Jul 032016
 

Kathleen GP 2016 3 unnamed (3)Op zaterdag 2 juli werd de laatste Grand Prix van de Haagse Schaakbond gehouden. Kathleen deed daar mee. Paul, de vader van Kathleen, stuurde het volgende verslag met foto’s. Hartelijk dank, Paul!
Het was een nogal chaotische bedoeling op deze laatste Grand Prix van de HSB, dus ik heb alleen info wat betreft Kathleen. Ik heb namelijk ook de verrichtingen van Ismar Jeginovic en van Jie-Ren Tjin a Lien in de gaten gehouden die voor het van start gaan van deze laatste GP respectievelijk 1e en 2e waren in groep D, de groep waarin Kathleen 3e stond.
Kathleen stond voor een onmogelijk gehouden uitdaging, namelijk zo veel mogelijk punten behalen en tevens hopen dat de 2 concurrenten steken zouden laten vallen.
Na 4 overwinningen en een remise mocht zij in ieder geval de 1e prijs voor groep B in ontvangst nemen, en toen bleek dat beide concurrenten punten hadden laten liggen en ze alle drie gelijk geëindigd waren. Kasthleen kon zich op maken voor een barrage ( snelschaken 5 minuten p.p.p.p.) tegen Ismar en Jie Ren. Ismar die speelde in groep 1 mocht als eerste tegen Jie-Ren, die in groep A speelde, dit werd remise, vervolgens versloeg Kathleen beide spelers en mocht zich zodoende HSB-kampioene van groep D noemen.
Al met al een geslaagde zaterdag.
Een mooie prestatie en zo wordt maar weer duidelijk, dat niets onmogelijk is. Gefeliciteerd, Kathleen! Kathleen GP 2016 2 unnamed (3)Kathleen GP 2016 unnamed (3)

Sorry, the comment form is closed at this time.