Aug 122018
 

IMG_7159Op zaterdag 11 augustus werden in Borne de laatste ronden van het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap gespeeld. Ruim 300 jeugdschakers en jeugdschaaksters deden dit jaar aan dit toernooi mee. Er was ook nu weer een behoorlijke deelname uit België, Duitsland en ook uit Denemarken en Griekenland. Ik heb deze laatste dag even mogen proeven aan de sfeer op dit kampioenschap en om onze denkhoofden aan het werk te zien natuurlijk. In de C-categorie deden Dana en Jannes mee. Dana won de laatste ronde en kwam uit op de mooie score van 5,5 uit 9. Jannes verloor de laatste ronde en kwam uit op een 50%-score (4,5 uit 9). Beiden hebben het best goed gedaan en vooral veel ervaring opgedaan. Joep speelde in deze week in de E-categorie maar liefst 13 partijen. Zijn score was 6,5 uit 13. Ook hij heeft weer veel wedstrijdervaring opgedaan. Oscar, die eerder deze week al derde geworden was in de G-categorie, scoorde in de gezamenlijke FGH-categorie 5,5 uit 9. Lang niet slecht! Elnathan kwam ik ook nog tegen na zijn laatste ronde. Hij schaakte mee in de sterke A-categorie en eindigde op 5 uit 9. Volgens hem zat er meer in, maar het is best een behoorlijke score.
Het toernooi werd weer prima georganiseerd door de vrijwilligers daar in Borne. Hartelijk dank daarvoor! Onze denkhoofden hebben weer een mooie schaakweek beleefd! Ouders bedankt voor de begeleiding! IMG_7158

IMG_7160

IMG_7161

Sorry, the comment form is closed at this time.