Klim-Oppers op Haagse Grand Prix.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Oppers op Haagse Grand Prix.
Mrt 262018
 

IMG_6713Op zondag 25 maart waren 9 Klim-Oppers aanwezig op de Grand Prix van de HSB in Den Haag. Zelf kon ik niet aanwezig zijn, maar Andreas, de vader van Jasper, heeft de scores bijgehouden en ook foto’s gemaakt. Ook Eva, de moeder van Kathleen, heeft foto’s gemaakt. Hartelijk dank allebei! Naast de gewone Grand Prix was er ook een Super Grand Prix. Dan speel je in een vierkamp met een langere bedenktijd. Kathleen en Jannes deden mee in de hoogste groep van de Super GP. Kathleen werd samen met Matteo van Cleef gedeeld eerste met 2 uit 3. Kathleen werkt aan haar vorm richting NK in mei en dat zit wel goed. Jannes kwam tot 0,5 uit 3. In de tweede groep van de Super GP werd Alan gedeeld eerste met 2 uit 3. Ook Alan doet binnenkort mee met het NK en dan is zo’n toernooi een mooi meetpunt. In de derde groep van de Super GP eindigde Joep op 0,5 uit 3. Joep moet komende vrijdag 30 maart en zaterdag 31 maart al naar het NK E in Waalwijk. Bereid je goed voor, Joep, en veel succes alvast! Bij de gewone GP won Roy groep A met 4 uit 5. Rawi kwam in groep B tot 2,5 uit 5 en Manixia werd in groep D gedeeld tweede met 3,5 uit 5. Jasper scoorde in zijn groep 1 uit 5. Simran, die afgelopen zaterdag haar eerste Grand Prix had gespeeld, deed het nu al beter met 3 uit 10. Van veel partijen en toernooien spelen word je steeds sterker, Simran! Onze denkhoofden hadden weer veel plezier op deze Grand Prix!IMG_6701

IMG_6703

IMG_6704

IMG_6706

IMG_6707

IMG_6709

IMG_6710

IMG_6711

IMG_6714

IMG_6715

Dana, Alan en Sybe op het Alblasserwaardtoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Dana, Alan en Sybe op het Alblasserwaardtoernooi.
Mrt 252018
 

IMG_6695Op zaterdag 24 maart hebben Sybe, Alan en Dana een leuke dag gehad op het Alblasserwaardtoernooi. Er deden 56 deelnemers (bijna allemaal volwassenen) mee, verdeeld in 7 groepen van 8 en er heerste een hele gezellige en relaxte sfeer op het toernooi. Op een gegeven moment moest Dana met een partij beginnen en bleek haar tegenstander nog even naar de supermarkt te zijn. De klok werd jtoen nog niet ingedrukt, maar er werd rustig even gewacht totdat hij er weer was. Tussen de middag was er voor alle deelnemers vers gemaakte soep en broodjes.
Sybe en Alan waren ingedeeld in groep 3 en speelden daar zeven partijen van 20 minuten p.p.p.p.. Sybe won met 6 punten prachtig deze groep en Alan sloot de dag af met 3 punten. Dana was op verzoek van Luana Mensing van Schaakclub Sliedrecht samen met haar ingedeeld in groep 2 en wist daar 4,5 punt te verdienen, wat goed was voor een gedeelde 3e plaats.
De prijsuitreiking was ook redelijk uniek. Sybe kreeg een paasei en heerlijke douchegel en Alan en Dana gingen naar huis met een paasmandje met chocolade hazen en eieren. Alle volwassenen mochten kiezen uit een aanbod van heerlijke biertjes, die speciaal geïmporteerd waren uit België. De verrassing was helemaal groot toen Sem (de vader van Alan) ook een biertje mocht uitzoeken en Emmy (de moeder van Dana) naar huis ging met een prachtige bos bloemen. De uitleg van de organisatie: ze waren prima supporters geweest.

