Barsin slaagt voor Stap 4.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Barsin slaagt voor Stap 4.
Jun 292019
 

IMG_0800Op vrijdagavond 28 juni deed Barsin examen voor Stap 4. Na een goed proefexamen volgde ook een goed examen. Barsin slaagde met een 8,5 en dat is een mooi resultaat! Gefeliciteerd, Barsin! Succes alvast met de volgende Stap!

JANICE EN YIMING WINNEN THE FINAL IN AHOY.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor JANICE EN YIMING WINNEN THE FINAL IN AHOY.
Jun 272019
 

Janice 2 unnamed (1)Op donderdag 27 juni werd in Ahoy The Final gehouden. In wijken van Rotterdam werden op verschillende sportonderdelen voorrondes gehouden. Ook schaken behoort daarbij. Van de Klim-Oppers waren Janice, Hugo, Alan en Yiming tot de Final doorgedrongen. Dat is op zich al een prestatie. In de ochtenduren waren de groepen 5 en 6 aan de beurt. Janice en Hugo deden mee. Janice wist de titel te bemachtigen door de 7 partijen allemaal te winnen! Heel knap, Janice! Gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Hugo deed het ook lang niet slecht!
‘s Middags waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. Daar waren Alan en Yiming aanwezig. In de kwartfinale moesten ze tegen elkaar en Yiming wist verrassend te winnen. Yiming was in vorm, want de finale tegen de hoger gerate Joris Brands (RSR/Ivoren Toren) wist hij ook te winnen! Dat is heel knap, Yiming. Gefeliciteerd met deze mooie eerste plaats! Alan won vorig jaar en was Yiming tweede, kortom de titels blijven bij de Klim-Op! Twee jaar geleden waren het Alan en Saad. Alan zat dus al drie jaar in The Final en dat is knap! Ook hier laten wij zien, dat ssv Klim-Op de sterkste jeugdschaakvereniging in de regio is. Janice unnamed (5)image1 (9)IMG_6766IMG_6770IMG_6775IMG_6778

LISA EN THIJS SLAGEN VOOR STAP 1.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor LISA EN THIJS SLAGEN VOOR STAP 1.
Jun 272019
 

IMG_0796IMG_0793Op donderdagavond 27 juni deden Thijs en Lisa examen voor Stap 1. Ze deden dat uitstekend. Beiden wisten hun eerste schaakdiploma te halen! Heel knap! Ze slaagden beiden met een 8,5. Gefeliciteerd, Lisa en Thijs! Veel succes met de volgende Stap!

DANA EK JEUGDSCHAKEN IN BRATISLAVA: DRAAG EEN STEENTJE BIJ!

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor DANA EK JEUGDSCHAKEN IN BRATISLAVA: DRAAG EEN STEENTJE BIJ!
Jun 272019
 

Dana IMG_6878
Onderstaande tekst komt van de website “Talentboek”. Deze site is te bekijken via https://sport.talentboek.nl

SHARES
MIJN VERHAAL
Mijn naam is Dana Verheij (12 jaar) en ik heb een hele grote passie voor schaken. Op mijn vijfde leerde ik de eerste beginselen van het schaken van papa en vervolgens heb ik een jaar les gehad op school. Drie jaar geleden werd ik lid van Ssv Klim-op in Capelle aan den IJssel, waar ik al veel lessen heb gevolgd bij Jan Sijbesma en Martin Martens. Sinds dit jaar schaak ik op de donderdagavonden bij de senioren van SV Sliedrecht. Inmiddels heb ik ook al zo’n anderhalf jaar privé-training van Harold van Dijk en één keer per maand heb ik les van voormalig Nederlands Kampioene Anne Haast (via Stichting Pathena). Ik speel zeer geregeld toernooien, zowel bij de jeugd als bij de senioren en mocht dit jaar zelfs met Stichting Pathena mee naar het Chessmates toernooi in Parijs, waar we met het Nederlandse team kampioen werden, een geweldige ervaring!

Op 1 juni ben ik in Rijswijk Nederlands Kampioen Schaken Meisjes t/m 12 jaar geworden en daarom mag ik nu meedoen aan het Europees Kampioenschap Schaken voor de Jeugd dat in augustus in Bratislava (Slowakije) gehouden zal worden.

Doel:

De KNSB beschikt helaas over een beperkt budget voor uitzendingen. Daarom vraagt zij aan alle deelnemers die worden uitgezonden een flinke eigen bijdrage voor inschrijfgeld, schaaktechnische en organisatorische begeleiding en reis- en verblijfskosten. Ook de toernooien ter voorbereiding (ik ga in juli in ieder geval ook nog naar Ierland voor de Glorney Gilbert Cup) en trainingen brengen veel kosten met zich mee. Met deze crowdfunding hoop ik in (een gedeelte van) de kosten te kunnen voorzien. Iedere bijdrage, hoe groot of klein ook, wordt ontzettend gewaardeerd.

