Tweede dag NK D.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Tweede dag NK D.
Mei 302014
 

Op de tweede dag werden er weer drie ronden gespeeld. Liam doet nog steeds mee om de ereplaatsen met 5 uit 6 en moet het in de 7e ronde opnemen tegen favoriet Casper Schoppen. Daniel en Lucas staan op 3,5 uit 6 en gaan elkaar in de 7e ronde bestrijden. Sebastiaan speelde een keer remise, won een keer en verloor een keer en komt daardoor op 3 uit 6. Marek en Emanuel staan op 2 uit 6 en mogen het ook tegen elkaar opnemen. Emanuel heeft moeite met de bedenktijd en alles is nieuw hier in Nederland voor hem. Toch heeft hij het goed naar zijn zin. Tommy kwam niet verder dan 05, uit 6, maar volgend jaar is hij er ook nog bij en moet hier van leren. Bij de meisjes doet Javeria het goed met 4 uit 6 en staat Circe op 3 uit 6. Op de laatste dag worden er nog drie ronden afgewerkt. Denkhoofden, geef in die laatste ronden alles. Veel succes!                                                                                                                                                                                                                                                

Eerste dag NK D in Rijswijk.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Eerste dag NK D in Rijswijk.
Mei 292014
 

Op donderdag 29 mei begon in Rijswijk het NK D. Onze denkhoofden traden aan in hun eerste drie partijen. Ons “buitenlid” Emanuel uit Bonaire was er ook en we konden voor het eerst met hem kennis maken. Om met hem te beginnen: Hij speelde best goed mee. Jammer was, dat hij zijn eerste twee partijen op tijd verloor. De derde partij won hij, zodat hij op 1 uit 3 komt. Liam begon sterk met 2,5 uit 3 en doet zeker mee voor de ereplaatsen. Lucas begon wat stroef, maar daarna volgden twee winstpartijen. Daniel kwam eveneens tot 2 uit 3 en Marek scoorde 1 uit 3. Voor Lucas, Daniel en Marek zijn het leermomenten, want zij hebben in de D nog een paar jaar te gaan. Sebastiaan verloor niet en staat met drie remises op 1,5 uit 3. Tommy speelde knap remise tegen Mick van Randwijk, maar verloor daarna twee keer. Bij de meisjes doet Javeria met 2 uit 3 goed mee en Circe staat voorlopig op 1 uit 3.  Op vrijdag en zaterdag volgen nog 6 ronden en na 9 ronden zijn de kampioenen bekend. We wensen onze denkhoofden veel succes toe!                                                                                                                                                                                                                                                      

De KID-partijen op de les van meester Martin.

 Openingstrategieën van meester Martin, Partijen, Voorpagina  Reacties staat uit voor De KID-partijen op de les van meester Martin.
Mei 292014
 

Hieronder de partijen, die gespeeld zijn tijdens de laatste les van meester Martin. Het Konings Indisch werd behandeld en de denkhoofden moesten weer uit een bepaalde stelling van het Konings Indisch verder spelen. Geniet van deze buitengewone partijen met fraaie matten en veelvuldige wisselingen van gewonnen voor wit naar gewonnen voor zwart en andersom. Speel ze na en je ziet de mogelijkheden in deze interessante opening!

Cedric met vader op NK Doorgeefschaak.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Cedric met vader op NK Doorgeefschaak.
Mei 262014
 

Op zondag 25 mei werd in Amsterdam het Nederlands Kampioenschap Doorgeefschaak gehouden. Cedric wilde graag met zijn vader meedoen aan dit kampioenschap, want dit was een mooie gelegenheid om samen met zijn vader Heico een team te vormen! Na de voorronden kwamen ze in finalepoule B terecht, waar ze de tweede prijs wonnen. Ze hebben een leuke dag gehad.

