Clubactie 2016.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Clubactie 2016.
Sep 292016
 

logoOok dit jaar doen we weer mee met de Clubactie. De bedoeling is, dat onze denkhoofden zo veel mogelijk clubloten verkopen voor onze club! De opbrengst is voor de schaakpot. Uit deze schaakpot betaal ik jullie contributie aan de schaakbond. Laten we ook dit jaar die pot goed vullen. Veel denkhoofden hebben het boekje en 5 loten ontvangen. Probeer eerst 5 loten te verkopen en dan later nog wat meer. Een lot kost 3 euro, daar is 2,40 euro bij voor onze club, dus dat is mooi meegenomen. Je gaat niet langs de deur, maar verkoopt de loten aan familie, kennissen, buren, school en bijvoorbeeld op verjaardagspartijtjes. Dan kom je al een heel eind. In het boekje, dat je bij de loten krijgt, schrijf je de naam van de klant en het aantal loten, dat deze klant gekocht heeft. Je ontvangt dan contant het geld. Wij doen het dus niet via een rekening, maar contant. Later geef je dat totale bedrag aan mij. Wie 20 loten of meer verkoopt, ontvangt een vrijkaartje voor een pretpark of korting bij sportartikelen. Doe je best voor onze schaakclub! Veel succes!

Grand Prix in Zuid-Scharwoude.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Grand Prix in Zuid-Scharwoude.
Sep 282016
 

zuid-scharwoude-4-unnamed-3Op 25 september werd het eerste jeugdschaaktoernooi gespeeld van de Noord Hollandse Schaakbond. In Zuid Scharwoude waren Jesse van Dongen, Jannes en Joep Westerhof aanwezig. Er waren rond de 100 kinderen aanwezig verdeeld over 12 groepen. Jesse en Jannes deden mee in groep 3 en Joep in groep 5. De start van het toernooi begon met de prijsuitreiking van het schaakseizoen 2015-2016. Leuk om te zien dat er in groep 3 twee winnaars meespeelden!? Dit beloofde dus wat. Ook dit toernooi begon stipt op tijd en de ouders konden aan de zijlijn gaan staan. Alles liep strak volgens het tijdschema en de denkhoofden konden rustig spelen..
Jesse behaalde 5 punten en werd mooi tweede, Jannes verloor er 3 en speelde nog 2 remises met 3 punten in deze groep werd hij mooi vierde. Joep was in groep 5 ongenaakbaar, ook vandaag behaalde hij 7 uit 7! en werd duidelijk eerste in zijn groep.
Tijdens de prijs uitreiking was het wat druk op het podium!
Ook nu weer mooie resultaten van deze drie denkhoofden! Jan-Dirk bedankt voor het verslag en de foto’s! zuid-scharwoude-7-unnamed-3zuid-scharwoude-unnamed-3zuid-scharwoude-8-unnamed-3zuid-scharwoude-5-unnamed-3zuid-scharwoude-2-unnamed-3

Teamwedstrijden in Mierlo.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Teamwedstrijden in Mierlo.
Sep 272016
 

img_48421Op zondag 25 september trokken 4 Klim-Op-teams richting Mierlo voor het jaarlijkse internationale toernooi aldaar. Al vele jaren bezoeken we dit toernooi en we hebben daar vele successen behaald. We hadden nogal wat invallers dit keer, zodat we niet in de sterkste opstellingen konden verschijnen. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, want nu konden eens andere spelers meedoen. In de A was de tegenstand erg groot en Dominggus, Ting Ting, Meri en Elnathan hadden het dan ook erg zwaar. Toch wisten ze wat puntjes bij elkaar te sprokkelen. Dominggus kwam tot 1,5 uit 5, Ting Ting 2,5 uit 5, Meri 1 uit 5 en Elnathan 3 uit 5. Ook de C-categorie was sterk bezet met een paar Duitse ploegen. Tommy, Liqin, Cedric en Mike streden hard voor de punten. Vooral Mike viel op door zijn aanvallende spel en dan te bedenken, dat hij op het allerlaatste moment inviel. Complimenten, Mike! De scores hier waren: Tommy 1 uit 5, Liqin 2 uit 5, Cedric 3,5 uit 5 (ongeslagen) en Mike 3 uit 5. Ons D-team deed ook zijn uiterste best en deed zelfs mee om de prijzen. Jammer was, dat de laatste ronde verloren werd. Ons viertal scoorde als volgt: Roy 1 uit 7, Dylan 5 uit 7, Yifui 3,5 uit 7 en Luka 4,5 uit 7. Ook de E-tjes deden mee om de prijzen en dat is best knap. Ook zij verloren de laatste ronde. De scores waren: Kimmily 4 uit 7, Tonny 4 uit 7, Yiling 4 uit 7 en Jasper 4,5 uit 7.
Ouders weer erg bedankt voor het vervoer en de begeleiding! img_48351img_48341img_48331img_48321img_48311img_48301img_48291img_48271img_48281

