Jun 252018
 

IMG_7097Onderstaand verslag met foto’s is van Jan-Dirk, de vader van Joep en Jannes. Hartelijk dank daarvoor! En Joep en Jannes gefeliciteerd met de mooie resultaten!
In de reeks van “on Tour in België” speelden Jannes en Joep op zaterdag 23 juni in Landegem (België). In totaal waren er 190 denkhoofden uit verschillende landen. Jannes deed mee in de categorie C t/m 14 jaar (28 deelnemers). Joep deed mee in de categorie E t/m 10 jaar (47 deelnemers). Leuk om te vermelden is dat er ook een WK voetbal wedstrijd was en wel van België tegen Tunesië.
Uiteraard was de organisatie weer uitstekende geregeld.
In de categorie van Jannes spelen sterke spelers, 14 spelers meer dan 1500 rating. Jannes had daar dit keer “lak” aan en speelde geconcentreerd. Het resultaat was er dan ook naar. Hij behaalde 4 overwinningen (!!) maar 1 verliespartij en 2 remises. Dit leverde hem, voor het eerst een podiumplek op. Hij werd gedeeld derde. In België is het de traditie dat er veel naturaprijzen zijn. Dit keer kwam het letterlijk uit de natuur, een volle bak aardbeien.
Joep speelde op het vorige toernooi weergaloos en was daarmee dit keer één van de favorieten. Echter er waren op dit toernooi nu ook sterke spelers uit de USA en uiteraard uit Rusland. Joep had er zin in en speelde zeer aanvallend. Hij verslikte zich 1 keer en dit werd een remise. Vanaf de 5e ronde waren het alleen maar “topbord”-partijen. De USA-denkhoofden gingen er tegen ieders verrassing eaf. Het is duidelijk te zien dat Joep in zijn eindspel steeds gevaarlijker wordt. Na de 8e ronde was Joep al niet meer in te halen. De 9de ronde werd een mat in 15 zetten! In totaal behaalde hij dus weer 8,5 punt (!) en een leuke prijzenpot: een Belgische bal, 4 bakken aardbeien, een dik gevulde enveloppe en een grote beker.
Ook was er nog een andere uitslag 5-2 voor België.
Zondag 8 juli is het volgende toernooi. IIMG_7090

IMG_7091

IMG_7092

IMG_7094

IMG_7095

IMG_7096

Sorry, the comment form is closed at this time.