Dana slaagt voor Stap 4.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Dana slaagt voor Stap 4.
Jul 262017
 

IMG_5885Op woensdagmiddag 26 juli deed Dana in mijn schaaklokaal examen voor Stap 4. Dat deed zij heel goed, want ze slaagde met een mooie 8,5. Gefeliciteerd, Dana! Ondertussen is ze al begonnen met Stap 5. Succes, hoor!

Daniel haalt Stap 3.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Daniel haalt Stap 3.
Jul 192017
 

IMG_5882[1]Op woensdagmiddag 19 juli deed Daniel in mijn “schaaklokaal” (de keuken) examen voor Stap 3. Hij is eigenlijk al verder, maar had het diploma voor Stap 3 nog niet. Dat haalde hij nu ruimschoots. Met een 8,5 ontving hij het diploma. Gefeliciteerd, Daniel! En nu maar verder naar de volgende Stappen.

Dana op het pleinfestival op het Max Euweplein.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Dana op het pleinfestival op het Max Euweplein.
Jul 092017
 

Dana 5 unnamed (3)Op zaterdag 8 juli is Dana naar het Max Euwe pleinfestival in Amsterdam geweest. Ze heeft daar een ontzettend leuke middag gehad met allerlei andere schaakliefhebbers.
Op het programma stond een simultaanpartij tegen Bianca Muhren-de Jong, een van de Chess-Queens. Dana hield het een uur of twee goed vol, maar moest toen, zoals natuurlijk verwacht, het onderspit delven.
Verder heeft ze tegen tegenstanders van verschillende pluimage twee partijen gespeeld op het grote schaakbord. Van de eerste meneer met gitaar op de rug wist ze te winnen, wat haar een applaus van de toekijkende mensen opleverde. Vervolgens daagde een Engelse man haar uit voor een partij. Het ging aardig gelijk op en deze partij eindigde uiteindelijk in een remise.
Ook heeft Dana nog twee partijen snelschaak gedaan tegen Bianca Muhren-de Jong. Dana had twee minuten op de klok en Bianca vijf minuten. De eerste partij won Bianca binnen de tijd, maar de tweede partij eindigde omdat Dana haar tijd op was. Wel kreeg ze een bonnetje, waarmee ze bij de prijzentafel een mooi cadeau mocht uitzoeken. Dit werd uiteindelijk een schaakboek, zodat ze op de terugweg naar Dordrecht nog wat te studeren had.
Emmy, de moeder van Dana, hartelijk dank voor het verslag en de foto’s! Dana 3 unnamed (3)Dana 4 unnamed (3)Dana 8 unnamed (3)Dana 2 unnamed (3)Dana 7 unnamed (3)Dana 6 unnamed (3)

Het schoolschaaktoernooi van André weer erg geslaagd!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het schoolschaaktoernooi van André weer erg geslaagd!
Jul 092017
 

IMG_5835Op zaterdag 1 juli organiseerde André Ouwerkerk, vader van Matijn, Bram en Lieke, voor de vierde keer het Schoolschaaktoernooi in de Krimpenerwaard. Net als vorig jaar was De Rank in Schoonhoven het strijdtoneel. Naast het schoolschaaktoernooi was er ook dit jaar het jeugd/volwassenen-toernooi. Dat werd ook dit jaar weer een succes. Op het schoolschaaktoernooi waren 32 deelnemers aanwezig en op het jeugd/volwassenen-toernooi 20. De volwassenen hadden het niet makkelijk tegen de Klim-Opjeugd. Na 7 ronden werd Sybe winnaar met 6 uit 7. Dana, de jongste deelneeemster (!), werd met 5,5 uit 7 keurig tweede. Op de derde plaats eindigde een volwassene, Kees Jan Korving, vader van Karsten, met 5 uit 7. Yiling werd met 4 uit 7 het beste meisje. Matijn scoorde ook 4 uit 7. Alan, Collin, Roy en Bram kwamen tot 3 uit 7. Adam en Yifui eindigden op 2 uit 7.
Bij het schoolschaaktoernooi was Rawi (groep 4!) de totaalwinnaar met 6 uit 7. Heel knap, Rawi! Jasper, Daniel en Manixia werden met 5 uit 7 gedeeld tweede. Karsten, Alyssa en Raymond kwamen tot een score van 4 uit 7. Luuk, Anouk en Jordan haalden 3 uit 7. De broers Alvin en Hugo, die hun eerste echte toernooi speelden, wisten 2 uit 7 te scoren. Ting Ting leidde het schoolschaaktoernooi en deed dat weer met volle overgave.
De site van André heet “schaken met plezier”. Dat werd deze dag duidelijk naar voren gebracht. Bovendien werd er sportief gestreden, zodat ik als wedstrijdleider weinig te doen had. Volgend jaar viert dit toernooi zijn eerste lustrum. Ook dan verwachten we weer veel jeugd en volwassenen op dit toernooi! André en familie bedankt voor de goede organisatie! IMG_5808