Emmy, de moeder van Dana, bedankt voor dit verslag en de foto’s! Onze drie denkhoofden hebben dus een mooie dag beleefd en ze konden goed mee tussen de volwassenen! IMG_6699 IMG_6691IMG_6692IMG_6693IMG_6696IMG_6697IMG_6698

12 Klim-Oppers op Grand Prix in Rotterdam-Lombardije.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor 12 Klim-Oppers op Grand Prix in Rotterdam-Lombardije.
Mrt 242018
 

IMG_6690Op zaterdag 24 maart bezochten 12 Klim-Oppers het Grand Prix-toernooi van de RSB in Rotterdam-Lombardije. Ze deden weer erg hun best een prijs in de wacht te slepen.
In de hoogste groep was het erg spannend. De verschillen waren erg klein. Daniel werd uiteindelijk tweede met 3 uit 5. In de tweede groep viel Yisha met 3 uit 5 in de prijzen. Alaya en Tonny eindigden in deze groep op 2,5 uit 5. In de andere groepen waren ook prijswinnaars. Laxman werd met 6 uit 7 tweede in zijn groep en won zo zijn eerste schaakbeker. Het winnen van je eerste schaakbeker vergeet je niet zo gauw meer! Jasper met 4,5 uit 7 en Anthony eveneens mer 4,5 uit 7 gingen ook met een beker naar huis. Ook Samuel deed het goed, want hij werd met 5 uit 7 tweede in zijn groep.
Thomas moet nog wat aan de klok wennen, nu eindigde hij met 4 uit 7 net buiten de prijzen. Ook Manixia (2 uit 7) en Rawi (3 uit 7) vielen dit keer niet in de prijzen. Simran schaakte haar eerste Grand Prix-toernooi en kwam tot 1 uit 7. Ze deed veel wedstrijdervaring op.
Prijswinnaars gefeliciteerd en de denkhoofden, die nu niet in de prijzen vielen, doen dat de volgende keer. Ouders, weer bedankt voor het vervoer en begeleiding! IMG_6681

IMG_6682

IMG_6683

IMG_6684

IMG_6685

IMG_6686

IMG_6687

IMG_6688

.

Artikel in de regionale krant van Sliedrecht: Hein kampioen van de Alblasserwaard.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Artikel in de regionale krant van Sliedrecht: Hein kampioen van de Alblasserwaard.
Mrt 222018
 

AlblasserwaardSchaaktoernooiSLIEDRECHT – Het 38e jeugdtoernooi om het kampioenschap van de Alblasserwaard is gewonnen door Hein Schouwenaars van SSV Klim-op uit Capelle aan den IJssel. Eva Stok, al eerder winnaar van een Grand Prix, werd tweede en Alan Bakija, die als enige wist te winnen van de kampioen, werd derde.

Hein Schouwenaars (rechts) speelde in de 1e groep bij de favorieten, maar was vooraf niet getipt als winnaar. Verder op de foto Daniel Franke, Eva Stok en Alan Bakija. Schouwenaars staat hier op de foto met de overige winnaars van groep 1. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Maar liefst 94 schakers hadden zich aangemeld en waren uiteindelijk ook aanwezig in Aktiviteitencentrum De Havik in Sliedrecht. Een record aantal deelnemers voor de organiserende vereniging uit Sliedrecht. Alle beschikbare ruimte was gevuld met schakers en begeleiders, wat een gezellige drukte gaf in het activiteitencentrum.

Geen potten breken
Ook een groot aantal spelers van SV Sliedrecht deed mee, met wisselende successen. Arie van der Starre speelde een zeer sterk toernooi en wist zijn groep ongeslagen te winnen. Maurits Verhoeven werd 4e in zijn groep en kon ook een beker in ontvangst nemen. Ook Jaimy Bakker speelde een sterk toernooi door eerste te worden in zijn groep. Maarten Hartkoren, Jurriaan Groeneveld en Samuel Gijsen konden geen potten breken in het sterk bezette toernooi en moest met plaatsen in de onderste regionen genoegen nemen.

Juiste oplossing
Daarnaast kon er nog een extra prijs worden gewonnen met het oplossen van een schaakprobleem, gecomponeerd door de Sliedrechtse internationaal probleemmeester Henk Prins. Dat het een moeilijk probleem was, bleek bij de trekking voor de extra prijzen, want slechts tien schakers hadden de juiste oplossing gevonden.

Snoepzak
Er waren in elke groep 4 bekers te winnen, dus een record aantal van 48 bekers stond op de tafel om te worden uitgedeeld. Niet alleen de bekerwinnaars hadden prijs, alle kinderen kregen een snoepzak, zodat niemand met lege handen naar huis ging.

