Sep 282019
 

IMG_1441Op vrijdagavond 27 september begon in De Boekenberg in Spijkenisse de competitie van de Groene Hart Cup. Ook dit seizoen gaan we proberen “de cup met de grote oren” te verdedigen. We doen ook nu met vier teams mee. Onze denkhoofden hadden er duidelijk zin in en waren al meteen in vorm! De opstellingen zijn nieuw en er zijn nieuwe denkhoofden ingestroomd.  Ons “vlaggenschip”, Klim-Op 1, begon zeer overtuigend! Slechts één bordpunt werd er weggegeven van de 12 te behalen bordpunten. RSR/Ivoren Toren 1 en IJsselmonde/Barendrecht 1 werden met 4-0 verslagen en alleen Op Eigen Wieken 1 uit Leiden wist ons een bordpunt af te snoepen (3-1). De opstelling was: bord 1 – Jannes: 3 uit 3, bord 2 – Kathleen: 3 uit 3, bord 3 – Yiming: 2 uit 3 en bord 4 – Joep: 3 uit 3. Een goed begin, denkhoofden!

Ook Klim-Op2 begon zeer voortvarend. Zij wonnen de groep ook zeer overtuigend. Samuel scoorde 2 uit 3, Jasper 3 uit 3, Manixia 2 uit 3 en Denis 3 uit 3. Alleen De Pionier 1 uit Hellevoetsluis wist van onze denkhoofden twee bordpunten af te pakken. De twee andere ontmoetingen werden met 4-0 gewonnen. Prima begin, denkhoofden! Jullie spelen de volgende keer met Klim-Op 1 in de hoogste poule.

Het wordt nooit eentonig, maar ook Klim-Op 3 won zijn groep met grote voorsprong. Janice, Jordan, Parsa en Albert behaalden, net als Klim-Op 2, 10 bordpunten. Janice scoorde 2 uit 3, Jordan ook 2 uit 3, Parsa 3 uit 3 en Albert 3 uit 3. Geweldig gespeeld, denkhoofden! De volgende keer spelen jullie een poule hoger. Parsa (8 jaar) offerde in een partij zijn dame in een mooie matcombinatie. Dit talentje is geweldig bezig en na afloop had hij er nog niet genoeg van en moest hij nog wat partijen met zijn vader spelen.

In Klim-Op 4 zitten twee nieuwe gezichten: Louis en Bryan. Louis deed het voor de eerste keer heel goed met 3 uit 3 en ook Bryan wist het zoet van de overwinning te proeven (1 uit 3). Leonard (1,5 uit 3) en Kyan (2 uit 3) deden vorig jaar ook al mee. Ze kwamen samen tot 7,5 bordpunt en dat leverde een tweede plaats op in de poule. Ze hebben zich daarmee keurig gehandhaafd. Goed gedaan, denkhoofden!

Ouders weer ontzettend bedankt voor het vervoer en de begeleiding! Het vervoer was best zwaar met files onderweg, waardoor de wedstrijden pas om kwart over 7 konden beginnen.                                                                                                                                                                                                            IMG_1444                                                                                                                                                                                               IMG_1447                                                          IMG_1445IMG_1442

Sorry, the comment form is closed at this time.