Mrt 152014
 

Op zaterdag 15 maart werd voor de vierde keer het Erasmiaans Schaakfestijn gehouden. Meer dan 70 schoolteams waren naar het Erasmiaans Gymnasium gekomen om deel te nemen. Onder de deelnemers waren aardig wat Klim-Oppers aanwezig. In de hoogste poule werd om het schoolschaakkampioenschap van de RSB gestreden. Er waren maar liefst vier plaatsen beschikbaar voor het Nederlands Schoolschaakkampioenschap. Na 10 ronden werd De Stelberg, bestaande uit Lucas, Tommy, Winston en Hein, duidelijk eerste. De Piramide met Javeria en Saad werd derde en Passe Partout met Daniel en Marek werd vierde. Zij mogen dus naar het NK voor schoolteams.  Mooie resultaten, denkhoofden!  In de B-groep (groep 7 en 8) deed een Klim-Opteam mee. Liqin, Adam, Mariëlle en Dylan deden het goed. Zo won Adam als enige in deze groep alle partijen (9 uit 9!). Liqin scoorde 8 uit 9 en Mariëlle en Dylan kwamen beiden tot 1,5 uit 9. Voor Mariëlle en Dylan was dit hun eerste schaaktoernooi en zij deden veel wedstrijdervaring op. Sebastiaan, die vorig jaar deel uitmaakte van het winnende team,  schaakte in een team mee van de Rotterdamse Schoolvereniging en scoorde 8 uit 9. In de C-groep (groep 5 en 6) deden in een Stelbergteam Wesley en Kimmily mee.  Zij scoorden beiden 8 uit 9 en dat is netjes. In een Passe Partout-team deden Nathan, Sina en Collin mee. Nathan haalde heel mooi 7,5 uit 9, Collin 6 uit 9 en Sina 5,5 uit 9. Bij de allerjongsten (groep 2, 3 en 4) speelden in een OBS West-viertal Mika, Mick en Vigo mee. Mika won al zijn 9 partijen en dat is bijzonder knap! Zij werden uiteindelijk tweede en ook dat is een felicitatie waard.  Er werd ook een demonstratie van Chinees schaken gehouden, dat Ting Ting in goede banen leidde. Voor de liefhebbers staat er op youtube een instructiefilmpje over dit Chinees schaken. Kortom het was weer een geslaagd schoolschaakfestijn!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.