Jul 082018
 

IMG_7124Onderstaand verslag is van Emmy, de moeder van Dana. Bedankt, ook voor de foto’s!
Op zaterdag 7 juli werd op een mooi plein bij eetgelegenheid Koozie het 1e Schaakfestival van het Noordereiland gehouden. De Sloveense eigenaar had zelf dit initiatief genomen en diverse schaakverenigingen benaderd met de vraag of ze het wilden organiseren. Uiteindelijk was het Shah Mata, die de organisatie op zich genomen had. Het was de bedoeling om in de ochtend een jeugdtoernooi te spelen, maar er waren buiten Dana geen jeugdspelers. Wel waren er een aantal kinderen die voor de workshop “schaken voor beginners” kwamen en die een op een uitleg kregen over het schaakspel. Dana vermaakte zich ondertussen prima door met bijna alle aanwezige volwassen schakers partijtjes te spelen. Daarna was het tijd voor een heerlijke lunch, die door Koozie werd aangeboden. Ook werd Dana als enige jeugdspeler door de eigenaar verwend met een heerlijke smoothie. Om 13.00 uur begon het snelschaaktoernooi, waar uiteindelijk zeven volwassenen en Dana aan meededen. In twee groepen van vier, werden drie partijtjes gespeeld en daarna gingen de nummers 1, 2, 3 en 4 nog tegen elkaar. Er kwam nog een fotograaf van de gemeente langs. De clubkampioen van Shah Mata ging er uiteindelijk met de 1e prijs vandoor. Dana werd zesde, maar kreeg van de andere deelnemers veel complimenten over haar speltechniek. Bij de prijsuitreiking kreeg ze omdat ze de enige jeugdspeler was een beker en ook mocht ze een mooie cadeaubon van de Mediamarkt mee naar huis nemen! Daarna was er nog een simultaanpartij tegen de clubkampioen van Shah Mata, waar Dana en twaalf volwassenen aan mee deden, waaronder ook Michel. Na een uur of twee spelen was het resultaat voor de simultaangever: 1 remise, 10 gewonnen partijen en 2 verloren partijen. Dana wist van hem te winnen! Deze partij heeft Dana genoteerd, dus die kan ze thuis nog eens rustig naspelen. Aan het eind van de middag kwam er nog een jongetje kijken en dat bleek het neefje van onze eigen Cedric te zijn, die schaakles op school krijgt. Uiteraard heeft hij ook nog even tegen Dana gespeeld. Al met al was het een leerzame dag voor Dana en heel cosy bij Koozie! IMG_7118

IMG_7119

IMG_7120

IMG_7121

IMG_7122

IMG_7123

IMG_7125

IMG_7126

IMG_7127

IMG_7128

Sorry, the comment form is closed at this time.