Mei 062018
 

IMG_6935Van zondag 29 april t/m 5 mei werd in Assen het NK ABC gehouden. Er waren ook Klim-Oppers en oud-Klim-Oppers aanwezig. Allereerst het Kampioenschap van Wiggert in de A! Een geweldige verrassing natuurlijk, want Wiggert hoorde vooraf niet tot de favorieten. Hij liet Max Warmerdam, Casper Schoppen, Joris Kokje en Liam Vrolijk achter zich. Gefeliciteerd, Wiggert! Verder werd ons oud-lid Lola tweede bij de A meisjes. Ook mooi natuurlijk en ook Lola gefeliciteerd! Kevin kwam in de A jeugd tot 3 punten. Dylan vocht in de B jeugd voor wat hij waard was en kwam tot 3 punten. Voor een D-speler, die in de B-categorie meedoet, heeft Dylan het geweldig gedaan. In de C jeugd scoorde Lucas 4,5 punt en Daniel 2,5 punt. Op zo’n NK krijg je niets cadeau. Er moet voor elk halfje gevochten worden en dat ondervond Daniel ook! Kathleen eindigde bij de C meisjes op 3,5 punt. Ze won haar laatste twee partijen heel netjes. Daniel en Kathleen zijn eerste jaars C-tjes en deze ervaringen nemen ze mee naar het volgende NK. Het was een spannende week voor onze denkhoofden. Ze speelden lange spannende partijen en ze hebben er veel van geleerd! Ook voor de meegereisde ouders veel spanning natuurlijk. In ieder geval hartelijk dank voor de begeleiding! Zelf mocht ik twee dagen de sfeer proeven en meeleven met de denkhoofden! Het toernooi werd weer prima georganiseerd door de noordelijke schaakbonden en dat mag ook gezegd worden! De speellocatie, het van der Valk hotel, was ook zeer geschikt! IMG_6934

IMG_6936

IMG_6937

IMG_6938

IMG_6940

IMG_6941

IMG_6942

IMG_6943IMG_6944 IMG_6945

IMG_6946

IMG_6947

IMG_6948

IMG_6949

Sorry, the comment form is closed at this time.