Jul 132019
 

IMG_0875(Edited)Op zaterdag 13 juli werd op het eilandje van de Kaag het 2e Chess Queens meisjestoernooi gehouden. Het werd gehouden in een bezinningscentrum,  Stal genaamd. We bereikten het eilandje met de pont. Het was een ideale locatie voor een jeugdschaaktoernooi. Bijna geen verkeer en de meisjes konden mooi buiten spelen. Kathleen, Dana en Janice waren namens de Klim-Op aanwezig. Natuurlijk waren de Chess Queens er ook: Peng, Anne Haast, Zsofina Paulet, Rosa Ratsma, Bianca de Jong-Mühren en Maaike Keetman. Er waren ruim 50 meiden aanwezig. Ze werden op speelsterkte in drie groepen verdeeld. Dana en Kathleen speelden in de hoogste groep en Janice in de tweede groep. De bedenktijd was 15min. p.p.p.p. en dat was voor Kathleen wat te weinig.  Ze ging een aantal keren door de vlag. Haar score werd uiteindelijk 2,5 uit 7. Dana deed het weer prima met 5 uit 7. Ze moest Wendy Huang net als vorige week weer voor zich dulden. Een mooie score, Dana! Gefeliciteerd! Janice deed het in de tweede groep ook goed. Zij kwam eveneens tot 5 uit 7. Dat leverde net geen prijs op, maar de score is zonder meer prima, Janice! Tussendoor konden de meisjes tegen de Chess Queens snelschaken. Dana won bijna van Maaike Keetman en ook tegen Zsofina Paulet moest ze het onderspit delven. Emmy, de moeder van Dana, maakte nog een boottochtje in de omgeving. Dat deden de ouders van Kathleen ook, maar dan op eigen houtje. Aaron vond het boottochtje natuurlijk geweldig. De prijzen werden uitgereikt door oud-wereldkampioene Zhu. Zij ging ook met alle deelneemsters op de foto. Het was een mooie schaakdag voor de meisjes! Chess Queens bedankt voor de organisatie!                                                                                                                                                                                                                                                                               IMG_0846IMG_0847IMG_0848IMG_0849IMG_0850IMG_0852IMG_0853IMG_0851IMG_0854IMG_0855IMG_0867IMG_0860IMG_0861IMG_0873

 

Sorry, the comment form is closed at this time.