Nov 302013
 

Op zaterdag 30 november werden zowel in de ochtendgroep als in de middaggroep de laatste twee ronden van de finalegroepen afgewerkt.  In ochtendgroep A was Lucas voor het begin van deze dag de trotse lijstaanvoerder. Hij wist die eerste plek te behouden door een overwinning op Tommy en een remise tegen Ivan Kroetkov. Tweede werd Lorena Kalkman en Ivan Kroetkov werd derde. Tommy eindigde als vijfde. Finalegroep B van de ochtendgroep werd gewonnen door Quinten Salomons voor Giselle Fransen en Pascalle Monteny. In de middaggroep werd fel om de punten gestreden. Kevin leidde voor deze laatste twee ronden de dans. Hij moest eerst aantreden tegen Wang. Dat won Kevin en hij had in de laatste ronde genoeg aan remise tegen Bart Dubbeldam. Het liep echter anders. Bart deed zijn sportieve plicht en won van Kevin. Alles hing nu af van de partij van Liam tegen Arne Pols.  Liam moest winnen om gelijk te komen met Kevin. Dat lukte na veel strijd. Dus was er een snelschaakmatch tussen Kevin en Liam nodig om de winnaar te kunnen aanwijzen. Het werd een zeer spannend slot! Na 7 snelschaakpartijen (!), waarin de twee denkhoofden in de laatste vijf partijen maar 3 minuten bedenktijd hadden, werd Liam de winnaar. Ze waren heel erg aan elkaar gewaagd, maar er moest uiteindelijk toch iemand de wisselbeker winnen. Liam, gefeliciteerd! Kevin natuurlijk ook, want voor hetzelfde geld was hij eerste geworden. Derde werd Wang. Finalegroep B werd gewonnen door Wiggert Pols voor Mohammed Moussane en Alexander. Ting Ting werd vierde en Sebastiaan vijfde. Het was weer een prachtig evenement, waar de deelnemers, maar ook de toeschouwers veel plezier aan hebben beleefd. Marcel, Thao en Tu, bedankt weer voor het initiatief en de organisatie!  Volgend jaar gaan we weer verder met deze mooie competitie.                                                                                                        

Sorry, the comment form is closed at this time.