Winston en Wesley in de prijzen in Hilversum.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Winston en Wesley in de prijzen in Hilversum.
Jun 282015
 

20150628_161620Hieronder een verslagje van Rob, de vader van Winston en Wesley:
Winston en Wesley hebben deelgenomen aan het HSG jeugdschaaktoernooi in Pinetum Blijdenstein te Hilversum op zondag 28 juni.
Terwijl de kinderen aan het schaken waren kregen de ouders een rondleiding in de botanische tuin. Al met al een geslaagde dag voor jong en oud. Winston haalde 7 punten uit 10 en werd 3e in groep A. Wesley haalde 6,5 punten uit 10 en werd ook 3e in groep B. Gefeliciteerd, denkhoofden! 20150628_14161020150628_141553

Succesvolle finale van het Grand Prixseizoen!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Succesvolle finale van het Grand Prixseizoen!
Jun 282015
 

Schema Grand Prix RSB unnamed (1)
Hieronder het verslag van het laatste Grand Prixtoernooi van de RSB van dit seizoen, dat op zaterdag 27 juni in IJsselmonde werd gehouden. Sem, de vader van Alan, heeft het verslag met bijbehorende foto’s grotendeels gemaakt. Erg bedankt daarvoor, Sem!

Dit was een speciale Grand Prix van de RSB: de FINALE. Vandaag was ook Hans Böhm aanwezig en hij heeft verschillende lezingen en een simultaan gegeven. Dat was zeer interessant en leerzaam. Alle prijzen werden ook door hem uitgereikt (zie foto’s).

Vandaag werd bekend wie de beste van de hele regio is geworden in het totale Grand Prixklassement. Dominggus stond al bovenaan in de D-categorie met 590 punten en hij heeft de wisselbeker ook gewonnen. Knappe prestatie! Gefeliciteerd Dominggus!
De organisatie was wel goed, wel met vertraging begonnen wegens een paar spelers-afmeldingen. In totaal waren er 80 spelers aanwezig.
Klim-Op heeft 98 keer bij RSB-Grand Prixs deelgenomen en staat bovenaan t.o.v. alle clubs in de regio. Dat betekent dus ruim 12 Klim-Oppers gemiddeld als deelnemer op een RSB-Grand Prix (totaal 8 GP’s). Dat is niet slecht!

Saeed (5 jaar oud!, broer van Javeria en Saad) heeft ook voor het eerst mee gedaan bij een GP. Hij is 2-de geworden van groep 11. Dat is heel knap! Javeria en Saad speelden in de hoogste groep. Javeria scoorde 5,5 uit 7 en werd knap tweede en Saad eindigde met 4 uit 7 op de vierde plaats.
Alan was bijna onverslaanbaar met 6 van de 7 partijen en hij is als eerste in groep 5 geëindigd.
Wesley is ook eerste geworden in groep 2 met 6 van de 7 partijen. Hein heeft t.o.v. alle spelers de langste partijen gespeeld. Helaas, verloor hij van Wesley (op tijd), ondanks dat hij er beter voor stond.
Kirsten is in categorie E van de hele RSB-GP’s als 2-de geëindigd, met 502 punten. Haar tweede ronde heeft ze gewonnen binnen 4 minuten! Niek en Dylan, die op de donderdagavonden bij ons trainen, vielen ook in de prijzen. Hein en Winston vielen buiten de prijzen, maar dat zal een volgende keer anders zijn.
Sommige kinderen hebben hun tijd, ondanks de duur (15 min p.p.p.p), niet nuttig gebruikt. Daar moet nog wel wat aan gesleuteld worden. We kunnen echter erg tevreden zijn met de goede prestaties van onze denkhoofden! In september vindt het eerste RSB-Grand Prixtoernooi van het nieuwe seizoen plaats. Saeed Grand Prix unnamed (3)Javeria Grand Prix unnamed (3)Actie Grand Prix unnamed (3)Lezing Hans Böhm unnamed (3)Kirsten Grand Prix unnamed (3)Hein vs Wesley Grand Prix unnamed (3)20150627_173443Saad Grand Prix unnamed (3)Niels Grand Prix unnamed (3)

Javeria Grand Prix 2 unnamed (3)

Dylan Grand Prix unnamed (3)

Alan Grand Prix 3 unnamed (3)

