Jun 022019
 

P1120380Op zaterdag 1 juni werden in Rijswijk de laatste drie ronden van het Nederlands Kampioenschap in de D-categorie gespeeld. Het werd een bijzonder spannende dag!
Bij de meisjes leidde Dana na de eerste twee speeldagen met 6 uit 6. In de zevende ronde verloor Dana van Amelia Jonkman en werd het bovenin nog erg spannend. Dana zag een winnende combinatie over het hoofd, maar dat hoort er allemaal bij. In de achtste ronde speelde Dana, na verloren gestaan te hebben, remise tegen Lauri Maris.Er stonden bij het ingaan van de laatste ronde drie meisjes met 6,5 uit 8 bovenaan. Dat waren Dana, Manasvita Basa en Amelia Jonkman. In de laatste ronde wonnen zij alle drie. Er was nu een barrage nodig om de kampioene te kunnen aanwijzen. Hun score was 7,5 uit 9. Snelschaakpartijen moesten de beslissing brengen. Dana was daarin heer en meester. Ze won ze alle twee met overmacht. Dana werd zo Nederlands kampioene in de D-categorie! Een prachtige prestatie. Gefeliciteerd met deze titel, Dana!
Janice deed het ook goed bij de meisjes.Zij kwam tot 4,5 uit 9 en dat is heel netjes. Ze maakt grote sprongen vooruit. Janice kan nog een paar jaar mee bij de D-meisjes. Goed gedaan, Janice!
Bij de jeugd speelden Alan en Lancelot mee. Alan deed het ook geweldig! Hij kwam tot 6,5 uit 9 in dit sterke veld. Vooral zijn overwinningen op Mees de Heij en Kobe Smeets waren indrukwekkend. Samen met vader Sem volgden we de partijen en probeerden we met Alan en Dana mee te denken. Dan zie je meteen ook de moeilijke keuzes, die de denkhoofden moeten doen in hun partijen. Er waren drie spelers met 7 uit 9 en vlak daar achter kwam dus Alan. Qua rating was hij als achttiende geplaatst en dan zo hoog eindigen! Hij ontving de vijfde prijs. Gefeliciteerd, Alan, met deze mooie ereplaats!
Ook Lancelot kwam tot een goede score. Hij eindigde op 4,5 uit 9 en dat is een mooie prestatie. Hij kan met een tevreden gevoel terug reizen naar Frankrijk. Hij heeft het goed naar de zin gehad op dit NK en heeft zijn vrijplaats waar gemaakt.
Al met al kunnen we erg tevreden zijn met de prestaties van onze denkhoofden. We kunnen stellen: Deze vier Klim-Oppers zijn toppers!
Ouders, weer ontzettend bedankt voor de begeleiding en vervoer. Het waren spannende, maar ook gezellige en leuke dagen. P1120351IMG_0607IMG_0608IMG_0609IMG_0611IMG_0612IMG_0613IMG_0614IMG_0615IMG_0616IMG_0618IMG_0633P1120366P112038120190531_145950 (1)

Sorry, the comment form is closed at this time.