TALENT PROFIEL

DANA
SCHAKEN
DORDRECHT
SSV KLIM-OP EN SV SLIEDRECHT
DONEER
PROFIELPAGINA
ONTVANG UPDATES
DONATIEDOEL STATISTIEKEN
€280,00
14%
DAGEN TE GAAN 34
OPGEHAALD 14%
DONATEURS 9
DONEER
Dit talent wil minstens €2.000,00 ophalen vóór 01 augustus 2019.

Manixia slaagt voor Stap 3 plus.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Manixia slaagt voor Stap 3 plus.
Jun 262019
 

IMG_0784Op woensdagmiddag 26 juni deed Manixia bij mij thuis examen voor Stap 3 plus. Dat was niet makkelijk, maar Manixia wist toch een goed resultaat neer te zetten: een 8. Dat betekent, dat ze haar diploma Stap 3 plus gehaald heeft. Gefeliciteerd, Manixia! Succes alvast met de volgende Stap!

Knappe prestatie van Dana op HSG Open.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Knappe prestatie van Dana op HSG Open.
Jun 242019
 

5b4b3e2e-29c4-4643-a534-130e20bf8ea7Van vrijdag 21 juni t/m zondag 23 juni werd in Hilversum het 14e HSG Open gehouden. Naast gerenommeerde GM’s en IM’s waren er ook vele andere schakers en schaaksters aanwezig, waaronder ook een aantal jeugdschakers en jeugdschaaksters. Dana was ook van de partij. Zij deed mee in groep B. Dat is een sterke groep met spelers dicht tegen de 2000 aan. Er werden 6 ronden gespeeld gedurende de drie speeldagen. Na een bye op vrijdagmiddag speelde Dana op de vrijdagavond haar eerste partij. Die won ze en door het halve punt van de bye kwam ze op 1,5 punt. Op zaterdag en zondag volgden nog vier partijen. Ze won er twee en zo werd haar eindscore 3,5 uit 6 en dat is in zo’n sterke groep een prima prestatie! Gefeliciteerd, Dana! Emmy, bedankt voor de foto’s! Ze stuurde ook nog wat foto’s van “Schaakkunst in Dordt”. Die heb ik ook bij dit verslagje geplaatst. Mooi om te zien! c5e6a87f-b54d-4d45-a927-74068a81ee73552f7dec-bfc1-4d03-a1d2-00c49af51f5c59c43d5c-dca0-47ae-9450-5d6dce973ff7965f8835-a3f0-4c94-ab05-c3f20b3e81bfbe8dc4d2-206c-4415-990e-4ce7c98afcebc8c6ddc1-b758-4395-b238-86a80005bd64

Albert wint finale SWKGroep-toernooi!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Albert wint finale SWKGroep-toernooi!
Jun 212019
 

Albert de schaakkoning! 9514736b-7d68-42b2-958b-fad63158970bAfgelopen woensdag 19 juni werd de finale van het SWKGroep-schaaktoernooi gespeeld. Uit ruim 10.000 kinderen (!) die leerden schaken kwamen zes finalisten. Zij maakten het elkaar behoorlijk lastig. “Onze” Albert van de donderdagavondtraining was één van de finalisten!
Op maar liefst 250 verschillende kinderopvang-, zorg- en buurtwerklocaties hebben ruim 10.000 kinderen en jongeren leren schaken met het speciaal ontwikkelde boekje: Schaken doe je zo!
Na een periode van intensief oefenen, zijn op alle locaties kwartfinales en halve finales gespeeld. De winnaars mochten op 19 juni door naar de grote finale. Het bereiken van de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi is dan ook niet zomaar iets. Er is eindeloos en heel fanatiek voor geoefend. Albert draait bovendien mee bij ons op de donderdagavondtraining, waar hij ook al zijn talent toonde.
Hoewel de strategie en het vele oefenen niet hebben geleid tot de grote eretitel, was het natuurlijk een grote eer om mee te doen in de finale. “We hebben heel veel geleerd. Supergaaf om de finale in een groot zwembad, op het water te spelen. Schaken is echt heel erg leuk!”, vertelden de finalisten enthousiast.
Decor voor het slotstuk was Zwemcentrum Rotterdam. Een zwembad inderdaad. In samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam werd de finale georganiseerd op een ponton, midden in het zwembad. Wilfred den Breejen, combinatiefunctionaris schaken, was aanwezig als scheidsrechter. Nog één laatste strijd werd er gestreden. Albert bleek de grote schaakkoning, hij mag zich de trotse winnaar noemen. Een geweldige prestatie, Albert! Gefeliciteerd met je kampioenschap!
Een bijzonder mooi initiatief trouwens van de SWKGroep, die in onze regio de kinderopvang regelt. Zo leren steeds meer kinderen onze edele sport! Dat doet mij als schaaktrainer/schaakpromotor alleen maar goed!