Wesley Grand Prix unnamed (3)Saeed Grand Prix 2 unnamed (3)Kirsten Grand Prix 2 unnamed (3)

Kirsten en Alan Grand Prix unnamed (3)

Een geslaagd Schoolschaakkampioenschap van de Krimpenerwaard.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Een geslaagd Schoolschaakkampioenschap van de Krimpenerwaard.
Jun 272015
 

IMG_3355[1]Zaterdag 27 juni werd in Schoonhoven het Schoolschaakkampioenschap van de Krimpenerwaard gehouden. Andre Ouwerkerk, vader van Matijn en Bram, organiseerde dit toernooi. Het werd net als vorig jaar weer een mooi schaakfeest! De familie Ouwerkerk, echt de hele familie, liet alles weer prima op rolletjes lopen. Ook Andre wil het schaken, net als ik, laagdrempelig houden en vraagt geen inschrijfgeld. De consumpties waren door de lokale middenstand ter beschikking gesteld. Er werden 7 ronden afgewerkt. De wethouder van sport van Schoonhoven deed de eerste zet en opende daarmee het toernooi. Als hoofdscheidsrechter had ik weinig te doen; er werd heel sportief geschaakt en zo hoort het ook! Sportiviteit hoort bij het schaken. Het werd een mooie, gezellige en spannende schaakdag. Alle deelnemers en deelneemsters werden in één groep geplaatst, maar bij de prijsuitreiking werden de denkhoofden in de verschillende basisschoolgroepen verdeeld. De Klim-Op had een aantal denkhoofden van Stap 1 en 2 bij de deelnemers zitten. Niet hoger, want anders zou het niveauverschil te groot zijn. Verder gaf onze nationaal kampioene Ting Ting een simultaan tegen een aantal ouders en opa’s. Andre zelf gaf een schaakclinic, waarbij ouders in anderhalf uur de eerste beginselen van het schaakspel aangeboden kregen. Van onze moeders volgden de moeders van Alyssa en Collin de clinic. Zo was er voor ieder wat wils! Van onze club deden Alyssa (haar eerste toernooi!), Soroush, Collin, Alaya en Bram mee. Alyssa wist 2,5 punt bij elkaar te sprokkelen en dat is ontzettend knap! Ze werd in haar groep 2 eerste en won dus gelijk maar een beker! Ook Soroush, Collin, Alaya en Bram wonnen een beker. Collin deed zelfs in de top mee, want hij scoorde 5 uit 7 en dat is een mooi resultaat. Ting Ting speelde dus simultaan tegen 8 spelers, waaronder twee opa’s met een rating van zo’n 1700. Ting Ting was bijzonder goed op dreef! Een ouder fluisterde mij toe, dat ik het haar te goed geleerd had. Ze won 7 partijen (inclusief van de twee opa’s met een redelijk hoge rating) en speelde er één remise. Er stond een potje bij de simultaan voor een vrijwillige bijdrage voor de reis van Ting Ting naar het EK in Kroatië in september. Dat leverde het mooie bedrag van 52 euro op. De prijswinnaars gingen na afloop met Ting Ting op de foto. Langs deze weg wil ik Andre, zijn vrouw Barbera en hun kinderen ontzettend bedanken voor dit mooie schaakfeest! Hopelijk komt er volgend jaar weer een vervolg. Alle uitslagen staan op: www.schakenmetplezier.nl/ IMG_3351[1]IMG_3352[1]IMG_3353[1]IMG_3354[1]IMG_3357[1]IMG_3358[1]IMG_3359[1]IMG_3360[1]IMG_3344[1]IMG_3346[1]IMG_3347[1]IMG_3350[1]

Drie geslaagden!

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Drie geslaagden!
Jun 242015
 

Saeed diploma 2 unnamed (3)Op woensdagmiddag 24 juni deden drie denkhoofden schaakexamen in mijn schaaklokaal thuis (de keuken). Saeed is pas 5 jaar, maar hij slaagde met een 9 voor Opstapje 1! Hij leest alle opgaven zonder probleem. Heel knap, Saeed! Zijn broer Saad deed examen voor Stap 3. Ook hij deed het goed, want hij slaagde met een 8,5. Mooie prestatie, Saad! Liqin legde het examen voor Stap 4+ af. Het was best moeilijk, maar hij haalde het wel. Met een 6,5 behaalde hij het diploma. Ook jij gefeliciteerd, Liqin! En nu maar doorgaan naar de volgende Stap! Saeed diploma unnamed (3)Saad diploma 2 unnamed (3)Saad diploma unnamed (3)IMG_3342[1]

