Succes in Amsterdam op de Super GP en de gewone GP.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Succes in Amsterdam op de Super GP en de gewone GP.
Sep 172018
 

20180916_groepOnderstaand verslag met foto’s ontving ik van Jan-Dirk, de vader van Jannes en Joep. Hartelijk dank!
Op zondag 16 september werd in Amsterdam de GrandPrix van VAS en de Super GrandPrix gehouden. De locatie was in het Cygnus Gymnasium. Er waren veel deelnemers in de Super GP zeven groepen van vier!!. In de GrandPrix waren er negen groepen. De denkhoofden kwamen overal vandaan o.a.ui Hengelo, Utrecht, Friesland en uiteraard uit Rotterdam. In de Super GP deden mee: Sybe gr 2, Dana gr 4, Alan gr 5, Jannes gr 6. Joep deed mee in de GP en wel in de sterke groep 1 (gemiddelde rating 1100, hij heeft 850!!) en de jongste Westerhof deed ook mee, Jurre in groep 9

Super GrandPrix
Voor de SuperGP deelnemers waren er speciaal twee IM ‘ers aanwezig om hun partij te analyseren. Alle deelnemers maakten daar uiteraard gebruik van.
Sybe behaalde in groep twee 3 uit 3 en werd eerste. Dana bleef ongeslagen twee remises en 1 winst partij en werd tweede. Alan behaalde 2 uit 3 en werd tweede. Jannes behaalde ook het maximale resultaat, 3 uit 3 en werd eerste.

GrandPrix
Joep streed in de zware eerste groep en deed het fantastisch t/m de laatste ronde was hij ongeslagen. Aan een remise had hij voldoende om zich toernooi winnaar te noemen. Helaas verloor hij deze en werd toch heel mooi tweede. (Joep: ‘ik was er zo dichtbij!’). Jurre speelde zijn eerste GP en deed het leuk, hij behaalde zowaar 1,5 punt en weet nu ook wat pat zetten is.

14 oktober is er weer een combinatie Super GP en GP en dan in Almere. Het is zeker een aanrader om hier heen te gaan. 20180916_alan20180916_dana20180916_jannes met klap

20180916_joep tafel20180916_jurre druk20180916_jurre inspelen20180916_sybe

Joep en Jurre in België.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Joep en Jurre in België.
Sep 032018
 

IMG_7200Op zaterdag 1 september bezochten Joep en zijn broertje Jurre een jeugdtoernooi in België. Jannes deed mee aan de JCC in Den Bosch, dus die kon er dit keer niet bij zijn.
Jurre speelde zijn eerste toernooi. In het begin was hij nog wat angstig en moest vader Jan Dirk dichtbij hem zijn. Later trok dat wat bij en wist hij ook een partij te winnen! Zijn opening is al goed, de lange rochade vindt hij leuk en hij deed al een mooie aftrekaanval. Joep speelde een categorie hoger en kwam met 4 uit 7 op plaats 6 en dat is knap.
Jan Dirk bedankt voor de scores en de foto’s! IMG_7201

IMG_7202

Het Open Gouds Kampioenschap.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het Open Gouds Kampioenschap.
Sep 032018
 

IMG_7199Op zaterdag 1 september werd in Gouda het Open Gouds Kampioenschap gehouden. Ook de senioren speelden dit kampioenschap. Bij de jeugd was het aantal deelnemers lager dan andere jaren. Dit kwam door concurrentie van andere toernooien. Daardoor moesten categorieën samengevoegd worden. Zo werden de E en FGH bij elkaar gevoegd. Hier deden Oscar, Rawi en Yuko mee. Oscar was prima op dreef en werd met 9 uit 9 eerste. Yuko en Rawi kwamen uit op 5,5 uit 9. Rawi werd op weerstandspunten tweede en Yuko derde.
Ook de C en D speelden bij elkaar. Hier waren Manixia, Yisha en Jasper van de partij. Yisha werd met 8 uit 9 eerste. Jasper scoorde 4 uit 9 en Manixia 3 uit 9. Yuhao deed mee in de A/B-groep en eindigde op 1 uit 6.
Bij de senioren deed Cedric mee in groep C. Hij viel met 5 uit 7 op weerstandspunten net buiten de prijzen.
Rik, vader van Rawi en Manixia, bedankt voor de scores en de foto’s! IMG_7194

