Sep 292013
 

Op zondag 29 september trokken 5 teams van ons naar Mierlo voor het Nederlands Kampioenschap Rapidschaak voor jeugdteams. Het werd een bijzonder succesvolle dag met maar liefst twee nationale titels! In de categorie t/m 12 jaar werd de Klim-Op kampioen en eveneens in de categorie t/m 10 jaar waren we de sterkste. Het team t/m 12 jaar, dat zijn 7 ronden overtuigend won, bestond uit Liam, Alexander, Sebastiaan en Ting Ting. In ons kampioensteam t/m 10 jaar schaakten Tommy, Cedric, Javeria en Winston. Liam werd met 7 uit 7 (!) topscorer. Vooral voor het team t/m 10 jaar een verrassing, dat zij kampioen werden, want tot de prijsuitreiking was niet duidelijk welk team Nederlands Kampioen was geworden. Onze denkhoofden wonnen de laatste ronde overtuigend met 4-0 en dat bleek goed te zijn voor de titel! Ook in de categorie t/m 8 jaar vielen we in de prijzen: ons eerste team werd mooi derde. Dit viertal bestond uit: Liqin, Daniel, Marek en Circe. We hadden ook een erg jong tweede team in deze categorie en ook zij draaiden mooi mee. Van Wesley, Saad, Kimmily en Nathan zullen we nog horen! Wang, Joost Jan, Vincent en Meri schaakten in de categorie t/m 14 jaar en vielen niet in de prijzen, maar deden het lang niet slecht. Door al deze fraaie resultaten werd de Klim-Op ook uitgeroepen tot de sterkste vereniging en dat leverde een mooie digitale schaakklok op. We kunnen terugkijken op een mooie en succesvolle schaakdag! Ouders, bedankt voor het vervoer en de begeleiding!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Sorry, the comment form is closed at this time.