Nationale Pupillendag: 4 prijswinnaars.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Nationale Pupillendag: 4 prijswinnaars.
Jun 202015
 

IMG_3341[1]Op zaterdag 20 juni werd in Roosendaal de Nationale Pupillendag gehouden. Eigenlijk is dit het NK voor de categorieën F, G en H. De Klim-Op was met maar liefst 8 denkhoofden vertegenwoordigd. In de F-categorie waren dat Saad, Olivier, Wesley, Kimmily en Nathan en in de G-categorie Collin, Mika en Lancelot. Er werden 7 ronden afgewerkt met 15 minuten p.p.p.p. + 10 seconden per zet. In de F-categorie draaiden Olivier, Wesley en Kimmily goed in de top mee. Olivier verloor alleen van de latere kampioen Alexander Rutten en speelde een keer remise, waardoor hij op 5.5 uit 7 uitkwam. Dat leverde een mooie derde plaats op. Wesley scoorde ook 5,5 uit 7. Hij speelde knap remise tegen Alexander Rutten en er zat zelfs winst in. Wesley had wat minder weerstandspunten dan Olivier en won de vierde prijs. Kimmily scoorde 4,5 uit 7 en werd derde bij de meisjes. Ze kon dit keer niet van Stella Honkoop winnen. Saad kwam tot een score van 4 uit 7, niet slecht, maar hij had op meer gehoopt. Nathan eindigde op 3 uit 7. In de G-categorie viel Lancelot in de prijzen. Hij was weer met zijn vader uit Parijs gekomen. Hij eindigde op 5 uit 7 en dat betekende de vierde prijs. Er zat ook nog wel een hogere klassering in, want hij liet zich twee keer mat zetten achter de paaltjes. Mika en Collin kwamen uit op 3 uit 7, maar kunnen volgend jaar ook nog meedoen. Prijswinnaars, gefeliciteerd en de anderen natuurlijk ook, want je hebt toch maar de finale gehaald en dan behoor je tot de besten van Nederland! IMG_3314[1]IMG_3315[1]IMG_3316[1]IMG_3317[1]IMG_3318[1]IMG_3319[1]IMG_3320[1]IMG_3322[1]IMG_3328[1]IMG_3329[1]IMG_3331[1]IMG_3334[1]IMG_3335[1]IMG_3337[1]IMG_3338[1]IMG_3339[1]IMG_3340[1]

Dominggus en Saad winnen in The Final!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Dominggus en Saad winnen in The Final!
Jun 182015
 

20150618_162054Op donderdag 18 juni werd de finale van The Final gespeeld. Denkhoofden van basisscholen uit Rotterdam konden zich via voorronden voor deze finale plaatsen. Uiteindelijk bleven er in de groepen 7/8 twee Klim-Oppers over, die moesten strijden om de titel. Dat waren Javeria en Dominggus. Dominggus won deze partij en werd daarmee fraai eerste. Hij won op deze finaledag alle partijen en dan ben je de terechte kampioen. Javeria werd dus tweede, maar ook dat is natuurlijk een mooie prestatie! In groep 6 was nog een andere Klim-Opper succesvol, namelijk Saad. Hij werd in deze groep fraai eerste. Gefeliciteerd, denkhoofden!

Javeria vs Dominggus unnamed (3)

Lancelot vice-kampioen van Parijs.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Lancelot vice-kampioen van Parijs.
Jun 182015
 

Lancelot edIn het weekend van 13 en 14 juni werd in Parijs het jeugdschaakkampioenschap U8 van deze stad gehouden. Lancelot was één van de deelnemers. Hij deed het heel goed en werd met 4 uit 5 tweede. Hij moest alleen zijn meerdere erkennen in Nani, een meisje, waar we nog meer van zullen horen. Zij vertegenwoordigt Frankrijk op het WK in Griekenland. Op de bijgevoegde foto zie je Lancelot in volle concentratie tegen de regerend kampioen van Parijs, Gauthier. De stijl van Lancelot is herkenbaar. Jij valt aan? Ik ook! Even later offerde Lancelot zijn loper en wint de partij. Zowel Clovis als Lancelot hebben zich nu in de top drie van Parijs weten te werken!

