Okt 072017
 

IMG_6098Op vrijdagavond 6 oktober begon in De Boekenberg in Spijkenisse de competitie van de Groene Hart Cup. Dit seizoen doen we met vier Klim-Op-teams mee. Op deze eerste speelavond waren onze teams erg succesvol.
Klim-Op 1 won zijn drie ronden alle drie met 4-0. Daar moet bij verteld worden, dat sv Voorburg er niet was. Dylan, Sybe, Daniel en Hein wonnen hun partijen vrij overtuigend. Ons “vlaggenschip” won de hoogste poule dus zonder een punt te laten liggen.
Klim-Op 2 begon ook zeer voortvarend. Eerst werd sv De Pionier met 3-1 verslagen. Het tegenpunt ontstond, doordat Alaya op het laatste moment niet mee kon doen. Gelukkig kwam Kathleen, die in vliegende vaart naar Spijkenisse was gereden, het team daarna versterken. Dat deed ze prima, want ze won haar twee partijen. Kathleen en ouders, nogmaals dank voor het invallen op het laatste moment! Mede door de overwinning van Kathleen werd sv Spijkenisse met 3-1 verslagen. In de laatste ronde werd er heel duidelijk met 4-0 gewonnen van sv Botwinnik uit Zoetermeer. Door deze drie overwinningen promoveert Klim-Op 2 naar de hoogste poule, waar ze Klim-Op 1 tegen zullen komen.
Klim-Op 3 promoveert ook. In de eerste ronde werd er nog gelijk gespeeld, maar daarna werd er met 3-1 en 2,5-1,5 gewonnen. De 7,5 bordpunt was net genoeg voor de eerste plaats en dus voor promotie. Fenna was met 3 uit 3 de topsoorster, Roy eindigde op 2 uit 3, Yisha op 1 uit 3 en Danyl op 1,5 uit 3.
En om het feest compleet te maken, won ook Klim-Op 4 zijn poule zeer overtuigend. In de drie ronden werd de tegenstanders maar een halfje gegund! Yuhao, Jasper en Anthony scoorden 3 uit 3 en Yiling 2,5 uit 3. Ook dit team gaat een poule hoger spelen.
Het was dus een goede schaakavond voor onze vier teams! Ze wonnen alle vier hun poule. De volgende keer zal de tegenstand wat groter zijn. Ouders, weer bedankt voor het vervoer en de begeleiding! Omdat Kathleen er was, was ook ons jongste denkhoofd aanwezig! IMG_6099

IMG_6100

IMG_6101

IMG_6102

IMG_6103

Sorry, the comment form is closed at this time.