Sep 232012
 

Op zondag 23 september trokken vier Klim-Opteams richting Mierlo om daar deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Rapidschaak voor jeugdteams. In de categorie t/m 8 jaar hadden we een viertal, in de categorie t/m 10 jaar ook een viertal en in de categorie t/m 12 jaar zelfs twee viertallen.  Alle teams deden natuurlijk hun uiterste best om de nationale titel binnen te halen. Alle jeugdtoppers waren in Mierlo aanwezig. Dan is het heel knap, dat ons viertal t/m 10 jaar liet zien, dat de Klim-Op toch echt de sterkste van Nederland is.  Het viertal bestond uit Liam, Sebastiaan, Cedric en Tommy. Na 7 spannende ronden wist dit viertal het kampioenschap binnen te halen!  Liam werd de topscorer met een 100 % score (7 uit 7). Gefeliciteerd, jongens, met dit fraaie resultaat!

Ons eerste team t/m 12 jaar viel ook in de prijzen. Het team bestaande uit Kevin, Joost Jan, Vincent en Jorik werd derde en ook dat is een mooie prestatie, want de tegenstand was zwaar. Hier was Jorik de absolute topscorer met eveneens 7 uit 7. Ons F-team eindigde in de middenmoot. LiQin, Dominggus, Circe en Kimmily zijn nog erg jong en dit team heeft zeker toekomst. Het tweede team t/m 12 jaar deed het ook verrassend goed.  In deze categorie waren alle landelijke toppers aanwezig, maar Alexander, Ting Ting, Sybe en Meri boden goede tegenstand. Je ziet, dat Alexander en Ting Ting sterk vooruit gaan. Ting Ting kwam tot de mooie score van 5,5 uit 7. Al met al kunnen we tevreden terugkijken op dit nationale kampioenschap. Een titel en een derde plaats en twee teams met toekomst geven aan, dat de Klim-Op een gevreesde tegenstander is en blijft.  Je hoorde dan ook een teamleider zeggen: “Van de Klim-Op verliezen is niet erg, want dat is de top van Nederland!”  Langs deze weg bedanken we ook Martin, Olivier, Marcel, Thao, Tu en Ronald voor het vervoer en de begeleiding van de teams!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.