Sep 122017
 

20170902_eindfotoIn de reeks van “on tour in België” bezochten Jannes en Joep Westerhof de 21ste Open jeugdtoernooi “De Mercatel” in Sint-Amandsberg (België). De indeling is op leeftijdscategorie. Joep nam deel in de categorie t/m 10 jaar. Jannes in de categorie t/m 12 jaar.
We zagen weer een aantal Belgische bekenden van het ONJK j.l. in augustus. Locatie en organisatie was (uiteraard) weer erg goed geregeld.
Jannes: Hij begon goed met 2 overwinningen op rij. Tegen Leon D’Heanes (uit eindelijke winnaar) moest hij zijn meerdere herkennen. Daarna herpakte hij zich goed en versloeg hij Sven de Putter (meervoudig Belgisch kampioen). Na 6 ronden spelen, had Jannes 5 uit 6 en stond gedeeld derde. Hij mocht in de laatste ronde tegen Maxim Sioen. Het werd een spannende pot. Jannes speelde voor de winst, wetende dat hij aan remise voldoende had om tweede te worden. Ze speelden door tot de laatste minuut op de klok. Uiteindelijk bood Jannes toch remise aan en kwam hij voor het eerst op het Belgisch podium. De enveloppe werd dankbaar aangenomen.
Joep: Hij begon geconcentreerd en won de eerste 2 partijen met solide spel. In de derde ronde mocht hij tegen ONJK kampioen Hugo. Joep vond het spannend maar speelde solide en rekende goed door. De opening en middenspel was duidelijk voor Joep en toen hij het eindspel inging had hij een houtstuk voorsprong. Hier schrok hij van dat hij voorstond, hij maakte in het eindspel een tactische rekenfout, waardoor in de afruil hij zijn houtstuk voorsprong weggaf. Met 1 vrijpion voorsprong en allebeide nog een toren, besloten ze om een remise te doen:-). Uiteraard werd in de analyse door beide ouders aangegeven dat het eigenlijk een winst had moeten worden. Daarna gingen beiden rustig door en wonnen daarna alles. Met beide 8,5 uit 9 kwam het aan op een ingewikkelde spreiding (weerstand punten) berekening. Joep had hierin een half punt voorsprong en mocht de grote beker en de enveloppe in ontvangst nemen. Bij de prijsuitreiking was hij vooral bezig met de enveloppe:-). Later kwam het besef dat hij zich nu winnaar van de 21ste editie mocht noemen in de leeftijd t./m 10 jaar.
Kortom een bliksemstart van beiden.
Jan-Dirk heeft dit verslag gemaakt en ook de foto’s. Hartelijk dank, Jan-Dirk! 20170902_jannes tweede20170902_joep hugo20170902_remise voorstel jannes20170902_de strijd om de eerste plaats Joep hugo20170902_er werd ook meegeschreven jannes

Sorry, the comment form is closed at this time.