Apr 282019
 

IMG_7540Op zondag 28 april begon in Assen het Nederlands Kampioenschap in de A-, B- en C-categorie. In de eerste ronde ging het er al meteen spannend aan toe! Dana en Kathleen moesten tegen elkaar bij de C-meisjes. Het werd een spannende partij. Na 21 zetten stond Dana beter. Daarna kantelde de partij en wist Kathleen de partij in haar voordeel te beslissen. Daniel trad bij de C-jeugd aan tegen de jongste telg van de Foreest-familie, Nanne. Het was bijzonder spannend. Vooral de tijdsdruk bij Daniel was enorm. Op een gegeven moment had hij nog 1 seconde op de klok. Gelukkig krijg je bij iedere zet 30 seconden erbij. Dat redde hem en hij wist de partij keurig te winnen. Alan speelt ook bij de C-jeugd. Hij kreeg Daniel Koutchoukov tegenover zich. Dat is een sterke speler, maar Alan hield hem keurig op afstand. Opvallend was de vele tijd, die Daniel in deze partij gebruikte. Het werd een keurige remise en dat is een goed begin voor Alan. En dat terwijl hij met zijn ouders 1800 km gereden had. Dylan ontmoette in de A-categorie Simon Elgersma en die was net een maatje te groot. Elnathan won in de A zijn partij keurig. Als we naar andere Klim-Oppers kijken: Liam won in de A vrij gemakkelijk zijn eerste ronde. Liam heeft trouwens zijn eerste GM-norm gehaald. Gefeliciteerd, Liam! Wiggert, de A-kampioen van vorig jaar, begon ook met een overwinning.
Er staan deze week nog meer ronden op het programma. We wensen onze Klim-Oppers veel succes! IMG_7533 (1)IMG_7538IMG_7549IMG_755032779021697_3f585a3dfe_h46806140475_8588b63fe9_h

Sorry, the comment form is closed at this time.