Verslag meisjestoernooi Den Haag.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Verslag meisjestoernooi Den Haag.
Sep 262016
 

meisjestoernooi-2016-4-unnamed-3Zaterdag 24 september was het meisjestoernooi onder de naam Kesbeke Girls rapid chess tournament in het luxe Crowne Plaza Hotel in Den Haag. Ze kregen 15 minuten per partij en 10 seconden per zet. Hier deden 4 van onze meiden van Klim-Op aan mee, te weten Alaya, Kathleen, Yisha en Circe.
Het was op zich goed geregeld; er was vers gebakken appeltaart en cake, chocola en snoep te pakken voor de vrouwelijke denkers en er was een absolute stilte tijdens de partijen (waar menigeen wat van zou kunnen leren). Ook was er veel ruimtes tussen de tafels, veel buitenlicht en airco, wat erg prettig spelen is. Wat minder geregeld was, was het parkeergeld van €9,50 en geen drinken en lunch inbegrepen om de dorst te lessen en de hongerige maagjes te vullen. Ze zouden de suggesties meenemen voor de volgende keer. Ook waren er eerst geen schaakborden klaargelegd om tussendoor te oefenen, maar dit werd snel alsnog geregeld na ze erop geattendeerd te hebben.

Er waren geldprijzen te winnen voor alle groepen. Het Klim-Op-kwartet heeft het goed gedaan.
Alaya speelde haar 1e partij snel, maar op de volgende partijen was ze meer bedacht en haalde 4 punten. Ze werd gedeelde 2e en verdiende €37,50 en een beker.
Kathleen speelt graag lang en vond de tijd te kort. Met 10 secondes extra per zet, wist ze toch 5 punten te behalen. Ze werd gedeelde 3e en verdiende €20,- en een medaille.
Yisha speelde haar partijen goed uit en haalde 3,5 punten. Ze werd net geen 3e, maar wel mooi 4e en verdiende een medaille.
Circe zat in de moeilijkste groep, maar heeft zich goed weten op te boksen tegen de tegenspelers. Ze werd 6e en verdiende ook een medaille.

Ergo, ze hebben het erg naar hun zin gehad en weer veel speelervaring opgedaan op een toernooi met toch een andere, minder gedwongen sfeer, waar geen tranen zijn gelaten. En tussendoor was er genoeg tijd vrij om buiten zonlicht en zuurstof te halen in het heerlijke nazomerse weer. Op naar het volgende toernooi!
Meiden, gefeliciteerd! Desiree, moeder van Alaya, bedankt voor het verslag en Eva, moeder van Kathleen, bedankt voor de foto’s! meisjestoernooi-2016-unnamed-3meisjestoernooi-2016-2-unnamed-3meisjestoernooi-2016meisjestoernooi-2016-6-unnamed-3meisjestoernooi-2016-3-unnamed-3meisjestoernooi-2016-7-unnamed-3meisjestoernooi-2016-5-unnamed-3

Jannes en Joep in de prijzen op Leidse Grand Prix.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Jannes en Joep in de prijzen op Leidse Grand Prix.
Sep 252016
 

joep-met-prijs-unnamed-3Op 24 september werd het eerste jeugdschaaktoernooi gespeeld van de Leidse schaakbond. In Leiderdorp waren Jannes en Joep Westerhof aanwezig. Er waren in totaal 120 kinderen aanwezig verdeeld over 15 groepen. Jannes deed mee in groep 3 en Joep in groep 5. Het toernooi begon stipt op tijd en het was muisstil in de diverse leslokalen. Uiteraard mochten de ouders er niet bij zijn. Alles liep strak op tijdschema.
Joep werd met 7 uit 7 duidelijk eerste in zijn groep (gemiddelde rating van 600!). Jannes behaalde 4 uit 7 in een onderling sterke groep. Hij mocht uiteindelijk de derde prijs in ontvangst nemen.
Goed gedaan, jongens! En vader Jan-Dirk bedankt voor het verslagje en de foto’s! jannes-unnamedjoep-unnamed-3jannes-met-prijs-unnamed-3

jannes-schudt-hand-unnamed-3

Eerste Grand Prix in de Haagse Schaakbond.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Eerste Grand Prix in de Haagse Schaakbond.
Sep 112016
 

imageOp zondag 11 september werd in Den Haag het eerste Grand Prix-toernooi van de HSB gehouden. Er waren 8 Klim-Oppers aanwezig. Dylan speelde in formule 1, groep 2. Daar hebben de spelers nu een langere bedenktijd en wordt er in een groep van vier gespeeld. Dylan scoorde 2 uit 3 en werd mooi tweede. Alaya, Yiling en Roy deden mee in groep 1. Alaya scoorde 1,5 uit 5, Yiling 2 uit 5 en Roy won met 4,5 uit 5 deze groep. Gefeliciteerd, Roy. Dani schaakte in groep 2 en werd met 3 uit 5 knap tweede. Yifui kwam in groep 5 tot 2 uit 5. In groep 6 deden Jasper en Tonny mee. Jasper haalde 2 uit 5 en Tonny werd met 3 uit 5 derde. Onze denkhoofden hebben weer naar vermogen geschaakt. Malty, de moeder van Dylan en Denise, de moeder van Roy, hartelijk dank voor de scores en de foto’s! image