Vrijwilligers
Het 38e jeugdtoernooi was zo een groot succes, wat niet zonder de hulp van de vele vrijwilligers van SV Sliedrecht en de ondersteuning van schaakclub PASCAL uit Papendrecht kon worden gehouden. Toernooidirecteur Mark van Hulst bedankt dan ook iedereen die het toernooi heeft helpen mogelijk te maken.

Klim-Oppers op Grand Prix van SGS.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Oppers op Grand Prix van SGS.
Mrt 192018
 

IMG_6677Op zondag 18 maart bezochten 5 Klim-Oppers de Grand Prix van SGS bij Magnus/Leidse Rijn in Utrecht. Er waren heel wat deelnemers. In totaal waren er 24 groepen. Dana en Jannes deden mee in de hoogste groep. Dana werd mooi tweede met 5 uit 7 achter Polle van Arendonk. Mooie prestatie, Dana! Jannes had zijn dag niet, want hij kwam niet tot scoren. De onderlinge confrontatie tussen Dana en Joaquin Aarts werd nu door Joaquin gewonnen. Joep deed mee in groep 2 en kwam tot 1 uit 7. Rawi speelde in groep 3 en haalde 2 uit 7. Manixia viel in groep 6 met 4 uit 7 in de prijzen, want zij werd daarmee derde. Goed gedaan, Manixia!
Zo’n uitstapje buiten de regio is best leerzaam, want dan ontmoet je vaak weer andere tegenstanders. Emmy en Rik, bedankt voor de scores en foto’s! IMG_6673

IMG_6674

IMG_6675

IMG_6676

IMG_6678

IMG_6679

Cedric presteert goed op Schaakmarathon van Spijkenisse.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Cedric presteert goed op Schaakmarathon van Spijkenisse.
Mrt 182018
 

IMG_6671Cedric had zijn toetsweek achter de rug, dus het werd voor hem weer hoog tijd zich op het schaken te storten. Hij koos zaterdag voor de schaakmarathon in Spijkenisse: 15 ronden rapid in 14 uur. Cedric bleek over een flink uithoudingsvermogen te beschikken, want hij draaide goed mee. Zijn score van 8 punten was maar liefst 6 punten meer dan op basis van zijn rating mocht worden verwacht. Helaas ging ondanks taaie tegenstand de partij in de slotronde tegen internationaal meester en toernooiwinnaar Hing Ting Lai verloren. Cedric moest daardoor de eerste prijs voor spelers met een rating tot 1600 met drie anderen delen. Dat leverde overigens nog steeds een geldbedrag op waarmee hij zijn spaarvarken stevig kon spekken.
Tegelijk met deze Schaakmarathon werden de laatste ronden van het kwalificatie-toernooi voor het NK B afgewerkt. Dylan kon zich na een goede start een paar weken terug niet kwalificeren. Ook Dominggus en Elnathan kwamen niet door.
Heico, de vader van Cedric, bedankt voor het verslag en de foto’s! IMG_6667

IMG_6668

IMG_6669

IMG_6670

IMG_6672

Het 345-toernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het 345-toernooi.
Mrt 122018
 

IMG_6665Op zaterdag 10 maart werd in De Nieuwe Nachtegaal op Rotterdam-Zuid het 345-toernooi gehouden. Kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 van de basisschool konden zich opgeven voor dit toernooi. Vanuit onze schoolschaakvereniging waren Rawi, Samuel, Simran en Laxman aanwezig. Verder was ook Oscar present. Er werden 5 ronden gespeeld. Voor Simran was dit haar eerste toernooi en dat is altijd wennen. Ze kwam nog niet tot scoren, maar vond het wel leuk allemaal. Laxman en Samuel kwamen beiden tot 3 uit 5 en dat zijn best goede scores. Rawi deed het met 4 uit 5 prima, want hij werd daarmee tweede in de poule van groep 5. Ook Oscar viel in de prijzen in die groep, want hij werd derde.
Dit zijn leerzame toernooien voor de jonge denkhoofden. Ze doen veel wedstrijdervaring op en zien hoe het gaat op zo’n schaaktoernooi. Misschien smaakt het naar meer toernooien? IMG_6660

IMG_6661

IMG_6662

IMG_6663

IMG_6664