Mrt 122014
 

Op dinsdag 11 maart werd bekend, welke denkhoofden een vrijplaats voor de NK’s hebben gekregen. De volgende spelers/speelsters hebben een vrijplaats gekregen: Lola (categorie B jongens), Ting Ting (Categorie C meisjes), Alexander (Categorie C jongens), Sebastiaan (Categorie D), Kevin (Categorie C) en Emanuel (Categorie D). Daarnaast waren er ook enkele teleurstellingen: Clovis  werd tweede reserve in de Categorie E en Tobias kreeg geen vrijplaats. Voor Emanuel uit Bonaire was het heel mooi nieuws! Eigenlijk is heel Bonaire blij, want dit overzeese gebiedsdeel is niet aangesloten bij de KNSB. Daarom is hij lid geworden van de Klim-Op, want voor deelname aan een NK is een lidmaatschap van de KNSB een voorwaarde. Er zal nu toch wat aan gedaan moeten worden om Bonaire als onderbond toe te laten tot de KNSB!? Er bestaat een schaakvereniging op dit mooie overzeese Nederlandse gebiedsdeel en die zou toch aangesloten moeten zijn bij de KNSB? De deelname van Emanuel aan het NK D in mei in Rijswijk is op Bonaire met gejuich ontvangen. Het zal daar een schaakboost geven en daar doen we het allemaal voor! Op de foto’s zie je Emanuel, die we dus straks in mei in levende lijve zullen ontmoeten! Je ziet hem o.a. tegen Clovis spelen, die in de kerstvakantie op Bonaire aan een jeugdtoernooi heeft meegedaan. Verder zie je hem schaken tegen minister Plasterk tijdens het statiebezoek van koning Willem Alexander en koningin Maxima.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Sorry, the comment form is closed at this time.