Met 5 teams naar het Nederlands Clubkampioenschap!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Met 5 teams naar het Nederlands Clubkampioenschap!
Sep 112016
 

imageOp zaterdag 10 september begon in Den Bosch het Nederlands Clubkampioenschap. Dit seizoen hebben maar liefst 5 Klim-Op-teams zich geplaatst voor dit kampioenschap! Dat is op zich al een mooie prestatie.
Ons A-team moest de eerste ronde aantreden tegen een van de favorieten, Oud Zuylen uit Utrecht. Ondanks fel verweer ging ons viertal bestaande uit Arne, Wiggert, Sebastiaan en Ting Ting met 0-4 ten onder. Geen schande, als je tegen kanonnen als Lars Vereggen, Sebastiaan Halflide en Ivo Kokje speelt. In de tweede ronde tegen Moira-Domtoren ging het beter. Sebastiaan speelde remise, Ting Ting won, maar Wiggert verloor.alles kwam nu neer op Arne, die tegen Lena de Kraker speelde. Na een lang gevecht won Arne knap en werd het dus 2,5-1,5 in ons voordeel.
In de C zijn we met twee teams vertegenwoordigd. Ons eerste C-team, Tommy, Matijn, Javeria en Elnathan, speelde eerst tegen het sterke Almere C1. We verloren nipt: 1,5-2,5. Het tweede C-team, Cedric, Adam, Roy, Dylan, verloor met dezelfde cijfers van De Waagtoren uit Noord-Holland. Roy won heel knap van een veel hoger gerate tegenstander en ook Adam wist een mooie remise te scoren tegen een sterke tegenstander. In de tweede ronde moesten de twee Klim-Op-teams tegen elkaar aantreden. Het eerste was een maatje te groot: 4-0. Dylan speelde heel dapper mee in Klim-Op C2. Als D-speler valt dat niet mee, maar hij speelde met grote inzet en leerde er veel! Goed gedaan, Dylan!
Javeria bleef met 2 uit 2 ongeslagen op deze eerste speeldag!
Ook in de D hebben we twee teams. Ons eerste team met Lucas, Liqin, Marek en Daniel bleef in de drie gespeelde ronden knap ongeslagen. Eerst werd RSR/Ivoren Toren met 3-1 verslagen, daarna werd met dezelfde cijfers van Almere D2 gewonnen. In de derde ronde wachtte een favoriet voor de titel, VAS D1. Dan zijn we altijd bijzonder gebrand op de overwinning en ook nu kwam die! Liqin verloor, maar Marek won overtuigend. Lucas leek remise te gaan spelen tegen Khoi Pham, maar na een rekenfout van Khoi won Lucas. Daniel had nu genoeg aan remise om de twee matchpunten binnen te halen. Dat deed hij, waardoor ons eerste D-team op een gedeelde eerste plaats staat. Lucas en Marek scoorden 3 uit 3 en dat is knap! Ons tweede D-team, bestaande uit Saad, Kathleen, Alan en Kimmily, begon met een 3-1 overwinning op Ten Boer uit Groningen. Daarna was De Toren uit Arnhem met 1-3 te sterk. Saad won in dit duel wel mooi van Arthur Maters en dat levert hem veel ratingpunten op. In de derde ronde was Almelo D1 de tegenstander en ook dat is een gerenommeerde club. Het werd 2-2 na overwinningen van Kimmily en Alan. Voor Kathleen en Alan was dit hun eerste bezoek aan Den Bosch en ze smaakten beiden een keer het zoet van de overwinning. Verder leer je natuurlijk erg veel, want fouten worden op dit niveau meestal afgestraft.
Al met al goede prestaties van onze teams. Goed gestreden, denkhoofden! Ons eerste D-team moet mee kunnen doen in de strijd om de ereprijzen en onze andere teams strijden voor een plaats bij de eerste tien. Op zaterdag 1 oktober wordt de tweede speeldag gehouden. Ouders, weer bedankt voor het vervoer en de begeleiding! imageimageimageimageimage

De schaaklessen zijn weer begonnen.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor De schaaklessen zijn weer begonnen.
Sep 092016
 

imageDeze week (5 t/m 9 september) zijn de schaaklessen weer begonnen. Ik ben samen met juf Bep drie avonden op school, namelijk op dinsdagavond, donderdagavond en vrijdagavond. Op dinsdagavond komen de gevorderde denkhoofden, op donderdagavond komen drie groepen beginners en op vrijdagavond wordt er in de werkboeken gewerkt en is meester Martin er voor een groepje gevorderde denkhoofden. Het was alweer gezellig druk. Beginners, die nog mee willen doen met de lessen, kunnen, liefst zo snel mogelijk, zich per mail bij mij opgeven: jansijbesma1950@gmail.com
Veel succes en plezier allemaal dit seizoen! image