Nov 242013
 

Na 10 partijen in de tweekamp tussen verdedigend wereldkampioen Anand en uitdager Magnus Carlsen is de strijd beslist. De jonge Noor Carlsen mag zich de nieuwe wereldkampioen noemen. Met een stand van 6,5 – 3,5 in het voordeel van de Noor zijn de laatste twee partijen niet meer nodig. Carlsen wist drie partijen in zijn voordeel te beslissen, terwijl de andere partijen in remise eindigden. Anand heeft weinig kansen gehad in de 10 partijen. Het spel van Carlsen was bijna foutloos. Hij is niet voor niets de nummer één van de wereld en dus nu ook de nieuwe wereldkampioen! Volgens de kenners zal hij dat nog wel een tijdje blijven, want op dit moment is er geen schaker op de wereld, die hem kan verslaan.                                   

Sorry, the comment form is closed at this time.