IMG_5809

IMG_5810

IMG_5811

IMG_5812

IMG_5813

IMG_5814

IMG_5815

IMG_5816

IMG_5817

IMG_5818

IMG_5819

IMG_5820

IMG_5821

<img src="http://www.ssv-klimop.nl/wp-content/uploads/2017/07/IMG_5822-e1499587691945-300×224.jpg" IMG_5825

IMG_5827

IMG_5830

IMG_5833

IMG_5838

IMG_5840

IMG_5843

IMG_5844alt=”IMG_5822″ width=”300″ height=”224″ class=”alignleft size-medium wp-image-11728″ />

Een drukke, gezellige afsluiting van dit schaakseizoen!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Een drukke, gezellige afsluiting van dit schaakseizoen!
Jul 072017
 

Ed afsluiting 3 unnamed (3)Op donderdagavond 6 juli sloten we dit schaakseizoen af. De denkhoofden van de dinsdag-, de donderdag- en de vrijdagavond waren aanwezig. Het was best druk, want ook vele ouders waren aanwezig. En dan te bedenken, dat niet iedereen kon komen, want een aantal was al onderweg naar hun vakantiebestemming. Er werd wat geschaakt en gezellig bijgepraat onder het genot van een bekertje of pakje limonade en een zakje chips. De ouders dronken een bekertje koffie of thee met een (schaak)koekje. Voor veel kinderen en ouders was het leuk om nu ook eens de denkhoofden en ouders van de andere avonden te zien en te spreken. Sommige ouders wisten niet, dat er zo veel denkhoofden op de schaakavonden komen. Kort werd er stil gestaan bij alle kampioenschappen en toernooien, die we dit jaar weer gespeeld hebben. We horen al jaren bij de landelijke top en de resultaten spreken voor zich. Het belangrijkste blijft natuurlijk het plezier in schaken! En dat schaken ook nog heel goed is voor de kinderen is mooi meegenomen. Schaken is “een speeltuin voor je brein”.
Meester Martin was ook aanwezig. Hij geeft op de vrijdagavond aan een groepje schaaktraining. Hij ontving voor zijn inzet een envelop met inhoud. Onze jongste schaakfan, het broertje van Kathleen, was ook aanwezig, al deed hij dat meestal slapend.
Namens juf Bep wil ik iedereen ontzettend bedanken voor alle cadeaus, die we mochten ontvangen! Veel te gek eigenlijk! We doen het zonder kosten, omdat we het zo ontzettend leuk vinden. Na de vakantie gaan we vrolijk verder en ga ik mijn 46e jaar als schaaktrainer in en ik hoop het nog lang vol te houden! Dus na de vakantie zie ik jullie weer. De denkhoofden, die in de vakantie gaan meedoen aan het ONJK en andere toernooien: Veel plezier en succes! Op dinsdag 12 september, donderdag 14 september en vrijdag 15 september zijn de eerste lessen na de vakantie. Maar eerst een welverdiende vakantie. Prettige vakantie iedereen! Ed, bedankt voor de foto’s! Ed afsluiting 2 unnamed (3)Ed afsluiting unnamed (1)Ed afsluiting 4 unnamed (3)Ed afsluiting 5 unnamed (3)Ed afsluiting 6 unnamed (3)Ed afsluiting 7 unnamed (3)Ed afsluiting 8 unnamed (3)Ed afsluiting 9 unnamed (3)Ed afsluiting 10 unnamed (3)Ed afsluiting 11 unnamed (3)Ed afsluiting 12 unnamed (3)Ed afsluiting 13 unnamed (3)

IMG_5863[1]IMG_5864[1]IMG_5865[1]IMG_5866[1]IMG_5867[1]IMG_5868[1]IMG_5869[1]

Jannes en Joep op het Leids Weekendtoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Jannes en Joep op het Leids Weekendtoernooi.
Jul 032017
 

Jan-Dirk 6 unnamed (3)In het weekend van 1 en 2 juli organiseerde de Leidse Bond het 4de Leids jeugdweekendtoernooi. Het toernooi
wordt gespeeld met langere bedenktijd dan de Grand Prix-toernooien en is daarom ook
aantrekkelijk voor sterkere jeugdspelers. Er waren 66 deelnemers aanwezig, verdeeld in vier groepen.
In de A- en B-groep werden 7 ronden gespeeld met een bedenktijd van 60 minuten per
persoon plus 10 seconden per zet. In de C- en D-groep werden 11 ronden gespeeld met 35
minuten per persoon plus 10 seconden per zet. Noteren is verplicht.

