Cedric met vader op NK Doorgeefschaak.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Cedric met vader op NK Doorgeefschaak.
Mei 312015
 

NK doorgeefschaak

Net als vorig jaar deed Cedric samen met zijn vader mee aan het NK Doorgeefschaak, dat op zondag 31 mei in Amsterdam werd gehouden. Vorig jaar werd de B-finale gehaald en het doel was om het dit jaar tot de A-finale te brengen. Dat lukte met een tiende plaats op het nippertje, vooral omdat Cedric veel punten binnenhaalde: hij had in voorrondes 6 uit 9 en zijn vader 4 uit 9.
Die A-finale bleek wel erg sterk bezet, met onder meer grootmeester David Klein, internationaal meester Manuel Bosboom en een reeks FIDE-meesters. Het tweetal Erik-Jan Hummel en Jan Breukelman werd voor de zesde maal Nederlands kampioen. Cedric en zijn vader kwamen niet verder dan 1 punt, dit keer gescoord door Cedric’s vader. Daarmee werd ook in de eindstand de tiende plaats bereikt. De deelnemers die ook vorig jaar tegen Cedric hadden gespeeld, vonden dat hij erg vooruit was gegaan en volgend jaar maar het eerste bord van zijn vader moet overnemen. Het was weer een erg gezellig toernooi, met ook een aantal jeugdspelers. Het zou leuk zijn als er volgend jaar meer tweetallen van Klim-op zouden zijn.

Grand Prix Haagse Schaakbond in Delft.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Grand Prix Haagse Schaakbond in Delft.
Mei 312015
 

IMG_3311[1]Op zondag 31 mei werd in Delft een Grand Prixtoernooi van de Haagse Schaakbond gehouden. Er waren aardig wat Klim-Oppers aanwezig. Zelfs Alan en Wesley, die de zaterdag ervoor nog een zwaar NK voor E-teams hadden gespeeld, waren weer present. In de grote zaal van het Lyceum in Delft waren de lagere groepen gehuisvest en de hogere groepen zaten apart. Het was een behoorlijk verschil in rust en niveau tussen deze twee afdelingen. In de lagere groepen vielen Dylan en Alaya in de prijzen. In de hogere groepen waren dat Circe, Winston, Elnathan en Liqin. Anthony, Mick, Alan, Matijn, Bram, Wesley en Soroush vielen niet in de prijzen. Bij Matijn moet nog vermeld worden, dat hij bij de loting pech had. Er werd in ieder geval weer veel wedstrijdervaring opgedaan en dat is ook veel waard. IMG_3300[1]IMG_3301[1]IMG_3302[1]IMG_3303[1]IMG_3304[1]IMG_3305[1]IMG_3306[1]IMG_3307[1]IMG_3308[1]IMG_3310[1]

Mooi succes: Derde plaats op NK voor E-teams!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Mooi succes: Derde plaats op NK voor E-teams!
Mei 312015
 

18253675616_317be5782e_cVan tevoren hadden we gehoopt op een plaats bij de eerste tien, maar het werd uiteindelijk een fraaie derde plaats voor Klim-Op 1. We hadden maar liefst drie teams op dit NK voor E-teams. Het was een behoorlijk eind rijden, Zuid-Scharwoude, waar de plaatselijke schaakclub zijn 80-jarig bestaan vierde.Via de regionale kampioenschappen hadden onze drie teams zich geplaatst voor dit NK. Ons “vlaggenschip”, Klim-Op 1, deed het dus verrassend goed. Ook Klim-Op 2 en 3 speelden een goed toernooi. De denkhoofden van Klim-Op 2 en 3 deden vooral veel ervaring op en het zijn over het algemeen jonge spelers, die nog jaren in deze categorie mee kunnen doen. De toekomst ziet er dus ook erg rooskleurig uit! Klim-Op 1 won vijf ronden, speelde één keer gelijk en verloor van de latere kampioen, Stichting Top Brabant (STB). Saad, Wesley, Kimmily, Hein en Olivier haalden dit huzarenstukje uit. Hein was één van de topscorers van het NK, want hij won zijn 7 partijen! Dat leverde Hein ook nog een mooie individuele prijs op. Kimmily deed het met 5 uit 7 ook goed, Olivier scoorde 3 uit 5, Wesley 1 uit 4 en Saad 2,5 uit 5. Klim-Op 2 werd 14e in de eindstand en dat is in zo’n sterk veld een goede prestatie. Ons tweede bestond uit Nathan, Mika, Ian en Collin. In dit team was Collin de topscorer met 6 uit 7, een prima prestatie! Het derde Klim-Opteam bestond uit Kirsten, Alan, Danyl en Raymond. Hier was Raymond met 4 uit 7 de topscorer. Het was een lange spannende dag, maar het eindresultaat mag er zijn! Denkhoofden, gefeliciteerd! Ouders, opa en oma van Hein, bedankt voor het vervoer en de begeleiding! Kimmily op NK E-teams dsc00196Danyl op NK E-teams dsc00184Wesley op NK E-teams dsc00125

