Mei 012018
 

IMG_6914Op zondag 29 april is in Assen het NK ABC begonnen. Na de openingswoorden konden de jongens en meisjes aan hun eerste ronde beginnen. Ook onze denkhoofden speelden hun eerste partij. Alleen Kathleen en Wiggert hadden hun eerste ronde-partij al op zaterdag gespeeld. Beiden kwamen tot remise.
Daniel moest meteen goed aan de bak. Hij nam het op tegen Wahe Boghossian. Een foutje van Daniel werd genadeloos afgestraft. Ook Dylan trof een sterke tegenstander: Tim Grutter. Die was een maatje te groot. Kevin won zijn partij en ook Liam trok aan het langste eind. Lucas probeerde van alles tegen Roger Labruyere, maar moest in remise berusten. Lola begon het NK goed door een duidelijke overwinning.
Op de tweede speeldag trad Kathleen aan tegen Kavya Raulji, de D-kampioene van vorig jaar. Het werd een spannende partij, waarin Kavya beter opende. Kathleen kwam goed terug en stond zelfs heel goed. In het eindspel was Kavya toch wat sterker en won. Daniel speelde tegen Romayn Brandsma en spendeerde wat te veel tijd in het begin, waardoor hij op het laatst in tijdnood kwam en verloor.
Dylan wist heel mooi te winnen en haalde zo het eerste punt binnen. Ook Lucas won zijn partij en kwam op 1,5 uit 2. Kevin verloor van Max Warmerdam, maar dat is ook een van de favorieten in de A. Liam moest in een remise berusten, maar er is nog van alles mogelijk. Lola scoorde in een mooie aanvalspartij haar tweede punt en gaat daardoor mede aan de leiding. Wiggert kwam ook in zijn tweede partij tot remise.
Het NK duurt tot a.s. zaterdag 5 mei. We wensen onze denkhoofden veel succes in de komende ronden! IMG_3799IMG_3800IMG_3801IMG_6903

IMG_6915

IMG_6917

IMG_6918

IMG_6921

IMG_6922

Sorry, the comment form is closed at this time.