Nog wat foto’s van het Nederlands Schoolschaakkampioenschap 2015.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Nog wat foto’s van het Nederlands Schoolschaakkampioenschap 2015.
Jun 142015
 

18182142494_65acb7b922_oIn het sportieve geweld van De Stelberg moeten we de prestaties van Passe Partout en De Piramide niet vergeten! Passe Partout bestaande uit de Klim-Oppers: Daniel, Marek, Kirsten, Nathan en Collin wist een mooie 7e plaats te halen en dat is zonder meer knap. Het niveau van dit NK lag volgens kenners vrij hoog en dan is een plaats bij de eerste tien mooi. De Piramide had Javeria en Saad in zijn gelederen en eindigde in de middenmoot. Hierbij wat foto’s, genomen door meneer Tu. 18617039210_142416e686_o18804793685_4bf43a8209_o18807421051_5263cb5914_o (1)18617156360_e30344bf94_o18804723465_5ccfdcd3c0_o18778441006_0160c4ea65_o18617090458_ebdcace542_o18778591596_dfdf40558a_o18804871845_8610d30dc0_o18617145540_d4f9423b6a_o

DE STELBERG NEDERLANDS SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN 2015!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor DE STELBERG NEDERLANDS SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN 2015!
Jun 132015
 

De Stelberg Nederlands Kampioen 11393043_10204560746395401_1116264851075956549_nOp zaterdag 13 juni werd in sportcentrum Ookmeer het Nederlands Schoolschaakkampioenschap Basisonderwijs 2015 besloten. Er moesten nog 5 ronden worden afgewerkt. De Stelberg nam na de eerste dag vorige week de tweede plaats in. Op deze tweede dag waren de denkhoofden van De Stelberg, bestaande uit vier Klim-Oppers (Lucas, Tommy, Hein en Kimmily), echter in grootse vorm! Het was voor mij een grote eer om teamleider van zo’n sterk team te zijn! In de eerste ronde van deze dag werd het toch sterke team van De Spits uit Utrecht met 3,5 – 0,5 aan de kant gezet. Een goed begin van deze tweede dag dus! Daarna volgde de koploper na de eerste dag: De Pinksterbloem uit Amsterdam. Dit team werd vorig jaar Nederlands kampioen, maar nu moest een nederlaag tegen De Stelberg geslikt worden: 1 – 3. De Schakel van de Leidse Schaakbond was daarna de tegenstander. Ook nu wonnen de vier denkhoofden van De Stelberg: 3 – 1. Ondertussen was de koppositie bereikt en moesten er nog “gewoon” twee wedstrijden gewonnen worden! De volgende tegenstander was Passe Partout, ook allemaal Klim-Oppers! Het was best spannend! Kirsten won verrassend van Hein, Kimmily versloeg Nathan en Tommy zette Marek pardoes mat. Uiteindelijk won Lucas ook nog van Daniel en was ook deze klus geklaard: 3 – 1. Er moest nog één ronde gespeeld worden en zoals het spreekwoord zegt: De laatste loodjes wegen het zwaarst. Leonardo Eemland was de tegenstander. Onze vier denkhoofden waren gebrand op de nationale titel en Kimmily en Tommy wonnen hun partij. Zoals afgesproken boden Lucas en Hein vervolgens remise aan en die werden geaccepteerd! De titel was binnen! Een prachtig resultaat! In totaal werden 19 matchpunten en 33 bordpunten behaald. De Groningse Schoolvereniging werd tweede en ‘t Karregat uit Eindhoven werd derde. Kimmily en Tommy ontvingen ook nog een topscorersprijs. Kimmily kwam na twee dagen aan bord 4 tot de mooie score van 10 uit 11 en Tommy aan bord 2 tot 9,5 uit 11. Lucas aan bord 1 scoorde 7 uit 11 en Hein aan bord 3 kwam tot 6,5 uit 11. Kampioenen, gefeliciteerd! Ouders, opa en oma van Hein, ontzettend bedankt voor de begeleiding en het vervoer! De Stelberg Nederlands Kampioen 2 22813_933229220077333_7373779360404832167_nDe Steberg Nederlands Kampioen 3 11401586_933314260068829_7689635457674302302_n