8 Klim-Oppers op NK D in Rijswijk.

 Mededelingen, Voorpagina  Reacties staat uit voor 8 Klim-Oppers op NK D in Rijswijk.
Mei 252014
 

Op donderdag 29 mei, vrijdag 30 mei en zaterdag 31 mei wordt in Rijswijk het Nederlands Jeugdschaakkampioenschap tot 12 jaar gehouden. Van onze club hebben maar liefst 8 denkhoofden zich geplaatst. Dat zijn Javeria, Circe, Tommy, Lucas, Sebastiaan, Daniël, Marek en Emanuel. Dit laatste denkhoofd, Emanuel Lont, is ons “buitenland” uit Bonaire. Via onze club is hij nu speelgerechtigd en hij kreeg van de KNSB een vrijplaats, zodat ook dit overzeese gebiedsdeel vertegenwoordigd is op dit NK. Emanuel komt speciaal over naar Nederland voor dit kampioenschap en hoopt wat punten bij elkaar te sprokkelen. Elke dag worden er 3 ronden afgewerkt en in totaal worden er dus 9 ronden gespeeld. De toppartijen worden op liveborden gespeeld en zijn via http://www.haagseschaakbond.nl/content/category/10/121/352/    te volgen. Daar kun je ook de uitslagen en standen vinden. We wensen onze denkhoofden veel succes toe!                                                                                                                                          

Eerste Grand Prixtoernooi van de RSB bij RSR/Ivoren Toren.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Eerste Grand Prixtoernooi van de RSB bij RSR/Ivoren Toren.
Mei 252014
 

Op zaterdag 24 mei werd bij RSR/Ivoren Toren het eerste Grand Prixtoernooi van de RSB gehouden. Tu was op deze dag onze verslaggever en fotograaf, want op deze zelfde dag werd in Arnhem het NK Schoolschaak gehouden. Jammer was, dat de organisatie de bedenktijd op 10 minuten gesteld had, want de meeste deelnemers en hun ouders vonden dat geen goed idee.  Er moeten na zo’n eerste toernooi wat goede afspraken gemaakt worden. In totaal waren er zo’n 11 Klim-Oppers aanwezig. Adam scoorde in groep 3 het beste met 6 uit 7, waarmee hij eerste werd.  Meri speelde in groep 2 met 5 uit 7 en een tweede prijs ook een goed toernooi. Liqin werd in deze groep derde met 4,5 uit 7. Cedric kwam in de hoogste groep tot 4,5 uit 7 en werd hiermee tweede (na loting). Ting Ting speelde ook in deze hoogste groep, maar de bedenktijd was voor haar te kort en zij scoorde 2,5 uit 7 (4x door de vlag). Wesley werd in groep 4 met 4 uit 7 derde en Kimmily werd in groep 3 met 4 uit 7 vierde. Matijn had in groep 2 zijn dag niet en scoorde 2 uit 7. Dominggus was te hoog ingedeeld en kwam tot 1,5 uit 7. Elnathan en Luuk scoorden beiden 3,5 uit 7 in groep 4. Prijswinnaars gefeliciteerd en de denkhoofden, die geen prijs hadden: Volgende keer beter! Ouders weer bedankt voor de begeleiding en het vervoer en Tu voor het verslag en de foto’s!                                                                                                                                                                                                                

Goed begin van De Stelberg op NK Schoolschaak!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Goed begin van De Stelberg op NK Schoolschaak!
Mei 242014
 

Op zaterdag 24 mei begon in Arbhem het NK Schoolschaak voor basisscholen. Het viertal van De Stelberg bestaat uit 4 Klim-Oppers, nl. Lucas, Tommy, Winston en Hein. Op deze eerste dag werden 5 ronden afgewerkt. De Stelberg won 4 ronden en speelde er één gelijk. Samen met De Pinksterblom uit Amsterdam staan ze nu gedeeld eerste. Tegen De Pinksterblom werd het 2 – 2. In die wedstrijd stond De Stelberg met 2 – 1 achter en Lucas speelde tegen Koi Pham, het talent uit Amsterdam. In een ogenschijnlijk verloren eindspel wist Lucas er op wonderbaarlijke wijze 2 – 2 van te maken (zie bijgaande foto!). Lucas wist trouwens aan bord 1 alle 5 partijen te winnen, Tommy scoorde 4 uit 5, Winston 2,5 uit 5 en Hein 3 uit 5. De Piramide met Javeria en Saad doet met 7 mp en 12 bordpunten ook nog aardig mee en staat daarmee 6e. Het team van Passe Partout met Daniel, Marek, Nathan en Kirsten in de gelederen, staat op de 9e  plaats met 6 mp en 13 bordpunten. Op zaterdag 14 juni wordt dit NK, wederom in Arnhem, voortgezet. Dan volgen er nog 4 spannende ronden. Veel succes alvast, denkhoofden!                                                                                                                   

Rotterdam wint BASAMRO-toernooi in Moermansk.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Rotterdam wint BASAMRO-toernooi in Moermansk.
Mei 202014
 

