Mrt 032019
 

IMG_7755Op vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart werden bij ons op de Klim-Op de Persoonlijke Jeugdschaakkampioenschappen van de RSB in de D-categorie gehouden. Er waren 31 deelnemers en dat is een mooi aantal. Bovendien was het sterk bezet.
Natuurlijk waren er ook Klim-Oppers aanwezig. Bij de meisjes waren dat Dana en Janice en bij de jongens Alan, Yiming, Samuel, Barsin, Jasper, Joep en ons buitenlid Lancelot.
Op de eerste speeldag werden er 5 ronden afgewerkt en op de tweede 4. De bedenktijd was 30 minuten p.p.p.p. + 5 seconden per zet. Zoals ik al opmerkte, waren er aardig wat sterke spelers en speelsters aanwezig en zat het vooral bovenaan erg dicht op elkaar. Dana won de eerste dag haar 5 partijen en leidde de dans. Op de tweede dag was de tegenstand groter en kwamen daar nog twee punten bij. Ze eindigde daardoor in het totaalklassement op de tweede plaats met 7 uit 9. Een mooie prestatie, Dana! Uiteraard was zij hiermee het beste meisje en gaat ze naar het NK voor D-meisjes. Ansh Jakhari werd duidelijk eerste met 8 uit 9. Na Dana eindigden 6 jongens(!) met 6 uit 9. Bij die 6 jongens waren Alan en Yiming. Op weerstandspunten eindigde Alan op de tweede plaats bij de jongens. Yiming, die een prima toernooi speelde, werd op weerstandspunten vijfde. Deze 6 denkhoofden moesten in barragepartijen strijden om 3 NK-plaatsen. Na 5 barrageronden kon de balans opgemaakt worden. In de barrage liet Alan zijn klasse zien. Zulke partijen brengen een hoop spanning met zich mee, maar hij ging daar prima mee om. Alan plaatste zich met 4,5 uit 5 overduidelijk voor het NK. Gefeliciteerd, Alan! Voor Yiming was dat wat te zwaar, want hij scoorde 1 uit 5. Toch een goed toernooi voor Yiming! Dat geldt ook voor Janice, die tussen die jongens tot 5 uit 9 kwam en daardoor tweede bij de meisjes werd. Dat betekent ook plaatsing voor het NK. Gefeliciteerd, Janice!
Lancelot en Joep zaten ook dicht tegen de top aan, maar kwamen in de laatste ronde niet tot winst. Ze scoorden beiden 5 uit 9. Samuel wisselde goede partijen af met wat mindere en kwam uit op 4 uit 9. Die score haalde Jasper ook. Barsin deed ook weer veel wedstrijdervaring op en eindigde op 3 uit 9.
Het was een spannend kampioenschap. Bep, Amna, Emmy en Eva heel erg bedankt voor de verkoop van de consumpties! Liqin, bedankt voor je hulp bij het sjouwen van tafels en het opzetten en opruimen van het schaakmateriaal.
Dana, Alan en Janice, alvast veel succes op de Nederlandse Kampioenschappen in april! Hieronder ook een mooie aanvalspartij van Dana en een mooie barragepartij van Alan tegen Mees van Batenburg. IMG_7740

IMG_7741

IMG_7742

IMG_7743

IMG_7744

IMG_7745

IMG_7746

IMG_7747

IMG_7748

IMG_7749

IMG_7753

IMG_7756

Sorry, the comment form is closed at this time.