Apr 202019
 

IMG_0112Op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april werd in Waalwijk het Nederlands Kampioenschap in de E-categorie (tot 10 jaar) afgewerkt. Van de Klim-Op waren Janice, Rawi en Samuel aanwezig. Zij hadden zich via de regionale kampioenschappen geplaatst voor dit NK. Natuurlijk al een hele eer om op zo’n NK mee te mogen doen. Er werden in totaal 9 ronden gespeeld met een bedenktijd van 25 min. p.p.p.p. De meisjes speelden een apart kampioenschap. Janice schaakte een goed toernooi! Op de eerste dag kwam ze tot 4 uit 5 en op de tweede speeldag scoorde ze 3 uit 4. Haar totaalscore was dus 7 uit 9 en ze werd daarmee ongedeeld tweede! Haar jeugdrating is 593, maar haar toernooi rating werd 857! Een mooie prestatie, Janice! Je wordt niet elke dag tweede van Nederland. Gefeliciteerd! Luna Huang was de beste bij de meisjes.
Bij de jongens hadden Rawi en Samuel het best zwaar. Ze wisselden goede partijen af met wat mindere partijen. Uiteindelijk eindigde Rawi met 5 uit 9 in de goede eerste helft van het deelnemersveld. Zijn jeugdrating is 705 en zijn toernooirating was 750. Samuel eindigde op 3,5 uit 9. Zijn jeugdrating is 624 en zijn toernooirating was 613. Ze hebben wel weer veel wedstrijdervaring opgedaan. Verder speel je tegen de top van Nederland tot 10 jaar en dat valt niet mee. Je moet van goede huize komen om punten te scoren! Wil je echt tot de top gaan behoren, dan zal er nog wat meer training nodig zijn. Rawi en Samuel hebben in ieder geval veel inzet getoond! Ansh uit onze RSB werd Nederlands kampioen bij de jongens! Ook Mees en Oscar presteerden goed en vielen ook in de prijzen.
Rik, vader van Rawi, bedankt voor het vervoer! Ook Armindo, bedankt voor vervoer en begeleiding! En Kelly, moeder van Janice, die op de tweede speeldag aanwezig was, gefeliciteerd met de tweede plaats van Janice! IMG_7945IMG_7946IMG_7948IMG_0108IMG_0109IMG_0110DSC_1869

Sorry, the comment form is closed at this time.