IMG_3284[1]IMG_3285[1]IMG_3286[1]IMG_3289[1]IMG_3292[1]IMG_3297[1]IMG_3298[1]

Kevin en Lucas op het Limburg Open.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Kevin en Lucas op het Limburg Open.
Mei 272015
 

Lucas 2015_dag2_78In het Pinksterweekend werd in Maastricht het Limburg Open gespeeld. Er waren meer dan 420 deelnemers, een recordaantal. Kevin en Lucas waren er ook bij. Kevin speelde in de hoofdgroep en had het zwaar natuurlijk, maar met 3 uit 7 en een toernooirating van 2031 presteerde hij naar vermogen. Lucas deed mee in de C-groep en deed dat bijzonder goed. Hij kwam tot 5,5 uit 7. Met 4 overwinningen en 3 remises bleef hij ongeslagen. Zijn toernooirating was 1793 en dat is uitstekend. Meester Martin was ook één van de deelnemers en scoorde in de hoofdgroep 4,5 uit 7. Kevin 2015_dag2_39Martin 2015_dag4_53

Succes in de Brabantse Grand Prix!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Succes in de Brabantse Grand Prix!
Mei 252015
 

Dominggus Brabantse Grand Prix unnamed (1)Op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei, werd het laatste Grand Prixtoernooi van de Brabantse Schaakbond gehouden. Dominggus was daarbij aanwezig. Hij deed het goed, want met 7,5 uit 9 veroverde hij de tweede prijs. Daarna werd het totaalklassement van de Brabantse Grand Prixs bekend. Daarvoor telden de vier beste resultaten. Ook daar viel Dominggus in de prijzen. In het eindklassement in de D-categorie won hij de derde prijs. Wesley en Winston konden helaas niet aanwezig zijn, maar zij vielen ook in de prijzen. Wesley werd in het eindklassement van de E-categorie mooi tweede en Winston werd in de D-categorie vierde. Gefeliciteerd, denkhoofden!

Het Loek de Heidetoernooi in Waalwijk.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Het Loek de Heidetoernooi in Waalwijk.
Mei 182015
 

Dominggus in Waalwijk unnamed (3)Op zondag 17 mei werd in Waalwijk het Loek de Heidetoernooi gehouden. Er waren 4 Klim-Oppers aanwezig: Dominggus, Winston, Wesley en Roy. Op dit toernooi worden de deelnemers op Stappenniveau ingedeeld. Winston, Wesley en Dominggus werden in dezelfde groep ingedeeld en bezetten de eerste drie plaatsen. Winston werd eerste, Wesley tweede en Dominggus derde. Dominggus had moeite met de korte bedenktijd (10 min. p.p.p.p.) Roy deed mee bij Stap 1 en werd daar tweede. Goed gedaan, denkhoofden!

Weekendtoernooi Charlois/Europoort.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Weekendtoernooi Charlois/Europoort.
Mei 172015
 

Op het weekendtoernooi van Charlois/Europoort waren 4 denkhoofden aanwezig. Alexander en Kevin deden mee in de hoogste groep. Alexander haalde 3,5 uit 6 en Kevin 3 uit 6. In de B-groep waren Dominggus en Elnathan aanwezig. Dominggus kwam tot 2 uit 6 en Elnathan tot 1 uit 6. Het belangrijkste was, dat vooral deze laatste twee denkhoofden wedstrijdervaring opdeden. Dat is goed gelukt, want ze speelden tegen ervaren schakers en dan is zo’n toernooi een goed leermoment. Roger was trouwens één van de winnaars.

