Sep 242017
 

IMG_6053Op zaterdag 23 september werd in het Maritiem Museum in Rotterdam een simultaan gehouden met onze jongste grootmeester Jorden van Foreest. Dit werd georganiseerd door stichting “Het Schaakkasteel”. Het Klim-Op-gehalte onder de deelnemers was hoog. Zo waren Kathleen, Dana, Daniel, Alan, Saad, Jasper en Yiming uitgenodigd. Ze deden ontzettend hun best, maar uiteindelijk moest iedereen zijn meerdere erkennen in Jorden. Daniel wist nog lang stand te houden, maar uiteindelijk werd een vrijpion hem fataal. Toch moest Jorden af en toe goed nadenken! Het was voor alle denkhoofden weer een mooie ervaring en de handtekeningencollectie werd ook weer groter!
‘S Middags begon in deze prachtige locatie het BASAMRO-toernooi. Het Pathena-team van Rotterdam nam het op tegen Parijs, Sint Petersburg en Moermansk. In het Rotterdamse team deden Lucas en Dylan mee. Een hele eer natuurlijk. Eregast naast Jorden was Anatoli Karpov, wereldkampioen van 1985 tot 1995. En velen gingen met deze schaaklegende op de foto! Ik mocht ook even naast hem staan.
In de eerste ronde van de stedenontmoeting speelde Rotterdam tegen Parijs. In het Parijse team deed ons “buitenlid” Clovis mee. Hij verloor zijn partij tegen Machteld van Foreest, maar dat is geen schande. Dylan en Lucas wisten hun Franse tegenstanders ook te verslaan! Heel knap natuurlijk! Rotterdam won ruim van Parijs. Ik kon op zondag 24 september, de tweede speeldag, niet aanwezig zijn. De uitslagen zijn zeker op de Pathena-site te zien.
‘S Middags speelde Jorden ook nog een paar blindsimultaanpartijen, o.a. tegen Dana. Ze verloor, maar ook dat is weer een mooie ervaring. Zulke grootmeesters hebben zo’n geweldig geheugen!
Al met al weer een mooie schaakdag en een aantal denkhoofden heeft ook nog het museum kunnen bekijken. Wat wil je nog meer? Ouders weer bedankt voor de gezelligheid en begeleiding! IMG_6054
I
IMG_6055

IMG_6056

IMG_6060

IMG_6062

IMG_6063

IMG_6075 IMG_6064 IMG_6066 IMG_6067IMG_6069IMG_6070 IMG_6071

Sorry, the comment form is closed at this time.