Dec 012019
 

e18d3c46-9074-4746-b11f-d23ac2ab1c75Op zaterdag 30 november werd in het “Podium Aan De Maas” de vierde en tevens laatste dag van het Nederlands Kampioenschap voor teams gespeeld. Het werd een spannende enerverende lange schaakdag! Ons C1-team haalde de Nederlandse titel! Een geweldige prestatie van onze denkhoofden. Het team bestond dit keer uit Dana, Alan, Kathleen en Jannes. Daniel, die de vorige keren mee deed,  kon helaas door buikklachten niet meedoen. In de 47 jaren, dat ik nu schaakles geef aan onze schoolschaakvereniging is het de zoveelste nationale titel. Toch betrap ik me er op, dat ik nog even blij ben met een titel als 47 jaar geleden. Je wilt zo veel mogelijk kinderen schaken leren en als dat dan ook nog gepaard gaat met successen is dat een mooie eer van je werk! We behoren al vele jaren tot de nationale jeugdschaaktop.                                                                                                                                      Toch ging het veroveren van deze titel niet zonder horten of stoten! In de zevende ronde op zaterdag troffen we onze naaste concurrent, Chesscool C1 uit Haarlem. Een sterk en evenwichtig team en dat bleek ook. Na wat foutjes aan onze kant werd het een ietwat geflatteerde nederlaag: 1-3. De titel was uit zicht, want nu zagen wij tegen een achterstand van 1 matchpunt aan. Maar er moest nog een ronde gespeeld worden. Na een “peptalk” van de teamleider ging ons viertal de strijd aan met de Meppeler Schaakvereniging.  Leider Chesscool moest aantreden tegen Almere C1, het team, dat van tevoren als titelkandidaat werd getipt. De spanning was enorm en bij Chesscool misschien te groot, want zij verloren kansloos met 0,5 – 3,5. Nu moesten onze denkhoofden nog winnen en dan was de titel alsnog binnen. Dana won vrij snel, maar de andere drie waren gewikkeld in een zware strijd. Kathleen wist er een remise uit te slepen en nu was er nog één punt nodig. Alan en Jannes moesten het doen. En ja hoor, Alan wist de overwinning te behalen! De nationale titel was binnen! Jannes was ondertussen met een mooie koningsaanval bezig. Hij was zo gefocust op de stelling, dat hij niet door had, dat de titel al binnen was. Hij miste de winnende voortgang en verloor, maar hij was zichtbaar opgelucht, toen hij hoorde, dat de eerste plaats al bereikt was. Onze denkhoofden kwamen mooi terug dus.                                                                                                                                                                                                                                              We moeten nog vermelden, dat naast Daniel, ook Clovis en Hein mee gewerkt hebben aan dit succes! Als je terugkijkt, was de overwinning van Clovis op Oscar Klaren van Almere C1 goud waard, want dat zorgde voor de 2,5 – 1,5 overwinning op Almere. Dat team werd nog tweede voor Chesscool. Denkhoofden, gefeliciteerd met deze titel! Dat nemen ze niet meer van je af. We gaan het zeker vieren!  Daar moeten we begin volgend jaar een datum voor zoeken. Ouders, ontzettend bedankt voor de begeleiding en het meeleven en de support! Jan-Dirk en Sem, bedankt voor de foto’s!                                                                                      IMG_1661IMG_1670IMG_1672

Sorry, the comment form is closed at this time.