Sep 022018
 

IMG_7185Onderstaand verslag ontving ik van Dana, die op zaterdag 1 september mee deed aan het 3e Late Zomertoernooi in Dordrecht. Bedankt, Dana, voor het leuke verslag en moeder Emmy voor de foto’s!

Op zaterdag werd bij Schaakclub Dordrecht het 3e Late Zomertoernooi (het voormalige Peter van der Laars toernooi) gehouden, waar ik (Dana) als enige jeugdspeler aan meedeed. Papa besloot op het laatste moment ook mee te doen. In totaal waren 28 deelnemers naar dit toernooi gekomen, die allemaal in één groep speelden. Er werden zeven dubbele rapid partijen van 10 minuten p.p.p.p. gespeeld. Dat hield in dat je tegen zeven verschillende tegenstanders moest spelen, één keer met wit en één keer met zwart, dus in totaal veertien partijen. In de lunchpauze werden we verwend met heerlijk belegde broodjes en een kroket. Het was een erg leuke dag en uiteindelijk scoorde ik 7,5 uit 14, wat goed was voor de 12e plaats. Bij de prijsuitreiking mocht ik twee prijzen uitzoeken, aangezien ik de beste jeugdspeler was (wat in dit geval niet zo moeilijk was omdat ik de enige was) en de ratingprijs had gewonnen. Ik ging naar huis met een schaakboek van Jan Timman en een heerlijk “glas bier” (gevuld met snoep). Papa kreeg de poedelprijs omdat hij laatste was geworden. Hij had wel twee punten maar dat kwam omdat hij de laatste ronde tegen meneer Vrijgeloot moest spelen (bye). Ook hij ging naar huis met een schaakboek. IMG_7184

IMG_7186

IMG_7187

IMG_7188

Sorry, the comment form is closed at this time.