Jasper, Manixia en Rawi in Duitsland.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Jasper, Manixia en Rawi in Duitsland.
Jun 182019
 

IMG_1241Hieronder een verslag van Rik, de vader van Manixia en Rawi. De foto’s zijn van Andreas, de vader van Jasper.
Afgelopen zondag deden Jasper, Manixia en Rawi in Duitsland mee aan de “Werdener Jugendopen”; een Grand Prix toernooi in de regio Noordrijn-Westfalen. Het toernooi was in Essen en dat is niet ver van waar de oma van Jasper woont. Dat was fijn, want daarom konden we daar blijven slapen. Alhoewel slapen? Daar kwam natuurlijk niet al te veel van terecht. Rond half 7 werden we al gewekt door een kussengevecht van de kinderen, terwijl onze wekkers toch echt wat later ingesteld stonden.
Ondanks de korte nacht konden ze toch tevreden zijn met het behaalde resultaat. De indeling is bij deze Grand Prix’s op basis van leeftijd en daardoor kwamen ze ook hele sterke tegenstanders tegen. Helaas was de tegenstand voor Jasper en Manixia te groot om in de prijzen te vallen, alhoewel dat voor beiden tot het laatste moment spannend bleef. Jasper speelde een aantal sterke partijen, maar moest de winst door de tijd meerdere keren aan zich voorbij laten gaan. Het is natuurlijk jammer dat de tijd de beslissing moest brengen, maak vaak zijn dat wel de interessante partijen waar op zijn scherpst gespeeld moet worden. Hij heeft uiteindelijk 5 uit 9 weten te halen. Ook bij Manixia speelde de tijd een belangrijke rol en dat was vooral in de laatste partij extra zuur. Winst had haar het “beste meisje”-prijs opgeleverd. Met een toren en een aantal pionnen meer kwam deze prijs in zicht, maar helaas was de overgebleven tijd onvoldoende om het uit te maken. Vooral jammer dat ze zich tijdens de partij al realiseerde dat ze de winnende mat-in-2 combinatie gemist had, maar dat is natuurlijk ook wel erg lastig te zien als je nog maar 5 sec. op de klok hebt staan. Haar score was 3.5 uit 9.
Bij Rawi ging het een stuk voorspoediger. Vooral de laatste partijen waren erg spannend en dat waren ook de partijen waar de vermoeidheid ook een rol begon te spelen. In ronde 5 had hij een puntje laten liggen tegen de uiteindelijke nummer 2 en hij moest een aantal titelkandidaten nog tegenkomen. Deze trof hij in de laatste rondes en doordat hij deze met winst af wist te sluiten kon hij met een score van 8 uit 9 de 1e prijs mee naar huis nemen.
Al met al was het weer een leuke ervaring om in een ander land te spelen en kunnen ze met plezier terug kijken op deze dag.
Hartelijk dank, Rik en Andreas! En de drie denkhoofden gefeliciteerd met jullie resultaten! IMG_1218IMG_1235unnamed (2)unnamed (3)unnamed (4)

Mooie resultaten op Haagse Grand Prix.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Mooie resultaten op Haagse Grand Prix.
Jun 162019
 

IMG_0715Op zondag 16 juni werd in Delft het laatste Grand Prix-toernooi van de Haagse Schaakbond van dit seizoen gespeeld. Er waren aardig wat Klim-Oppers aanwezig en er werden goede prestaties neergezet. In de formulegroepen werd Joep met 3,5 uit 5 eerste. Jannes viel daar niet in de prijzen. In groep 1 wist Samuel met 3 uit 5 de derde prijs te pakken. Janice won met de mooie score van 4,5 uit 5 de tweede groep.Jordan won in groep 3 met 4 uit 5 de tweede prijs. Leonard werd in groep 4 met 3 uit 5 vierde. Ook Denis viel met 3 uit 5 in de prijzen. Saeed deed het met 3 uit 4 ook goed en hij ging eveneens met een beker naar huis. Dominic scoorde 2,5 uit 5 en dat was niet genoeg voor een prijs. Daria deed weer veel wedstrijdervaring op en kwam al tot 4,5 uit 10. Leuk was, dat kinderen van oud-leerlingen van mij, aanwezig waren en ook nog in de prijzen vielen. Saskia en Peter waren in het verleden al succesvol in het jeugdschaak, zelfs met nationale titels. Zo werd Lisa, de dochter van Saskia, eerste in haar groep met 7 uit 10. De broer van Saskia, Peter, had zijn zoon Max bij zich en met 6,5 uit 10 ging ook hij met een beker naar huis. Voor Lisa is dat haar eerste schaakbeker en dat vergeet je niet zo gauw. Ze heeft zich als doel gesteld om meer bekers te winnen dan haar moeder. Dan is dit een goed begin! Voor zover ik weet, is het ook de eerste schaakbeker voor Max.
Omdat dit het laatste Grand Prix-toernooi van de HSB was, werden ook de winnaars van het totale Grand Prix-klassement bekend. Van ons vielen Joep, Samuel en Janice in de prijzen.
Prijswinnaars, gefeliciteerd en de andere denkhoofden gaan dat volgende keer proberen.
Maria, bedankt voor de foto’s! En ouders bedankt voor de begeleiding en vervoer! IMG_0696IMG_0697IMG_0698IMG_0699IMG_0700IMG_0701IMG_0702IMG_0703IMG_0704IMG_0705IMG_0706IMG_0708IMG_0709IMG_0710IMG_0711IMG_0712IMG_0713IMG_0714IMG_7980IMG_7981IMG_7982IMG_7983