Feb 112017
 

imageimageOp zaterdag 11 februari begonnen in Rotterdam Schiebroek de van de RSB en de HSB. De categorie├źn A/B en D waren als eerste aan de beurt.
Ons eerste A/B-team is al geplaatst voor het NK (Meesterklasse). Het A/B-team, dat nu aan deze Jeugdclubkampioenschappen meedeed, bestond uit Sybe, Liqin, Elnathan en Dani. Ze deden het lang niet slecht. Liqin en Elnathan kwamen tot 4 uit 5 en dat is best goed. Dani scoorde 2 uit 5 en Sybe had het moeilijk op bord 1, maar kwam nog tot 1,5 uit 5.
De D-categorie werd een groot Klim-Op-succes. Er deden 4 Klim-Op-teams mee. imageHet eerste Klim-Op-team won zijn 7 ronden erg overtuigend en werd kampioen. De scores waren: bord 1 – Daniel: 7 uit 7 (!), bord 2 – Saad: 6,5 uit 7, bord 3 – Dylan: 5 uit 7 en bord 4 – Kathleen: 6,5 uit 7. Ons tweede team werd knap tweede. Dit team verloor alleen van het eerste. Het bleef spannend tot de laatste ronde. Klim-Op 2 moest winnen om tweede te worden en daarmee de naaste concurrent van Klim-Op 3 te verslaan. Dat lukte, maar de spanning bleef er lang in. De scores van Klim-Op 2 waren: bord 1 – Olivier: 4,5 uit 7, bord 2 – Alan: 5 uit 7, bord 3 – Kimmily: 4 uit 7 en bord 4 – Dana: 5,5 uit 7. Klim-Op 3 deed het ook prima. Hun belager, sv Capelle D1, verloor de laatste ronde van Klim-Op 2. Om bij de eerste vijf te eindigen moest Klim-Op 3 de laatste ronde wel winnen. Dat lukte en daarmee werden zij vierde in de eindstand en dat is plaatsing voor het NK! De scores van Klim-Op 3 waren: bord 1 – Alaya: 5 uit 7, bord 2 – Tonny: 3,5 uit 7, bord 3 – Yiling: 4 uit 7 en bord 4 – Collin: 5 uit image.
Klim-Op 4 had het zwaar in dit zware geweld. Yisha, Luka, Yifui, Jasper en Danyl deden erg hun best en deden heel wat wedstrijdervaring op. Yisha werd in dit team topscorer met 4 uit 7.
Zo gaan er later dit jaar maar liefst drie Klim-Op-teams in de D-categorie naar het NK (Meesterklasse) en dat is een prachtige prestatie van onze denkhoofden!
Gefeliciteerd! Ouders weer bedankt voor het vervoer en de begeleiding! Ed, vader van Daniel, bedankt voor foto’s.
Volgende week zaterdag 18 februari zijn de C- en E-categorie aan de beurt. Ook daar doen we met meerdere teams mee. image imageimage imageimage JCK 2017 1 unnamed (3)JCK 2017 2 unnamed (3)JCK 2017 3 unnamed (3)JCK 2017 unnamed (3)

Sorry, the comment form is closed at this time.