Dec 022018
 

IMG_7383Op zaterdag 1 december werd in Den Bosch de Jeugdclubcompetitie, het NK voor jeugdteams, besloten. Onze 6 teams kwamen voor de laatste keer in actie. Het C1-team en het D1-team hadden nog kans op een prijs. De tegenstand was dit keer echter te groot, zodat ze buiten de prijzen vielen. Dit jaar geen podiumplaats zoals in de afgelopen jaren.
Ons A-team hoefde maar één keer in actie te komen. Er werd met 1,5-2,5 eervol verloren van STB A, de latere kampioen in de Meesterklasse A. Arne won, Wiggert speelde remise en Elnathan en invaller Cedric verloren. Bedankt Cedric, dat je wilde invallen. Het A-team handhaafde zich wel in de Meesterklasse A.
In de C konden we helaas niet in onze sterkste opstelling spelen. Het C1-team, bestaande uit Liqin, Daniel, Kathleen en Jannes deed zijn uiterste best, maar VAS Amsterdam en Arnhemse Schaakacademie waren te sterk. Liqin kwam niet tot score, Daniel kwam uit op 0,5 uit 2 en Kathleen en Jannes eindigden op 1 uit 2. Ze eindigden nog wel bij de eerste tien. C2 was door ziekte van Alaya niet compleet en kwam één keer in actie, want in de laatste ronde waren ze vrij. Ze verloren van Talententeam SBO C1 met 3-1. Hein won zijn partij en Yisha en Leonard verloren. Yisha en Leonard, ontzettend bedankt, dat jullie invielen.
Onze drie D-teams speelden nog 3 ronden. Het D1-team had nog een kans op een podiumplaats, maar de Meppeler schaakvereniging was in de eerste ronde met 1-3 te sterk. In de daar op volgende ronde waren onze denkhoofden niet zo goed bij de les. Er werd met 0-4 verloren van de Arnhemse Schaakacademie D1, al zat er zeker meer in, als je naar de partijen kijkt. Het herstel kwam gelukkig in de laatste ronde, toen Landau Axel met 4-0 werd verslagen. Daardoor eindigde ons D1-team nog bij de eerste tien. De scores waren: bord 1 – Dana: 1 uit 3; bord 2 – Alan: 1,5 uit 3; bord 3 – Tonny: 1 uit 3 en bord 4 – Joep 1,5 uit 3. Het D2-team won twee van zijn drie ronden en dat is best knap. Vooral Rawi was op dreef met 3 uit 3. Yiming kwam uit op 1,5 uit 3 en Anthony en Jasper op 1 uit 3. Zo eindigde ons D2-team voor een aantal D1-teams van andere verenigingen! Ook ons D3-team veroverde een paar matchpunten in deze laatste ronden. Ze wonnen een keer, speelden een keer gelijk en verloren een keer. Verheugend was het optreden van Jordan en Janice, die invielen. Zij scoorden beiden 2 uit 3 en dat is goed, want het was een soort vuurdoop voor hen. Manixia eindigde op 1 uit 3 en Samuel op 0,5 uit 3. Ze deden in ieder geval veel wedstrijdervaring op en dat is ontzettend belangrijk.
Alle ouders, die voor vervoer gezorgd hebben, ontzettend bedankt! Zonder jullie zou het niet kunnen. Welke vereniging weet 6 teams naar zo’n NK af te vaardigen!? Denkhoofden, bedankt voor jullie deelname en jullie inzet! We hebben weer mooie en gezellige schaakdagen beleefd in Den Bosch. IMG_7373

IMG_7380

IMG_7381

IMG_7382

IMG_7384

Sorry, the comment form is closed at this time.