Groep A is voor spelers met een rating vanaf ± 1500, B vanaf ± 1000, C vanaf ± 700 en D is
voor spelers met een lagere rating. Jannes en Joep deden allebei mee in de C-groep. Joep was 20ste geplaatst (en laatste) en Jannes stond op basis van rating 6de geplaatst.

Na de partijen gingen ze elke keer hun partij analyseren. Hierdoor leerden ze gelijk wat vooral heel goed ging en waar je de volgende keer op moet letten.
Jannes was van begin af aan lekker bezig. Ook de tweede dag pakte hij veel punten. Uiteindelijk werd hij heel mooi derde en kreeg een mooie enveloppe. Joep benutte zijn tijd heel goed en leerde heel veel. Op de eerste dag wist hij een punt binnen te slepen en ook de tweede dag wist hij punten bij elkaar te halen. Na de analyse ging hij ook gezellig biljarten met de gebroeders de Heij (Mees), de Jong en Schoonenwolf.
Jan-Dirk, vader van Jannes en Joep, bedankt voor dit verslag en de foto’s! Jan-Dirk 1 unnamed (3)Jan-Dirk 2 unnamed (3)Jan-Dirk 4 unnamed (3)Jan-Dirk 7 unnamed (3)Jan-Dirk 3 unnamed (3)Jan-Dirk 5 unnamed (3)

Jan-Dirk

Dani, Yuhao en Daniel eindwinnaars van de Haagse Grand Prix.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Dani, Yuhao en Daniel eindwinnaars van de Haagse Grand Prix.
Jul 032017
 

IMG_5848Op zaterdag 1 juli werd in de sportcampus in Den Haag het achtste en laatste Grand Prix-toernooi van de Haagse Schaakbond van dit seizoen gehouden. Het schaken was een onderdeel van de Haagse Stadsspelen. Er werden dus ook andere sporten beoefend. In totaal waren er 9 Klim-Oppers aanwezig. Cedric en Daniel deden mee in de hoogste groep (A). Jesse won deze groep met 3 uit 3. Cedric werd tweede met 2 uit 3 en Daniel vierde met 0 uit 3. Yisha en Alaya schaakten in de een na hoogste groep (B). Yisha werd met 2 uit 3 tweede en Alaya met 1 uit 3 derde. Yuhao won in groep 1 met 3 uit 5 de derde prijs. Dani en Tonny speelden mee in groep 2. Ze scoorden beiden 4 uit 5, maar na loting werd Dani eerste en Tonny tweede. Yiming kwam in groep 4 tot 1,5 uit 5. Bij het darten viel hij wel in de prijzen en ging hij toch nog met een medaille naar huis. Anthony begon in groep 9 met een aantal nederlagen, maar na een eindsprint kwam hij nog op 5 uit 10.
Omdat het de laatste Grand Prix van dit seizoen was, kon ook het algemeen klassement opgemaakt worden. Daar bleek, dat maar liefst drie Klim-Oppers het overall-klassement gewonnen hadden. Dani won de A/B, Yuhao de C en Daniel de D. Gefeliciteerd, denkhoofden! Ed, de vader van Daniel, bedankt voor de scores en de foto’s! Ook de moeder van Yiming bedankt voor de foto. IMG_5849

IMG_5851

IMG_5852

IMG_5853

IMG_5854

IMG_5855

IMG_5856

IMG_5858

IMG_5859

IMG_5860

IMG_5861IMG_5862

Cedric wint totaalklassement Grand Prix van de RSB.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Cedric wint totaalklassement Grand Prix van de RSB.
Jul 012017
 

IMG_5807[1]Op zaterdag 24 juni werd het achtste en laatste Grand Prix-toernooi van de RSB gespeeld. Na dat toernooi kon de totaalstand opgemaakt worden. Daar gelden dan de vijf beste resultaten voor. Cedric, die deze laatste Grand Prix niet aanwezig kon zijn, won het overall-klassement met 602 punten. Tevens werd hij eerste in de C-categorie. Ook andere Klim-Oppers vielen in andere categorieën in de prijzen. Dani werd eerste in de B-categorie. Daniel nam de tweede prijs in de D in ontvangst. Yisha won de E-categorie met Tonny op de derde plaats. Dana eindigde als eerste in de F-categorie en Jasper werd hier derde. En Joep won de tweede prijs in de G. Gefeliciteerd, denkhoofden! Na de zomervakantie gaat de Grand Prix-cyclus weer van start. IMG_5805[1]GP2017_173632-1024x576IMG_5799[1]