Jan 282018
 

IMG_6550Op zaterdag 27 januari werden in het Wolfert Dalton College in Rotterdam de Jeugdclubkampioenschappen van de RSB en HSB in de A/B- en D-categorie gehouden. Ook dit keer waren onze denkhoofden weer erg succesvol! Zowel de A/B- als de D-categorie werden een prooi voor onze spelers en speelsters.
Het A/B-team wist zijn 5 ronden keurig te winnen. Elnathan, Sybe, Ting Ting en Cedric waren duidelijk de sterksten. Elnathan en Cedric kwamen tot 4,5 uit 5 , Ting Ting scoorde 4 uit 5 en Sybe 3 uit 5. Ons A/B-team had zich al eerder opnieuw geplaatst voor de Meesterklasse, maar zo’n kampioenschap telt altijd.
In de D-categorie was ons eerste team de rondeteller. De 7 ronden werden alle gewonnen. Dylan, Alan, Saad en Dana haalden dit kunststukje uit. Dana deed dat met een 100%-score (7 uit 7). Alan kwam tot 6,5 uit 7, Dylan tot 6 uit 7 en Saad tot 5,5 uit 7. Verheugend was, dat ons tweede en derde D-team ook in de top meedraaide. Vier teams plaatsten zich voor het NK. En na veel strijd wisten Klim-Op D2 en Klim-Op D3 zich bij de eerste vier te werken. Dus ook dit jaar zijn we met drie D-teams op het NK vertegenwoordigd. Er is wel een maar. RSR/Ivoren Toren heeft een protest ingediend. Het gaat over een partij van Yiling uit de eerste ronde. Zij claimde na twee onreglementaire zetten de winst. Dit werd door de wedstrijdleider gehonoreerd en de eindstand werd 2-2. Volgens RrSR/Ivoren Toren was de zet nog niet af, omdat de klok nog niet ingedrukt was. Dit werd protest werd pas na de partij afgegeven. Yiling zegt, dat ze de klok heeft stil gezet om de partij te kunnen claimen. De beroepcommissie zal uitspraak doen. Wordt het protest toegewezen, dan gaan er jammer genoeg twee Klim-Opteams naar het NK.
Ons tweede D-team bestond uit: Collin, Tonny, Yiling en Joep. Het derde bestond uit: Yisha, Jasper, Rawi, Manixia, Yiming en Anthony. Yiling (5,5 uit 7) en Yisha (4,5 uit 7) waren de topscorers van deze teams.
Denkhoofden, gefeliciteerd met deze mooie resultaten! Ouders weer bedankt voor de begeleiding en het vervoer!
Op zaterdag 10 februari gaan de C- en E-categorie in Den Haag strijden om het kampioenschap en om plaatsen voor het NK. IMG_6537

IMG_6538

IMG_6539

IMG_6540

IMG_6543

IMG_6544

IMG_6546

IMG_6547

Sorry, the comment form is closed at this time.