Op zaterdag 17 mei en zondag 18 mei werd in Moermansk het tweede BASAMRO-toernooi gehouden.  Rotterdam met o.a. Robin, Kevin en Liam schaakte tegen drie Russische steden: Moermansk, Archangelsk en Kaliningrad. Deze drie rondes werden door de Nederlandse denkhoofden overtuigend gewonnen, zodat Rotterdam dit tweede BASAMRO-toernooi wist te winnen. Liam won zijn drie partijen, Kevin scoorde 2,5 uit 3 en Robin kwam tot 2 uit 3. Mooie prestatie van de nederlandse talenten! Op de foto’s zie je wat impressies van het bezoek aan de Russische marinehaven.         

Grand Prix Haagse Schaakbond.

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor Grand Prix Haagse Schaakbond.
Mei 182014
 

Op zondagmiddag 18 mei werd in Delft het laatste Grand Prixtoernooi van de Haagse Schaakbond van dit seizoen gehouden. Ondanks het mooie weer waren toch 13 Klim-Op-denkhoofden richting Delft getrokken. De meesten gingen ook nog met een prijs naar huis. Alhoewel, de organisatie had de prijzen nog niet binnen, dus die worden nagezonden. Cedric, Ting Ting, Sybe, Liqin, Winston en Taarieq schaakten in de hoogste groepen.  Sybe won zijn groep met 5 uit 5, Winston pakte een tweede prijs met 4 uit 5, Ting Ting werd met 3 uit 5 derde en Cedric, Liqin en Taarieq kwamen tot 2 uit 5.  In de lagere groepen won Meri de eerste prijs met 8,5 uit 10, Sina werd met 8 uit 10 mooi tweede, Mika scoorde 7 uit 10 en werd derde in zijn groep. Fenna eindigde met 6,5 uit 10 als derde en Wesley werd met 6 uit 10 ook derde in zijn groep. Mick kwam uit op 4,5 uit 8 en Jeroen tot 5,5 uit 10. Vooral voor Sina, Mika en Mick was het als beginners belangrijk veel wedstrijdervaring op te doen.  Ouders weer bedankt voor de begeleiding en het vervoer!                                                                                                                                                                                                                         

NK E-teams: Klim-Op 1 ongeslagen tweede!

 Nieuws, Verslagen, Voorpagina  Reacties staat uit voor NK E-teams: Klim-Op 1 ongeslagen tweede!
Mei 172014
 

Op zaterdag 17 mei werd in Barneveld het NK voor E-teams gespeeld.  Van de Klim-Op hadden twee teams zich weten te plaatsen. Er werden 7 ronden met een bedenktijd van 15 min. p.p.p.p. + 3 sec per zet gespeeld. Ons eerste deed goed mee bovenin de ranglijst. Het team, bestaande uit Lucas, Daniel, Marek, Liqin en Clovis, bleef ongeslagen. Er werden 5 rondes gewonnen en er werd twee keer gelijk gespeeld. Tegen de latere kampioen, sc Deurne, zat er wel een overwinning in, maar het eindigde tenslotte in 2 – 2. Ook VAS 1 wist ons op een gelijkspel te houden. Maar STB Venlo, sv Leiderdorp 2, De Toren Arnhem, sv Leiderdorp 1 en sv Almere werden verslagen. Een mooie tweede plaats voor ons eerste was het resultaat. De scores waren: Lucas – 4 uit 7; Daniel – 3 uit 5; Marek – 6 uit 6 (!); Liqin – 4 uit 5 en Clovis – 4 uit 5. Clovis was uit Parijs gekomen om aan te tonen, dat hij goed kan schaken. Dat is zonder meer gelukt; hij vertoont grote vooruitgang. Ook ons tweede voldeed aan de verwachtingen. Zij wonnen 4 ronden en verloren er drie. Hier waren de scores: Circe – 3 uit 6; Jarno – 4,5 uit 6; Adam – 2,5 uit 5; Hein – 2,5 uit 6; Kimmily – 5 uit 5 (!). Goede prestaties, denkhoofden!  Opvallend was, dat onze beide teams de laatste ronde met 4 – 0 wonnen. Dat toont onze vechtlust, vasthoudendheid en uithoudingsvermogen aan. Ouders en Ting Ting, bedankt voor de begeleiding, het bijhouden van de scores en het vervoer!