Ting Ting is tevreden met haar partijen op het EK.

 Nieuws, Partijen, Toernooi Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Ting Ting is tevreden met haar partijen op het EK.
Sep 302015
 

Ting Ting op het EK. 12074921_684518001649456_893957714391200293_nMet nog één ronde te spelen heeft Ting Ting 2,5 punt bij elkaar gesprokkeld. Een keer gewonnen, drie keer remise en vier verliespartijen tot nu toe. Ze is best tevreden met haar partijen, al had ze, zoals ze mailde, nog wel wat meer punten kunnen scoren. Ze doet heel veel ervaring op en kleine foutjes worden hier genadeloos afgestraft. Bovendien is de klok onverbiddelijk. Verder is de sfeer in de Nederlandse EK-ploeg goed, temeer daar Anna Maja Kazarian kans maakt op de Europese titel. We laten hieronder een paar van de partijen van Ting Ting zien, die zij op het EK in Porec heeft gespeeld. Speel ze maar eens na!

Filmpje van Clovis.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Filmpje van Clovis.
Sep 282015
 

Clovis haalde gisteren, zondag 27 september, een mooie tweede plaats in de D bij het 1le de France Festival Jeunes. In het bijgevoegde filmpje (link hieronder) zie je de laatste zetten van zijn negende en tevens laatste partij. Hij had eerder in de partij een paard weggegeven tegen twee centrumpionnen om zeer actief spel te krijgen. Op de video heeft hij nog 18 seconden. Er waren ruim 220 deelnemers en het merendeel van de topspelers uit de regio was aanwezig. In het algemeen klassement werd Clovis met 6 uit 9 heel netjes 28e, zijn hoogste klassering ooit op een Festival.
https://ssl.gstatic.com/docs/doclist/images/mediatype/icon_1_video_x16.png

Klim-Op D kampioen en Klim-Op F derde in Mierlo!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Klim-Op D kampioen en Klim-Op F derde in Mierlo!
Sep 282015
 

IMG_5964Op zondag 27 september bezochten twee Klim-Opteams het internationale jeugdschaaktoernooi van Mierlo. Al vele jaren bezoeken wij dit toernooi. Dit jaar waren we met wat minder teams aanwezig. Toch was het toernooi met zo’n kleine 200 deelnemers weer goed bezet. Onze twee teams leverden een prima prestatie. Zelfs mijn verwachtingen werden overtroffen. Ons D-team won de D-categorie en ons F-team werd derde in de F-categorie! Klim-Op D bestond uit Liqin, Javeria , Cedric en Winston. De tegenstand was best zwaar en er moest behoorlijk stevig om de punten gestreden worden. In de laatste ronde was de strijd nog steeds open. Het ging tussen STB, Schachfreunde uit Dortmund en ons team. Onze vier denkhoofden namen in die laatste ronde een 3 – 0 voorsprong tegen de Meppeler Schaakvereniging. Liqin streed tegen Marrit Adema een verbeten gevecht uit. Een remise was genoeg voor Liqin en ons team om kampioen te worden, maar hij stond in het eindspel verloren. Beiden kwamen echter in hevige tijdnood en onder druk van de klok moest Marrit de vlag strijken. Een mooie eerste plaats voor Klim-Op D! De scores waren: bord 1 – Liqin: 4 uit 7; bord 2 – Javeria: 6 uit 7; bord 3 – Cedric: 5,5 uit 7 en bord 4 – Winston: 5,5 uit 7. Gefeliciteerd, denkhoofden! Ons F-team zorgde voor een grote verrassing. Aan bord 1 en 2 hadden we ervaren spelers in de persoon van Saad en Wesley. Aan bord 3 en 4 speelden Alan en Jasper en zij hebben nog weinig wedstrijdervaring. Toch wist dit team op een fraaie derde plaats te eindigen. Saad scoorde aan bord 1 6 uit 7 en Wesley wist zijn 7 partijen allemaal te winnen! Dat leverde hem nog een extra prijs op. Alan scoorde heel knap 4 uit 7 en Jasper 3 uit 7. Met Alan en Jasper hebben we weer twee toppertjes erbij. Ze zijn erg serieus bezig en doen op de schaakavonden bijzonder goed mee en dat levert zijn vruchten af. Ook ons F-team gefeliciteerd met jullie mooie prestatie! Rest mij Sem (vader van Alan), Andreas (vader van Jasper), Rob (vader van Winston en Wesley) en Zubair (vader van Javeria en Saad) hartelijk te bedanken voor het vervoer en de begeleiding! IMG_3575[1]IMG_3574[1]IMG_3577[1]IMG_3578[1]IMG_3579[1]IMG_3580[1]IMG_3581[1]

