Het EK voor de jeugd in Praag.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het EK voor de jeugd in Praag.
Aug 312016
 

imageOp zondag 28 augustus eindigde het EK in Praag. Na 9 spannende rondedagen kon de eindscore opgemaakt worden. Onze vier denkhoofden hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Het is natuurlijk al een eer om aan zo’n EK mee te mogen doen. De tegenstand was natuurlijk enorm, vooral uit het Oostblok natuurlijk. Lucas deed het boven verwachting goed met 5 uit 9 en dat is gewoon knap! Zoals ik in een eerder verslag al aangaf, er zat nog wel meer in. Maar Lucas mag tevreden zijn! Kevin kwam uit op een 50% score(4,5 uit 9). Ook hier was de tegenstand erg sterk. Onze “buitenleden” Clovis en Lancelot kwamen uit voor Monaco. Zij scoorden beiden 2,5 uit 9. Ze hebben erg veel geleerd. Wat voor hen een voordeel is, volgend jaar komen ze in dezelfde categorie uit. Ondertussen kunnen ze aan hun spel werken om volgend jaar een hoger doel na te streven!
Het was voor deze vier Klim-Oppers een prachtige ervaring om tussen de jeugdtop van Europa mee te mogen doen. Vermeldenswaardig is verder de mooie score van Liam, die 6,5 uit 9 haalde. imageimage

Nederland wint van België!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Nederland wint van België!
Aug 312016
 

imageIn het weekend van 27 en 28 augustus werd in het mooie Museum aan de Stroom in Antwerpen de jeugdinterland België-Nederland gespeeld. Beide landen hadden 20 spelers en speelsters opgesteld in 4 categorieën. Stichting Pathena had de organisatie aan Nederlandse kant op zich genomen. Het werd een fantastische happening. Iedereen had het enorm goed naar zijn zin. Er werd door het Nederlandse team ook nog eens prima gepresteerd. Na 5 ronden won Nederland de interland met 3,5 – 1,5 (58-42 bp). In het Nederlandse team zaten erg veel Klim-Oppers. Ze deden het dus heel goed. Gefeliciteerd, denkhoofden! Vermeldenswaardig is de prestatie van Kathleen, die als enige van het Nederlandse team een 100% score (5 uit 5) wist te halen!
Marcel Klein mocht namens Pathena de grote beker in ontvangst nemen. Een mooi toernooi, dat volgend jaar in Rotterdam een vervolg krijgt! imageimageimageimageimage

Op bezoek bij de “Tovenaar van Riga”.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Op bezoek bij de “Tovenaar van Riga”.
Aug 262016
 

imageTijdens onze rondreis door Polen en de Baltische staten kwamen we ook in Riga ( je zegt Riiga met een zachte g) terecht.Let-
land heeft een wereldkampioen schaken voortgebracht, namelijk Mikhael Tal (Tals in het Lets). Hij was in de zestiger jaren de achtste wereldkampioen. Hij stond bekend om zijn aanvallende stijl en zijn beroemde offers. Hij zei zelf: “Je hebt een offer en je hebt mijn offer”. Zijn tegenstanders raakten verstrikt en het leek wel of Tal magische krachten had, waardoor zijn tegenstanders het spoor bijster raakten. Zijn bijnaam was dan ook “de tovenaar van Riga”. In Riga staat een beeld van deze beroemde inwoner. Wij konden het niet laten even een foto bij het beeld te maken.

Vier Klim-Oppers op EK in Praag.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Vier Klim-Oppers op EK in Praag.
Aug 242016
 

imageDeze dagen wordt in Praag het Europees Jeugdschaakkampioenschap gehouden. Maar liefst 4 Klim-Oppers hebben zich geplaatst. Een record!? Lucas en Kevin spelen voor het Nederlandse team en Clovis en Lancelot voor Monaco, waar ze tegenwoordig wonen.
Na 5 ronden heeft Lucas 3 uit 5 en dat is lang niet slecht, want de tegenstand is natuurlijk groot. Hij heeft zelfs in twee partijen, waarin hij beter stond, in remise moeten berusten. Kevin heeft 2,5 uit 5. Ook hij heeft zware tegenstanders gehad. Clovis heeft 2 uit 5 en Lancelot heeft 1 uit 5. Zij leren natuurlijk ontzettend veel en het is al een eer om mee te mogen doen. Vermeldenswaardig is ook de score van Liam: 4 uit 5. Hij doet nog mee voor de ereplaatsen!
Er worden in “het hart van Europa” nog 4 ronden gespeeld.
Nu knokken voor een mooie eindklassering! We wensen onze denkhoofden veel succes toe! imageimageimage

