Feb 182017
 

imageimageimageOp zaterdag 18 februari werden in Den Haag de Jeugdclubkampioenschappen van de RSB en de HSB voortgezet. Vorige week hadden al drie Klim-Op-teams in de D-categorie zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Nu waren de C- en de E-categorie aan de beurt. En ook nu waren onze teams erg succesvol. Zowel in de C- als in de E-categorie waren onze teams de sterkste. Zowel Klim-Op C1 als Klim-Op E1 werden ongeslagen kampioen? Ook onze tweede teams ( Klim-Op C2 en Klim-Op E2) eindigden in de top. Zo gaan er nu twee C-teams en twee E-teams van ons naar het NK. Een prachtige prestatie, denkhoofden!
Eerst de C-categorie. Klim-Op C1 had nog de grootste moeite met Klim-Op C2. Het werd een 2-2 gelijkspel. De andere vier wedstrijden werden wel gewonnen door ons eerste C-team. Zo werd dit team duidelijk kampioen. De scores waren: bord 1 – Lucas: 4 uit 5, bord 2 – Tommy: 3 uit 5, bord 3 – Marek: 4 uit 5, bord 4 – Daniel: 4,5 uit 5. Mooie prestatie, denkhoofden!
Klim-Op C2 wist naast het gelijkspel tegen het eerste nog genoeg punten bij elkaar te sprokkelen om een mooie derde plaats in de wacht te slepen. Zo plaatste dit team zich ook voor het NK. De scores van Klim-Op C2 waren: bord 1 – Liqin: 3 uit 5 , bord 2 – Javeria: 1 uit 3, bord 3 – Cedric: 4 uit 5, bord 4 – Daniel: 2,5 uit 4, wisselspeelster Kathleen: 3 uit 3. Ook Klim-Op C3 deed het naar behoren. Ze kwamen net tekort voor een NK-plaats, maar deden het best goed. Dylan aan bord 1 kwam tot 3 uit 5, Roy aan bord 2 scoorde 1 uit 5, Mike aan bord 3 kwam tot 3, 5 uit 5 en Yuhao aan bord 4 eindigde op 1,5 uit 5. Dylan won bijvoorbeeld heel knap van Liqin en Qian. Mike was weer een openbaring, want hij werd met goed spel topscorer van het team!
In de E was ons eerste ongenaakbaar. Van de 9 ronden werden er 8 gewonnen en werd er een keer gelijk gespeeld. Collin was onze rondeteller met 9 uit 9! De andere scores waren: Alan aan bord 1: 5,5 uit 9, Dana aan bord 2: 8 uit 9 en Joep aan bord 4: 8 uit 9. Alan was de dag ervoor jarig en was daardoor niet erg bij de les, maar zijn teamgenoten scoorden er lustig op los. Ook Klim-Op E2 deed het goed. Zij eindigden op een vierde plaats en dat was ook genoeg voor plaatsing. Het bleef spannend tot de laatste ronde, maar die werd gewonnen en een NK-plaats was binnen. De scores van Klim-Op E2 waren: bord 1 – Rawi: 4 uit 9, bord 2 – Jasper: 4 uit 9, bord 3 – Mika: 7 uit 9 en bord 4 – Manixia: 5 uit 9. Ook Klim-Op E3 deed het lang niet slecht! Dit team bestaat uit onervaren spelers, maar zij deden veel wedstrijdervaring op. Milan aan bord 3 kwam al tot 4,5 uit 9 en dat is knap, zeker als je bedenkt, dat dit zijn eerste toernooi was. De scores van de andere denkhoofden: Anthony aan bord 1: 4 uit 9, Saeed aan bord 2: 2 uit 5, Thomas aan bord 3: 3,5 uit 7 en Seth: 1,5 uit 6.
Al met al kunnen we op geslaagde Jeugdclubkampioenschappen terug kijken. In totaal hebben 7 Klim-Op-teams zich geplaatst voor het NK. En ons A/B-team was alweer geplaatst voor het NK. Dus zijn er later dit jaar 8 teams van ons op de NK’s te bewonderen. Dat is een ongekende luxe! Denkhoofden gefeliciteerd!
Ouders weer erg bedankt voor het vervoer en de begeleiding! Ik had het zelf erg druk met de begeleiding en heb constant rond gelopen om de teams steeds maar weer te motiveren en op de juiste plaats te zetten. Gelukkig kan ik dan op ouders rekenen, die scores bijhouden, zorgen voor consumpties en ook voor begeleiding zorgen. Hartelijk dank daarvoor! imageimageimageimageimageimage
image

Sorry, the comment form is closed at this time.