IMG_7195

IMG_7196

IMG_7197

IMG_7198

Goede start van de Klim-Op-teams op de JCC.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goede start van de Klim-Op-teams op de JCC.
Sep 022018
 

IMG_7182Op zaterdag 1 september begon in Den Bosch de Jeugdclubcompetitie, het NK voor teams. Op deze eerste speeldag kwamen de A- en C-teams in actie.
Ons A-team, bestaande uit Wiggert, Arne, Elnathan en Lucas, trad eerst aan tegen Leiderdorp. Geen gemakkelijke tegenstander, maar het werd een overtuigende 4-0 overwinning. Vervolgens was Spijkenisse de tegenstander en ook dat werd een duidelijke 4-0 overwinning. De laatste partij van de dag tussen Elnathan en Job Verheul werd in de tijdnoodfase door Elnathan gewonnen. Een mooi begin dus van ons A-team!
Onze twee C-teams presteerden ook naar behoren. Klim-Op C1 trad aan met Liqin, Circe, Daniel en Kathleen. Zij versloegen eerst MSC (Meppel) met 3-1 en speelden daarna met 2-2 gelijk tegen Voorschoten. De scores per bord waren: bord 1: Liqin 1,5 uit 2, bord 2: Circe 0 uit 2, bord 3: Daniel 1,5 uit 2 en bord 4: Kathleen 2 uit 2.
Ons tweede C-team bestond uit Jannes, Hein, Alaya en Alan. In de eerste ronde was Leiden met 1-3 te sterk. Daarna kwamen ze goed op stoom door Purmerend met 4-0 te verslaan. Hier waren de scores: bord 1: Jannes 1 uit 2, bord 2: Hein 1 uit 2, bord 3: Alaya 1 uit 2 en bord 4: Alan 2 uit 2.
Al met al kunnen we terugzien op een goede start van onze A- en C-teams.
Ouders, die voor het vervoer gezorgd hebben, ontzettend bedankt! Vooral de familie Pols, die het busje hadden ingezet. Verder Ed bedankt voor de foto’s.
De volgende speeldag is zaterdag 29 september en dan komen ook onze 3 D-teams in actie. IMG_7181

IMG_7183

IMG_7189

IMG_7190

Dana en vader Michel op 3e Late Zomertoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Dana en vader Michel op 3e Late Zomertoernooi.
Sep 022018
 

IMG_7185Onderstaand verslag ontving ik van Dana, die op zaterdag 1 september mee deed aan het 3e Late Zomertoernooi in Dordrecht. Bedankt, Dana, voor het leuke verslag en moeder Emmy voor de foto’s!

Op zaterdag werd bij Schaakclub Dordrecht het 3e Late Zomertoernooi (het voormalige Peter van der Laars toernooi) gehouden, waar ik (Dana) als enige jeugdspeler aan meedeed. Papa besloot op het laatste moment ook mee te doen. In totaal waren 28 deelnemers naar dit toernooi gekomen, die allemaal in één groep speelden. Er werden zeven dubbele rapid partijen van 10 minuten p.p.p.p. gespeeld. Dat hield in dat je tegen zeven verschillende tegenstanders moest spelen, één keer met wit en één keer met zwart, dus in totaal veertien partijen. In de lunchpauze werden we verwend met heerlijk belegde broodjes en een kroket. Het was een erg leuke dag en uiteindelijk scoorde ik 7,5 uit 14, wat goed was voor de 12e plaats. Bij de prijsuitreiking mocht ik twee prijzen uitzoeken, aangezien ik de beste jeugdspeler was (wat in dit geval niet zo moeilijk was omdat ik de enige was) en de ratingprijs had gewonnen. Ik ging naar huis met een schaakboek van Jan Timman en een heerlijk “glas bier” (gevuld met snoep). Papa kreeg de poedelprijs omdat hij laatste was geworden. Hij had wel twee punten maar dat kwam omdat hij de laatste ronde tegen meneer Vrijgeloot moest spelen (bye). Ook hij ging naar huis met een schaakboek. IMG_7184

IMG_7186

IMG_7187

IMG_7188