prijs uit het vuur. Mick (5 uit 9) en Melle (3 uit 7) vielen net buiten de prijzen. Mika zat in een zware groep en eindigde op 1,5 uit 7, maar hij heeft, net als de anderen trouwens, weer veel wedstrijdervaring opgedaan.  Die ervaringen kun je in een volgend toernooi goed gebruiken.  Sybe streed als winnaar van groep 2 met Maaike Riemens van Krimpen, die groep 1 won, om het kampioenschap van Alblasserwaard.  In een snelschaakpartij moest Sybe de meerdere erkennen in Maaike.  Toch een mooie tweede prijs voor Sybe. Alle prijswinnaars, gefeliciteerd en de denkhoofden, die dit keer niet in de prijzen vielen: Er komen nog meer kansen! Juf Bep, bedankt voor het bijhouden van de scores en dat viel met zo’n grote afvaardiging niet mee!  De foto’s zijn gedeeltelijk van meneer Tu en ook hem bedanken we daarvoor.                                                                                                                                                                                     

Sorry, the comment form is closed at this time.