Okt 072017
 

IMG_6097Zaterdag 30 september vond in “De Biechten” in Den Bosch de tweede dag plaats van het NK voor jeugdschaakteams. Onze 6 teams kwamen weer in actie. Er waren noodgedwongen nogal wat wijzigingen in de A – en C-teams. De 3 D-teams speelden in dezelfde samenstelling. Ons A-team bestond uit Wang, Ting Ting, Elnathan en Dani. In de eerste ronde van de dag was Sliedrecht met 1-3 te sterk. Elnathan wist wel heel netjes van Adrian Mensing te winnen. Daarna wachtte ASV uit Almelo en ook dat team was met 1-3 te sterk voor onze dappere denkhoofden. Geen schande trouwens, want we waren natuurlijk behoorlijk verzwakt. Ting Ting (tegen Quirine Naber) en Elnathan (tegen Xadya van Bruxvoort) wisten nog een remise te bewerkstelligen. Wang, Elnathan en Dani, ontzettend bedankt, dat jullie wilden invallen. De volgende speeldag hopen we met ons A-team weer in de sterkste opstelling te spelen. Ook Klim-Op C1 was verzwakt door het niet meespelen van Lucas. Marek nam plaats aan bord 1. Verder bestond het team uit Daniel, Liqin en Javeria. Javeria kwam uit het tweede C-team. In de eerste ronde werd De Waagtoren C1 met 3-1 verslagen en dat is een belangrijke overwinning. Liqin, Javeria en Daniel wonnen hun partij. In de tweede ronde was De Toren/Arnhem met 0-4 te sterk voor onze denkhoofden. De Toren leidt het klassement dan ook met veel overmacht. Klim-Op C1 is zeker niet kansloos voor een podiumplaats! In Klim-Op C2 viel Adam in op bord 4. Verder bestond het team uit Cedric, Roy en Yuhao. Ook nu was de tegenstand natuurlijk best groot. Je schaakt tegen de beste teams van Nederland. Eerst werd verloren van Voorschoten C1 met 0,5-3,5 en daarna was MSV C1 uit Meppel met 1,5-2,5 net wat te sterk. Cedric deed het erg goed met 1,5 uit 2. Hij versloeg Marrit Adema, de meisjeskampioene. Verder wist Adam nog een remise te halen.
De drie D-teams van ons speelden weer drie ronden. Klim-Oo D2 staat er nog steeds goed voor. Ze wonnen overtuigend van Chesscool met 3,5-0,5. Verloren helaas van VAS uit Amsterdam met 1-3 en speelden verdienstelijk gelijk tegen Leiderdorp (2-2). Voorlopig staat dit team verrassend op een podiumplaats. Hein scoorde 1 uit 3, Alan 1,5 uit 3 en Alaya en Dana beiden 2 uit 3. Klim-Op D1 speelde twee keer gelijk, namelijk tegen Almere en ESV (Eindhoven). Ze verloren helaas van Leiderdorp met 1,5-2,5. Alleen drie overwinningen op de laatste speeldag zou nog een podiumplaats kunnen opleveren. Dylan kwam tot 1 uit 3, Saad tot 0,5 uit 3 en Daniel en Kathleen beiden tot 2 uit 3.
Op zaterdag 4 november spelen de A- en C-teams weer en op zaterdag 9 december spelen alle teams op de laatste speeldag, wederom in Den Bosch. Er is nog wel wat mogelijk voor onze teams. Klim-Op C1, Klim-Op D1 en D2 doen nog mee voor het podium. Er zal echter hard gestreden moeten worden op de laatste speeldagen! Succes alvast!
Ouders weer ontzettend bedankt voor het vervoer en de begeleiding! Er moeten toch maar even 24 denkhoofden naar Den Bosch vervoerd worden! IMG_6092

IMG_6093

IMG_6094

IMG_6095

IMG_6096

Sorry, the comment form is closed at this time.