Gezellig Avalontoernooi.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Gezellig Avalontoernooi.
Aug 222016
 

imageOp zaterdag 20 augustus werd het Avalontoernooi gehouden. Het Avalontoernooi is een gezelligheidstoernooi, dat Ed Franke, de vader van Daniel en Paul Wiegmann, de vader van Kathleen vorig jaar voor het eerst georganiseerd hebben. Puur gericht op de gezelligheid dus en op het feit, dat in de zomerperiode niet zo veel schaaktoernooien georganiseerd worden. Ze hebben geprobeerd spelers en speelsters uit te nodigen, die qua niveau dicht bij elkaar liggen. Dat is niet helemaal gelukt, want sommigen waren op vakantie of hadden andere bezigheden. De deelnemers waren: Daniel, Kathleen, Luana Mensing, Yiling Liu, Yisha Chen, Denny Keetelaar, Enrique Hekker en Yuhao Chen.
Het werd een erg geslaagd toernooi met 8 zeer tevreden deelnemers. Er werden 7 ronden gespeeld met een bedenktijd van 20 minuten. In de middag hebben allen heerlijk gegeten. Om 7 uur ging de laatste deelnemer tevreden naar huis.
Volgend jaar wordt dit toernooi weer georganiseerd. imageimageimage

Saad derde in de E op het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Saad derde in de E op het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap.
Aug 142016
 

imageIn de week van 8 t/m 13 augustus werd in Borne het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap gehouden. Dit jaar waren er wat minder Klim-Oppers aanwezig, maar er waren er wel een aantal. Ze hebben ontzettend goed hun best gedaan, al sloeg in de laatste dagen de vermoeidheid toe. Saad schaakte een prima toernooi en eindigde in een sterk veld in de E-categorie met 9,5 uit 13 op een fraaie derde plaats! Gefeliciteerd, Saad! Daniel, Kathleen, Yifui en Jannes deden mee in de D-categorie. In de eerste dagen ging het bij Kathleen erg goed en stond ze bij de eerste tien. Daarna sloeg de vermoeidheid toe. Ze eindigde uiteindelijk op 7 uit 13. Ook Daniel raakte wat vermoeid en kwam uit op 7,5 uit 13. Yifui deed erg veel ervaring op en eindigde op 5,5 uit 13. Jannes scoorde 6 uit 13. Javeria speelde in de C prima en knokte voor elk puntje of halfje. Ze heeft een prima denkhouding en dat leverde haar in een bijzonder sterk veld 5,5 uit 9 op en dat is netjes. Jonas Hilwerda won deze C-groep. Yiling speelde net als Saad in de E-groep. Ze kwam uit op een 50% score (6,5 uit 13). Jesse werd in de F-groep vijfde met 5,5 uit 9. Joep en Saeed schaakten mee in de GH-groep. Joep kwam tot 5 uit 9 en Saeed tot 3 uit 9.
Op zo’n meerdaags toernooi doe je veel ervaring op en dat is erg belangrijk. Ik heb het toernooi op de laatste dag bezocht en de sfeer was weer bijzonder goed. Denkhoofden, goed gedaan!
Met dank aan Eva voor de mooie foto’s! imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Mooie tweede plaats voor Cedric!

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Mooie tweede plaats voor Cedric!
Aug 142016
 

imageCedric was terug van vakantie en wilde graag weer aan een schaaktoernooi meedoen. Er was geen jeugdtoernooi in de buurt, maar wel het Merz Snelschaaktoernooi voor senioren in Dordrecht. Cedric werd in de tweede groep ingedeeld en werd met een score van 11 uit 15 tweede. Een mooie prestatie, Cedric!

Schaakpromotie op Jeugdland.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Schaakpromotie op Jeugdland.
Aug 112016
 

imageOp donderdag 11 augustus hebben juf Bep en ik bij de schaakstand van Jeugdland gestaan. Door het slechte weer was het lekker druk binnen in de Ahoy-hallen. Aardig wat kinderen bezochten met hun ouders of oma’s en opa’s onze schaakstand. Er staan aardig wat schaakborden en ook een groot tuinschaakspel. De meeste kinderen moesten we de eerste beginselen van onze meesterlijke sport bij brengen. Er waren ook enkele kinderen bij, die al een aardig partijtje konden spelen. Het lijkt wel of er toch elk jaar meer kinderen bijkomen, die schaakles op school krijgen. Maar naar mijn mening nog wel te weinig! Daarom is zo’n promotie voor ons schaakspel ook zo belangrijk!
Bijgaand wat impressies van onze schaakpromotie op Jeugdland. imageimage

Alaya slaagt voor Stap 3 plus.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Alaya slaagt voor Stap 3 plus.
Aug 042016
 

imageOp woensdagmiddag 3 augustus deed Alaya examen voor Stap 3 plus. Ze haalde het met een 6,5. Een aantal weken geleden was ze ook geslaagd voor Stap 2 plus. Ze ontving op deze middag dus 2 diploma’s. Gefeliciteerd, Alaya en nu op naar de volgende Stap! image