IMG_3585[1]IMG_3582[1]IMG_3583[1]IMG_3584[1]IMG_5971IMG_3590[1]

Remise voor Ting Ting in de 5e ronde van het EK.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Remise voor Ting Ting in de 5e ronde van het EK.
Sep 262015
 

In de 5e ronde van het EK in Porec (Kroatië) speelde Ting Ting knap remise. Hieronder staat haar verslag van de partij met een foto van de eindstelling.
In Ronde 5 moest ik tegen iemand uit Slovenië. Ze heet Zala Kojek (1531). Ik had partijen van haar gevonden, waar ze Frans speelt. Alleen dat deed ze niet tegen mij jammer genoeg, want ik had me daarop voorbereid. Maar ze speelde e5. Ik speel dan met wit Italiaans. En stond in de opening een pion achter, maar dat hoorde bij de opening alleen de bedoeling was dat je de pion terug zou winnen, maar dat was niet bij mij het geval. Dus ik moest de hele partij met een pion achterstand spelen. Maar gelukkig kon ik haar een dubbelpion bezorgen, wat mij op het laatst nog hielp om het remise te houden. En in het eindspel zette ik alles vast, zodat zij weinig ruimte had om te bewegen. Ze kwam er toen ook niet doorheen en besloten we het remise te maken.
Morgen moet ik tegen Plaza Reino Mercedes (1463), iemand uit Ierland.

Dit is een foto van de eindstelling. Is dit remise? Wit is aan zet, zwart deed c6. image1

Byeee

Groetjes, Ting Ting.

Ting Ting wint de derde partij op het EK.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Ting Ting wint de derde partij op het EK.
Sep 242015
 

Ting Ting IMG_9716 (Custom)Op woensdag 23 september speelde Ting Ting haar derde ronde op het EK. Na twee nederlagen, maar wel met goed spel, wist ze nu het eerste punt binnen te halen. Haar tegenstandster was Elizaveta Sheremetyeva (1604) uit Engeland. In een Caro Kann wist Ting Ting al vrij snel een stuk te veroveren en dat werd mooi uitgebouwd tot een overwinning. ‘s Morgens had ze nog even op het balkon van het hotel een snelschaakpartijtje met Janne Allaart gespeeld. Mooi gedaan, Ting Ting en nu op naar de volgende partij. Veel succes! Ting Ting unnamed (3)

Eerste verslag van Ting Ting uit Porec (Kroatië).

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Eerste verslag van Ting Ting uit Porec (Kroatië).
Sep 232015
 

Ting Ting IMG_9684 (Custom)Hieronder het eerste verslag van Ting Ting uit Porec in Kroatië:
Wij zijn allemaal goed aangekomen. Het hotel is wel heel erg luxe ik zit met Jessie op een kamer en we hebben allebei een badkamer voor ons zelf dus we hoeven niet te delen haha. En het eten is hier ook heerlijk iedere dag pizza en patat en dan nog als toetje ijsjes. De speellocatie is ong 20 min lopen. Ze hebben op zich wel een goede airco en we zitten ook best ruim dus niet zo krap! Ik heb de eerste ronde en tweede ronde jammer genoeg verloren, maar ik stond zeker niet slecht alleen door tijdnoot maakte ik een paar schoonheidsfoutjes en gaf ik een pion weg in het eindspel. Dat is wel jammer. Voor de rest heb ik goed gespeeld en ook lange partijen gespeeld van wel 4 uur en 30 min. Het is hier ook super gezellig. Dus het gaat goed met mij haha. Ting Ting IMG_9690 (Custom)

Groetjes, Ting Ting

EK in Porec met Ting Ting begonnen.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor EK in Porec met Ting Ting begonnen.
Sep 222015
 

