Sep 262018
 

P1110423Onderstaand verslag met foto’s ontving ik van Emmy, de moeder van Dana. Hartelijk dank!
In het weekend van 22 en 23 september werd bij de Schaakacademie Arnhem het eerste kwalificatietoernooi van dit jaar voor de A en B jeugd en de A, B en C meisjes gespeeld. Namens Klim-Op waren Sybe en Dana hier aanwezig. Sybe speelde mee bij de A jeugd en Dana bij de C meisjes. Het was een sterk bezet toernooi, dus voor iedere punt moest flink gestreden worden. Op zaterdag werden er vier partijen van 55 minuten p.p.p.p. met een increment van 10 seconden per zet gespeeld en op zondag nog eens drie. Het toernooi was heel erg goed georganiseerd en er heerste een gezellige sfeer. Op zaterdagavond was er een frietkraam waar de jeugdspelers allemaal een patat en twee snacks mochten halen. De aanwezige ouders konden kiezen of ze hier ook trek in hadden en zo niet, dan was er een heerlijke maaltijd, die thuis gekookt was door de ouders van Sasa Albers. Op zondagmiddag werd er door Leo Hovestadt (een van de ontwikkelaars van Raindrop Chess) voor belangstellende ouders nog een presentatie gegeven over de geschiedenis van het schaken, die erg interessant was. Wil je hier meer over weten, kijk dan eens op de volgende website: www.raindroptime.com. Leo heeft in Veenendaal ook een klein museum over schaken, dat nog niet zo bekend is. Wil je dit een keer bezoeken, dan moet je eerst even contact met hem opnemen. Uiteindelijk eindigde Sybe het toernooi met een score van 3,5 uit 7 en Dana met 4 uit 7. Haar laatste partij speelde zij tegen Lauri Maris. Aan een remise had Dana genoeg om zich te kwalificeren, maar helaas eindigde deze partij in winst voor Lauri. Gelukkig zijn er in de komende tijd nog drie kwalificatietoernooien in Amstelveen, Spijkenisse en Eindhoven. P1110435P1110426P1110425P1110431P1110428P1110430

Sorry, the comment form is closed at this time.