6e Grand Prixtoernooi bij RSR/Ivoren Toren: Cedric winnaar.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor 6e Grand Prixtoernooi bij RSR/Ivoren Toren: Cedric winnaar.
Mei 172015
 

Alan unnamed (3)Op zaterdagmiddag 16 mei werd in het NIVON-gebouw het 6e Grand Prixtoernooi van de RSB gehouden. Er waren 8 denkhoofden van ons aanwezig. Jammer, dat het wat chaotisch was, want er werd laat begonnen met de eerste ronde. In groep 1 heerste Cedric, want hij wist zijn 7 partijen te winnen! Als winnaar van groep 1 is Cedric ook de algehele winnaar van dit toernooi! Gefeliciteerd, Cedric! Adam draaide ook mee in groep 1 en wist 3 uit 7 te scoren en werd daarmee vierde. Olivier schaakte in groep 2 en werd met 3 uit 7 eveneens vierde. Ian en Kirsten deden mee in groep 4. Ian kwam tot 3 uit 7 en Kirsten tot 2 uit 7. Alan was wat groepen opgeschoven door zijn goede resultaten de vorige keren. Hij werd in groep 5 met 4 uit 7 mooi derde. Dylan deed het goed in groep 6, want met 5 uit 6 werd hij tweede. Soroush kwam dit keer niet tot scoren. In ieder geval hebben deze denkhoofden weer veel wedstrijdervaring opgedaan. Alan 2 unnamed (3)Dylan unnamed (3)

NK D in Rijswijk: Drie prijswinnaars!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor NK D in Rijswijk: Drie prijswinnaars!
Mei 162015
 

IMG_3275[1]Het ene NK is nog maar net afgelopen of het andere stond alweer voor de deur. Gedurende drie dagen werd in het Don Boscogebouw in Rijswijk het NK D (t/m 12 jaar) gehouden. De locatie is erg geschikt, want je kunt lekker even naar buiten, bijvoorbeeld om te voetballen. Voor jonge denkhoofden een prima locatie! Elke dag werden er drie ronden afgewerkt en dat was best zwaar. De bedenktijd was 55 min. p.p.p.p. + 10 seconden per zet. Er waren best veel Klim-Oppers aanwezig, in totaal 9 denkhoofden. Zij hadden zich via de regionale kampioenschappen geplaatst. Bij de meisjes waren Javeria, Circe en Kimmily er en bij de jeugd Sebastiaan, Lucas, Tommy, Liqin, Tobias en Marek. Ze deden ontzettend goed hun best om in het sterke deelnemersveld punten bij elkaar te sprokkelen. Na 9 spannende ronden konden de eindstanden opgemaakt worden. Bij de meisjes won Javeria knap de zesde prijs met 5,5 uit 9. Ze heeft een goed toernooi gespeeld en er zit vooruitgang in haar spel. Circe deed het met 5 uit 9 ook goed en Kimmily, die nog wat jaartjes voor de boeg heeft in deze categorie, kwam tot 3,5 uit 9. Bij de jeugd eindigden Sebastiaan en Lucas in de prijzen! Sebastiaan werd met 6,5 uit 9 derde en dat is heel knap in het sterke deelnmersveld! Lucas kwam tot de zelfde score, maar werd op weerstandspunten zesde en ook dat was een prima prestatie en ook een beker. Tommy kwam tot 5 uit 9, Liqin tot 3,5 uit 9 en Tobias en Marek tot 3 uit 9. Vermeldenswaardig was de remise van Tobias in de vijfde ronde op de vrijdag. Hij kwam in een eindspel van koning alleen tegen koning met twee paarden. Tobias voerde de koningpartij en was natuurlijk tevreden met remise. De tegenstander, Leonard Reina, echter niet. Leonard dacht de partij nog te kunnen winnen, maar moest na de 50 zettenregel toch berusten in remise. Het was de langst durende partij van het toernooi. We mogen weer tevreden terugkijken op dit NK. De prijswinnaars gefeliciteerd en de andere NK-gangers natuurlijk ook, want een ieder heeft naar vermogen gepresteerd! Alle gespeelde partijen zijn te vinden op de site van de Haagse Schaakbond! Kampioene bij de meisjes werd Jessie Mang en bij de jeugd Eelke de Boer. Liqin en Marek wisten de “ChessQueens” te verslaan! IMG_3248[1]IMG_3249[1]IMG_3254[1]IMG_3263[1]IMG_3265[1]IMG_3266[1]IMG_3260[1]IMG_3255[1]IMG_3269[1]IMG_3271[1]IMG_3273[1]

Ting Ting in het nieuws.

 Nieuws, Voorpagina  Reacties staat uit voor Ting Ting in het nieuws.
Mei 142015
 

Krantenknipsel Ting Ting 2 001In deze week werd in twee kranten aandacht besteed aan het Nederlands kampioenschap van Ting Ting. Er verscheen op dinsdag 12 mei een foto met een stukje tekst in het AD/Rotterdams Dagblad en op woensdag 13 mei stond er een verslag met foto in het regionale weekblad “IJssel& Lekstreek”. Leuke berichten! De foto bij de artikelen was trouwens van meneer Tu. Krantenknipsel Ting Ting 001