IMG_3572[1]Zondagochtend vroeg is de Nederlandse EK-delegatie naar Porec in Kroatië vertrokken. Om iets voor zessen die ochtend heb ik Ting Ting in gezelschap van haar moeder naar Schiphol gebracht. Ting Ting was best wat gespannen, want ze had ook nog nooit gevlogen. De reis via München verliep goed en rond 3 uur ‘s middags was het gezelschap in het hotel in Porec. De leden van de ploeg spraken hun waardering uit over het hotel. Op maandag 21 september volgde de eerste ronde. Ting Ting moest het opnemen tegen de Kroatische Jelena Dasic (1777). Ze verloor de partij. Wat er in de partij is gebeurd, is tot op dit moment niet duidelijk. We hopen daar van Ting Ting nog nadere uitleg over te krijgen. Vandaag, dinsdag 22 september, is de Poolse Joanna Swiech (1613) haar tegenstandster. We hopen natuurlijk op een goede partij van Ting Ting.

Cedric wint Grand Prix in Maassluis.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Cedric wint Grand Prix in Maassluis.
Sep 192015
 

IMG_3568[1]Op zaterdag 19 september werd in Maassluis het eerste Grand Prixtoernooi van de RSB van dit seizoen gehouden. Er waren 10 Klim-Oppers aanwezig. In de hoogste groep deden Cedric en Dominggus mee en zij deden het goed. Cedric won het toernooi door een score van 6 uit 7 (5 overwinningen en twee remises), net als vorig jaar trouwens. Dominggus werd met 5 uit 7 tweede. Danyl won zijn groep ook en bleef met 6,5 uit 7 ongeslagen. Dat deed Mika ook, want met 7 uit 7 (!) won hij zijn groep zeer overtuigend. Ook Roy deed het prima, want met 9 uit 9 won ook hij zijn groep. Jasper werd in dezelfde groep tweede met 8 uit 9. Alan en Dylan eindigden beiden op 4 uit 7 en eindigden op een gedeelde derde en vierde plaats, maar het was net niet genoeg voor een prijs. Alaya kwam uit op 3,5 uit 7 en Mick op 2 uit 7. Mevrouw Corrie Vreeken, oud-kampioene, reikte de prijzen uit. Goede prestaties van onze denkhoofden dus! IMG_3555[1]IMG_3556[1]IMG_3558[1]IMG_3559[1]IMG_3560[1]IMG_3566[1]IMG_3562[1]IMG_3564[1]IMG_3563[1]

Ting Ting naar het EK in Kroatië.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Ting Ting naar het EK in Kroatië.
Sep 182015
 

Ting-Ting-01Op zondag 20 september vertrekt Ting Ting naar het EK in Porec in Kroatië. Dankzij de inzet van onze club konden de onkosten voor deze reis bij elkaar gebracht worden. Prachtig natuurlijk om daar als Nederlands meisjeskampioene je land te mogen vertegenwoordigen. Het is niet de eerste keer, dat een lid van onze club naar het EK gaat. Robin Lecomte is twee keer naar een EK geweest. We wensen Ting Ting veel succes en plezier toe! Het zal best een zwaar toernooi worden, maar eigenlijk heeft zij, gezien haar rating, niets te verliezen, alleen maar te winnen. Via deze site zullen we de belevenissen van haar zo goed mogelijk volgen. Wel handig om wat bijzonderheden te vermelden:
Het toernooi bestaat uit negen rondes.
1e ronde: maandag 21 september 15.00 uur
2e ronde: dinsdag 22 september 10.00 uur
3e ronde: woensdag 23 september 17.00 uur
4e ronde: donderdag 24 september 15.00 uur
5e ronde: vrijdag 25 september 15.00 uur
6e ronde: zondag 27 september 15.00 uur
7e ronde: maandag 28 september 15.00 uur
8e ronde: dinsdag 29 september 15.00 uur
9e ronde: woensdag 30 september 13.30 uur

Iedere ronde bestaat uit 1 partij. Aan het begin van de partij hebben allebei de spelers 90 minuten op de klok, na 40 zetten komen er 30 minuten bij, en ook voor iedere zet komen er 30 seconden bij. Een partij kan heel snel klaar zijn, maar kan ook heel lang duren. Een speciale regel bij een EK is dat je voor de 40ste zet geen remise mag aanbieden of aannemen. Er is gezegd, dat de partijen live te volgen zijn, maar of dat voor alle partijen geldt, is de vraag. De website van dit EK is: http://www.porec2015.org/ Daar kun je nu ook al kijken om alvast wat informatie te vinden.