Apr 132019
 

IMG_0074Op vrijdagavond 12 april werd in het Laurens Lyceum in Rotterdam de finale van de Groene Hart Cup gehouden. Alle teams speelden centraal. Onze vier teams kwamen ook in actie. Ons “vlaggenschip”, Klim-Op 1, moest de “cup met de grote oren” verdedigen in de hoogste poule. Dana, Alan, Kathleen en Hein deden dat met overmacht. Eerst werd IJsselmonde/Barendrecht 1 met 4-0 verslagen, daarna de grootste concurrent RSR/Ivoren Toren 1 met 3-1 en in de laatste ronde moest Voorburg 1 er ook met 4-0 aan geloven. Onze denkhoofden bleven ongeslagen; er werden slechts twee remises toegestaan. Dana en Kathleen scoorden 3 uit 3 en Alan en Hein 2,5 uit 3. Het was soms spannend, wat de bedenktijd betreft. Maar raakten ze in tijdnood, dan hielden Alan en Kathleen hun hoofd prima koel en werd de partij mooi uitgetikt! Gefeliciteerd, denkhoofden! Die cup hebben we nu voor de 12e keer (!) gewonnen en dat is toch wel uniek. Kathleen was het beste meisje qua persoonlijke score in het totaalklassement: 16 uit 17 als ik het goed gezien heb! Ze staat met de “toekomstige winnaar”, haar broertje Aaron, op de foto!
Ook de denkhoofden van onze andere drie teams deden heel erg hun best. Klim-Op 2 was ook goed op dreef en won heel netjes zijn poule! Yiming, Tonny, Samuel en Denis zorgden daar voor. Yiming aan bord 1 scoorde 100% met 3 uit 3 (!), Tonny op bord 2 kwam tot 2,5 uit 3 (!), Samuel op bord 3 tot 2,5 uit 3 en Denis op bord 4 tot 1 uit 3. Gefeliciteerd, denkhoofden met deze mooie prestatie!
Klim-Op 3 bestond uit Rawi, Manixia, Jasper en Leonard. Ze kregen felle tegenstand en eindigden tenslotte op plaats 3 in de poule. Vooral de partij tussen Rawi en Yuko (Messemaker) was spannend. Een fout van Rawi in het eindspel kostte hem de overwinning. Rawi scoorde 1 uit 3, Manixia 1 uit 3, Jasper 2 uit 3 en Leonard 1 uit 3. We blijven oefenen en vooral de eindspelen zijn belangrijk! Goed gestreden, denkhoofden!
Ons vierde team met Jordan, Janice, Kyan en Albert toonde veel inzet en de partijen werden vaak goed opgezet, maar dan de partij uitmaken kost veel concentratie en geduld. Er zit duidelijk vooruitgang in jullie spel en dat belooft wat voor de toekomst. Zo scoorde Albert 3 uit 3 en dat is heel knap! Jordan eindigde op 1 uit 3, Janice 2 uit 3 en Kyan 1 uit 3.
We kunnen weer heel tevreden terugkijken op deze competitie in de strijd om de Groene Hart Cup. Je doet heel veel wedstrijdervaring op en je leert ook met tijdnood om te gaan. Schaken kun je niet alleen uit een boek leren of via opgaves uit een werkboek. Je moet ook veel partijen spelen. Onze vier teams speelden bijna altijd in dezelfde opstellingen en dat mag ook wel eens gezegd worden! Bedankt voor jullie inzet, denkhoofden! Ook de ouders, ontzettend bedankt voor het vervoer en de begeleiding! We hadden nooit problemen met het vervoer en dat is bij andere clubs wel eens een probleem. IMG_0057IMG_0058IMG_0059IMG_0060IMG_0061IMG_0062IMG_0063IMG_0065IMG_0067IMG_0069IMG_0078

Sorry, the comment form is closed at this time.