Nov 102019
 

IMG_1622Op zaterdag 9 november werd in het “Podium Aan De Maas” in Rotterdam de derde speeldag van het NK voor teams afgewerkt. Onze 5 geplaatste teams moesten weer aan de bak, zeg maar flink aan de bak. Ons C1-team stond na twee speeldagen bovenaan. Zij moesten het opnemen tegen Almere C1, het hoogst gerate team, en VAS C1. Dat zijn geen koekenbakkers en onze denkhoofden gingen er eens goed voor zitten. Het team bestond uit: Daniel, Clovis, Kathleen en Jannes. Ons “buitenlid” Clovis was uit Frankrijk overgekomen om ons team te versterken. Dat laatste deed hij zeker! Tegen Almere C1 stond het 1,5 – 1,5. Kathleen won, Jannes speelde remise en Daniel verloor van Roger Labruyére. Clovis was in een prachtig gevecht gewikkeld met Oscar Klaren,ook niet de eerste de beste. Het zag er remise-achtig uit, maar Clovis wist de partij uit het vuur te slepen en dus wonnen we met 2,5 – 1,5. Deze grote concurrent was verslagen,maar nu wachtte VAS C1. Rotterdammers tegen Amsterdammers is altijd speciaal. Ook nu waren we de winnende partij. Het werd 3 – 1 en waren twee grote concurrenten verslagen. De scores per bord waren: bord 1 – Daniel: 0 uit 2, bord 2 – Clovis: 2 uit 2!, bord 3 – Kathleen: 2 uit 2 en bord 4 – Jannes: 1,5 uit 2. Er zijn nog twee ronden te spelen op 30 november.                                                                                                                                                                                          Ook ons D1-team kan nog een podiumplaats halen. Zij wonnen van ESV D2 met 3-1 en ook VAS D1 werd verslagen: 3,5 – 0,5. Toen wachtte de strijd tegen ESV D1, het sterkste team. Dat was nu een maatje te groot voor onze denkhoofden: 1 – 3. Ze hebben gevochten voor wat ze waard zijn! Op bord 1 werd werd weer een Dana vs Wendy opgevoerd. Dit keer was Wendy de sterkste. Alan wist een mooie remise tegen Tommy Grooten te halen. Ook Joep, die deze dag ongeslagen bleef (!) haalde er een remise uit. De scores per bord: bord 1 – Dana: 2 uit 3, bord 2 – Alan: 2 uit 3 (ongeslagen), bord 3 – Joep: 2 uit 3 (ongeslagen) en bord 4 – Yiming: 1,5 uit 3. Heel positief was, dat ook op de borden 3 en 4 punten gehaald werden! Op 30 november worden er nog 3 ronden gespeeld en een plaats bij de eerste drie zit er in!                                                                                                                                    Ons A-team had ook een goede dag. Beide ronden werden gewonnen. Eerst werd De Stukkenjagers met 2,5 – 1,5 verslagen en daarna De Waagtoren met 3 – 1. De scores waren hier: bord 1 – Elnathan: 1,5 uit 2, bord 2 – Sybe: 1 uit 2, bord 3 – Liqin: 1 uit 2 en bord 4 – Cedric: 2 uit 2. Cedric heeft op dit kampioenschap nog niet verloren. Hij scoorde tot nu toe: 5,5 uit 6. Knap, Cedric!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Ons C2-team kwam uit met: Saad, Lancelot, Alaya en Yisha. Ook Lancelot was uit Frankrijk overgekomen om het team te versterken. De eerste partij lukte dat niet, maar in de tweede wist hij te winnen. In de eerste ronde tegen De Pion werd met 1-3 verloren, maar daarna werd een keurige 4-0 overwinning behaald. De scores: bord 1 – Saad: 1,5 uit 2, bord 2 – Lancelot: 1 uit 2, bord 3 – Alaya: 1,5 uit 2 en bord 4 – Yisha: 1 uit 2.                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Klim-Op D2 deed het ook best goed. Zij speelden drie ronden.Twee ronden werden met 4-0 gewonnen!  Verder werd er een keer met 1,5 – 2,5 verloren. Toch zit ook in dit team duidelijk muziek. Je ziet vooruitgang in hun spel. Het team bestond uit: bord 1 – Samuel: 2 uit 3, bord 2 – Rawi: 1 uit 2, bord 3 – Manixia: 2 uit 2, bord 4 – Janice: 3 uit 3(!). Jasper speelde twee keer op bord 4 en kwam tot 1,5 uit 2.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Al met al kunnen we terugkijken op een lange, maar goede schaakdag voor de Klim-Opteams! Klim-Op C1 kan op 30 november de nationale titel pakken en Klim-Op D1 kan een podiumplaats halen. En ook de drie andere teams doen goed mee in dit kampioenschap. Ouders weer ontzettend bedankt voor het vervoer en de begeleiding. In het bijzonder Jurriaan, die Clovis en Lancelot met succes in onze teams mee liet doen!  Op zaterdag 30 november wordt de laatste speeldag afgewerkt, ook weer om 10.00 uur in het “Podium Aan De Maas”.                                                                                IMG_1623IMG_1625IMG_1621IMG_1619IMG_1620

Sorry, the comment form is closed at this time.