Okt 282018
 

IMG_7329Hieronder een verslag van Dana van het toernooi in Hoogeveen, waar ze van 20 t/m 27 oktober aan deelnam. Met 4 uit 8 haalde ze een goede score in haar groep, want de meeste tegenstanders hadden een hogere rating dan Dana. Bedankt, Dana, voor het leuke verslag!

Schaaktoernooi Hoogeveen
Op 20 oktober begon het Hoogeveen Schaaktoernooi. Het was een week. Ik (Dana) heb één bye opgenomen in de 1e ronde, omdat ik toen naar Amsterdam moest voor een dj optreden van mijn broer. Hij trad op bij het Amsterdam Dance Event. Daar vandaan gingen we naar een camping in Drenthe om te overnachten, omdat het ongeveer 2 uur rijden was van huis naar de locatie. We sliepen in een caravan. Het schaaktoernooi was in het raadhuis van Hoogeveen. Er waren 4 soorten groepen: amateur 2 (‘s ochtends), amateur 1 (’s middags), een open groep (’s middags) en een topgroep van vier spelers (‘s middags). Ik zat in de amateur 2 groep in de ochtend, de andere groepen speelden in de middag om 2 uur. Om half 10 moesten we elke dag beginnen met de partij. Er waren acht rondes, één lange partij per dag. De bedenktijd was 90 min + 30 sec. toegevoegde tijd per zet vanaf zet 1 per persoon per partij (in mijn groep). In mijn groep speelde een vrouw mee die een schaakschool in Oeganda heeft. Zij speelt ook mee in de Disney film Queen of Katwe. Ik had 4 uit 8 en eindigde daarmee als 32e van de 65 deelnemers. In de open groep speelden ze 9 rondes. Daar moesten de spelers een rating van minimaal 2000 hebben (jeugdspelers met een Fide rating van minimaal 1800 konden een wildcard aanvragen). Dylan deed daar mee. Hij deed eerst ook nog ’s ochtends mee bij de amateur 2 groep, maar daar stopte hij na een paar rondes. Waarschijnlijk vond hij het iets te zwaar om heel de dag te spelen. Bij de Hoogeveen Matches speelden vier topschakers zes rondes tegen dezelfde tegenstander. Jorden van Foreest en nog 3 spelers deden daar aan mee. Ik heb samen met papa nog een middag bij de topspelers gekeken en in het schaakcafé naar de analyse geluisterd van die partij. Ook zijn we nog een keer in het Drents museum geweest, waar Jorden van Foreest via internet twee partijen speelde tegen de huidige wereldkampioen t/m 18 jaar. Het was leuk in Hoogeveen en het was erg leerzaam. Na de partij analyseerde ik met mijn tegenstanders de partij, daarna gingen we lunchen. In de middag gingen we met z’n vieren (met mijn gezin) ergens naartoe. Bedankt voor de foto’s Emmy en Michel! IMG_7323

IMG_7324

IMG_7326

IMG_7327

IMG_7330

Sorry, the comment form is closed at this time.